Wkeno

Hvordan å behandle et slangebitt

Noen slanger er kjøttetende reptiler som lever i et bredt spekter av habitater rundt om i verden. Mens de fleste slanger er ikke giftige, en minoritet bære gift som kan forårsake smertefulle skade eller død for mennesker.

Trinn

Hvordan å behandle et slangebitt. Selv om det ikke sannsynlig å være livstruende, kan bitt fra ikke-giftige slanger fortsatt være smertefullt og føre til infeksjon.
Hvordan å behandle et slangebitt. Selv om det ikke sannsynlig å være livstruende, kan bitt fra ikke-giftige slanger fortsatt være smertefullt og føre til infeksjon.

Ikke-giftige slangebitt

 1. 1
  Selv om det ikke sannsynlig å være livstruende, kan bitt fra ikke-giftige slanger fortsatt være smertefullt og føre til infeksjon.
 2. 2
  Rense såret grundig, og holde seg rolig. Vask med rent vann. Bruk en alkohol-gjennomvåt pad hvis det er tilgjengelig. Prøv å ikke få panikk.
 3. 3
  Behandle såret med en antibiotisk salve. Påfør et tynt lag av antibiotisk salve.
 4. 4
  Bandasje såret. Dette vil beskytte det og bidra til å hindre infeksjon. Vær oppmerksom på såret som det helbreder for rødhet eller streker eller andre tegn på infeksjon.

Giftige slangebitt

 1. 1
  Disse trinnene for behandling av giftige slangebitt anta at du ikke har noen spesielle utstyr som et slangebitt kit og ikke har umiddelbar tilgang til medisinske tjenester.
 2. 2
  Få offeret vekk fra slange. Din første prioritet er å sørge for at verken du eller offeret motta flere slangebitt.
 3. 3
  Fjern klær eller sammentrekkende elementer. Biter fra giftige slanger kan føre til rask og kraftig hevelse. Fjern klær eller smykker fra området.
 4. 4
  Minimer din aktivitet. Høyere aktivitet vil øke blodstrømmen og øke spredningen av giften i hele kroppen din.
 5. 5
  Ikke kutt bite området eller bruke munnen til å suge ut giften. Disse er sannsynligvis å være ineffektive og kan øke sannsynligheten for infeksjon.
 6. 6
  Rengjør bite området med såpe og vann. Dekk til såret med en dressing.
 7. 7
  Vikle et stramt, men ikke ubehagelig elastisk bandasje 02:58 inches over bite området. Du kan bruke noe sånt som et ess bandasje for dette, eller kan mote en fra en stretchy skjorte eller andre klesplagg. Den elastisk bandasje bør ikke være så ubehagelig som vil føre til den person ubevisst bøye sine muskler, angre det formål å immobilisere lem.
  • Hensikten med dette trinnet er å bremse drenering fra lymfesystemet, for ikke å bremse eller hindre bloodflow. Blod i gjennomsnitt gjør en komplett krets gjennom kroppen rundt en gang i minuttet, og kan ikke bli vesentlig redusert ned via kompresjon uten å risikere å kutte av sirkulasjon. Lymfesystemet, på den annen side, avløp mye saktere, og kan bli påvirket av en elastisk komprimere ovenfor stedet for såret.
  • Se etter en puls under overtrekket. Den bør være til stede. MERK: Noen eksperter er uenige med dette trinnet for å bruke en elastisk komprimere. Det kan føre til en rask utløsning av gift når bandasje eller annet materiale fjernes. Forlate den på er ikke et alternativ, men fordi noen administreres antivenom ikke vil være i stand til å nå det berørte området. I tillegg vil folk som ikke har opplæring i førstehjelp ofte gjør den feilen å gjøre komprimere til stramt, omtrent som en tourniquet, som risikerer å kutte av sirkulasjon og forverring av tilstanden. Hvis giften er en hemotoxin, kan bruk av et materiale for å begrense blodstrømmen føre til tap av lemmer.
 8. 8
  Splint bitt lem for å hindre bevegelse. Hold en den splinted ytterpunkt under nivået på hjertet.
 9. 9
  Holde offeret rolig og beskyttet fra omgivelsene. La offeret hvile før du kan få ham legehjelp. Hvis offeret er ved bevissthet, gi ham drikke væske.

Tips

 • De fleste slanger er ikke giftige.
 • Din beste alternativet er å unngå et slangebitt. Ta vare på steder der slanger er felles.
 • Se på trinnet på steder befolket av både mennesker og klapperslanger. Klapperslanger rister på rangler å skremme bort potensielle fare, slik at de slipper å streike. Men overdreven jakt på klapperslanger av mennesker har ført til en endring i sin atferd i menneske-befolkede områder. Klapperslanger i områder med mange mennesker er lite sannsynlig å rasle på deg, avhengig av deres naturlige kamuflasje i stedet, noe som gjør det mer sannsynlig å tråkke på en.

Advarsler

 • Ikke prøv å fange slangen selv for det medisinske teamet. Det er fagfolk som er opplært til å fange slanger.
 • Selv ikke-giftige slangebitt kan føre til infeksjoner.
 • Ikke forsøk å kutte åpne såret og suge ut giften, enten med munnen eller et slangebitt kit. Dette har ikke vist seg å fjerne en betydelig mengde av toksiner, og kan føre til større skader på hud i det området.

Ting du trenger

 • Antibiotisk salve
 • Sårforbinding
 • Elastisk bandasje