Wkeno

Hvordan å behandle en rygg skade offer

Ryggmargsskader kan føre til varig uførhet og lammelser. Å vite hvordan du skal behandle noen som har hatt en rygg skade kan redusere risikoen for skade på ryggmargen. Ryggmargsskader kan forårsake langsiktige, irreversible skader og død.

Trinn

Hvordan å behandle en rygg skade offer. Vite når en person er i fare for en ryggmargsskade.
Hvordan å behandle en rygg skade offer. Vite når en person er i fare for en ryggmargsskade.
 1. 1
  Vite når en person er i fare for en ryggmargsskade. Nedenfor er noen tegn til ryggmargsskade. Hvis du behandler noen med disse symptomene, må du følge trinnene nedenfor.
  • Offer rapporterer sterke smerter i nakke eller rygg.
  • Offeret ikke kan eller vil ikke flytte halsen.
  • Offeret har falt på, eller har lidd skade på rygg, nakke eller hode.
  • Hodeskade med pågående effekter på bevissthet.
  • Tap av blære eller tarm kontroll.
  • Lammelser, svakhet eller nummenhet i ekstremitetene.
  • Nakke eller rygg er i en unaturlig vinkel.
 2. 2
  Ring for nødetatene. Medisinske fagpersoner vil være bedre i stand til å vurdere og håndtere potensielle ryggskader, og vil ha backboards og spesialutstyr for å flytte folk med disse skadene.
 3. 3
  Ikke flytt offeret med mindre han er i umiddelbar fare for ytterligere skader eller du trenger å åpne en luftveier for dem å puste.
 4. 4
  Stabilisere offer for å forhindre bevegelse av hodet, nakken, eller kroppen. Du ønsker å holde offeret helt stille inntil profesjonell hjelp kommer hvis mulig.
 5. 5
  Gjøre førstehjelp uten å flytte offerets hode eller nakke. Hvis personen ikke puster eller viser tegn til sirkulasjon, begynner HLR, men ikke løft haken for å åpne en luftveier. I stedet bør du forsiktig trekke kjeven frem..
 6. 6
  Vent for hjelp til å komme. Bo med offeret til hjelpen kan komme.

Hvis offeret må flyttes

Du beste valget er å unngå å flytte den personen hvis det er mulig. Men hvis du må flytte offeret til å unngå ytterligere skade, følger du disse trinnene.

 1. 1
  Trekke dem av klærne deres. Grab en skjorte krage og bruke underarmene til å støtte hodet mens du trekker kroppen i en rett linje. Dette er en foretrukket fremgangsmåte som offerets hode er avstivet under flytting.
 2. 2
  Trekk offeret med føttene eller skuldre. Bruk begge føtter, begge skuldre, eller begge armene dratt over skuldrene.
 3. 3
  Hold nakken og overkroppen av kroppen så rett som mulig, og trekk offeret i en rett linje. Ikke trekk i kroppen sidelengs!
 4. 4
  Bruk minst to personer hvis du må rulle et offer over. Hvis du må rulle en rygg skade offer enn å hindre choking på blod eller oppkast eller annen skade, bruker to personer. Rull offeret i løpet på en slik måte at nakke, rygg, og torso bevegelse som en enhet. Ikke la kroppen til å vri.

Tips

 • Når du ringer etter medisinsk hjelp, forteller operatøren (Europa) at du arbeider med et offer for en rygg skade. De vil kunne gi deg ytterligere veiledning i å hjelpe offeret.
 • Hvis pasienten er bevisst, kan du prøve å holde dem rolig. Forklar hva du gjør for dem og ber om at de forblir stille.

Advarsler

 • Enhver bevegelse av et offer med en rygg skade kan føre til lammelser eller død.
 • Skade på ryggmargen er permanent.
 • Hvis et offer er bevisstløs eller har en hodeskade, automatisk anta at de har en rygg skade.
 • Ikke prøv å flytte offeret med mindre han er i umiddelbar fare!