Wkeno

Hvordan å behandle en tann abscess

En tann abscess oppstår når det er forråtnelse i en tann som ikke har vært riktig eller rettidig behandles. Det er også noen ganger forårsaket av et brudd eller sprekk i en tann, hvor bakterier kan komme inn i massen av tannen, som forårsaker infeksjonen. Resultatet er en smertefull, pus-fylt område av tannen som krever umiddelbar behandling. Uten riktig behandling, blir risikoen for smitte sprer seg til andre tenner eller ansikts bein høy.

Trinn

Hvordan å behandle en tann abscess. Ring tannlegen din umiddelbart hvis du har mistanke om en tann abscess.
Hvordan å behandle en tann abscess. Ring tannlegen din umiddelbart hvis du har mistanke om en tann abscess.
 1. 1
  Ring tannlegen din umiddelbart hvis du har mistanke om en tann abscess. Infeksjonen kan bli alvorlig fort, og det er viktig å starte behandling så snart som mulig. Symptomer på en tann abscess inkluderer følsomhet for kald eller varm mat, et bankende tannverk, hevelse langs kjeven og feber.
 2. 2
  Skyll med varmt saltvann mens du venter å bli behandlet av tannlegen din. En varm saltvann skyll kan være beroligende og hjelpe skylle bort ytterligere smitte-bakterier.
 3. 3
  Ta over disk smertestillende og feber reduksjonsgir for å lette symptomene dine.
 4. 4
  Besøk din tannlege som vil tømme byllen og fjerne infeksjonen fra det berørte området.
 5. 5
  Fullfør tar alle de antibiotika tannlegen foreskriver. Dette er nødvendig for å kvitte kroppen av alt av infeksjonen igjen fra abscess.
 6. 6
  Ha en rotfylling hvis tannlegen anser det riktig løpet av behandling for deg. Under en rotfylling, vil tannlegen bore ned i massen av tannen din og fjerne infeksjonen. Tannlegen vil fylle ut området og cap tann.
 7. 7
  Få en tann trukket om en rotfylling eller drenering er ikke nok til å lindre symptomene dine. Ideelt sett, kan tannen bli frelst, men å ha det trukket kan være den eneste løsningen for å behandle en sta tann abscess som ikke løses ved en rotfylling eller andre behandlinger.

Tips

 • Forhindre tann abscesser ved å spise sunn mat, ta godt vare på tennene og besøke tannlegen regelmessig.
 • Rens ved hjelp av et antimikrobielt munnvann for ytterligere å redusere infeksjon. Dette er en nyttig, forebyggende trinn du kan bruke under daglig munnhygiene.

Advarsler

 • Ikke bruk aspirin eller aspirin lim lokalt for å forsøke å lindre smerten. Putting aspirin på tann eller tannkjøtt kan forårsake smertefulle sår og vil ikke hjelpe på byllen smerte så mye som inntar en smertestillende eller feber redusering vil.
 • Følg tannlegens pålegg om behandling av tann abscess. Sviktende å fullføre din medisinering eller å følge gjennom med foreskrevet behandling kan føre til ytterligere infeksjon, smerte og permanent oral skade.