Wkeno

Hvordan å behandle en stye

En stye utvikler seg fra en bakteriell infeksjon i en kjertel i øvre eller nedre øyelokk. Disse kjertlene, noe som bidra til å gi øyet smøring, få kan blokkeres med olje, døde hudceller, sminke eller andre partikler, som fører til en infeksjon. Tidlige tegn på en stye ofte omfatter smerte og rødhet og tilstedeværelsen av en liten hardt område. Som stye utvikler seg, kan øyet starte vanning og være følsom for lys. Den harde område på øyelokket blir en liten bump som ligner en kvise. Venstre ubehandlet, de fleste styes vil sprekke og renne puss løpet av et par dager, og helt løse seg selv innen en uke.

Trinn

Hvordan å behandle en stye. Påfør en varm komprimere til øyet 3-5 ganger om dagen for å øke blodsirkulasjonen til området og fremme drenering av stye.
Hvordan å behandle en stye. Påfør en varm komprimere til øyet 3-5 ganger om dagen for å øke blodsirkulasjonen til området og fremme drenering av stye.
 1. 1
  Påfør en varm komprimere til øyet 3-5 ganger om dagen for å øke blodsirkulasjonen til området og fremme drenering av stye.
  • Fukt et rent håndkle med varmt vann og legg den på din lukkede øyelokket. La den varme komprimere holde på øyet i 10 til 20 minutter, og varme omslag som trengs.
  • Du kan også vikle et vått håndkle rundt en varmeflaske og legge den på ansiktet ditt med øyet lukket. Denne metoden holder håndkleet hot lenger.
 2. 2
  Gi øynene tilstrekkelig hvile mens du behandler en stye. Få nok søvn om natten og unngå å gjøre for mye lesing eller andre visuelt detaljert arbeid. Når du bruker øynene dine for arbeid, lukker dem ofte for å gi dem korte pauser.
 3. 3
  Bruk solbriller, som er nødvendig, for å beskytte øynene mot direkte lys, både inne og ute.
 4. 4
  Slutte å bruke øyesminke mens du har en stye å unngå irriterende på øyet og redusere sjansene for infisering. Siden infeksjonen er ofte til stede før du er klar over symptomene, er det best å kaste bort noen øyesminke applikatorer som du brukte når stye utviklet.
 5. 5
  Vask hendene med uparfymert såpe og varmt vann før og etter berøre øynene.
 6. 6
  Ta en over-the-counter steroide smertestillende medikamenter, for eksempel ibuprofen, naproxen eller paracetamol, for å lette smerter og betennelser forårsaket av stye. Alltid følge pakken instruksjoner.
 7. 7
  Se legen din hvis stye ikke tapper innen 48 til 36 timer etter å ha utviklet, eller hvis du fortsatt opplever symptomer som hevelse eller rødhet etter en uke. Du bør også oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever endringer i synet ditt eller mengden av utslipp, eller om alvorlighetsgraden av andre symptomer fortsetter å forverres. Legen kan:
  • Tømme stye hvis det ikke er helt tomt på egen hånd.
  • Injisere en anti-inflammatoriske medisiner direkte inn i stye eller omkringliggende vev.
  • Forskrive en aktuell eller oral antibiotika for å hjelpe infeksjonen klart.

Tips

 • Hvis du bruker øyesminke sørg for å fjerne det helt på slutten av dagen for å redusere sjansene for at det blokkerer en kjertel i øyelokket og skape en infeksjon.
 • Hvis du er foreskrevet til kontakter, ikke bære dem, og kaste bort din gamle / brukte.

Advarsler

 • Ikke prøv å klemme, klemme, punktere eller på annen måte tvinge stye til avløp. Dette kan spre infeksjonen, som fører til ytterligere øye problemer.
 • Aldri gni øyet når du har en stye, kan dette spre smitte til andre kjertler og føre til ytterligere styes å utvikle.