Wkeno

Hvordan å behandle klubbe finger med en skinne

Mallet finger er en tilstand der senen i ytterste ledd av en finger er dratt, slik at tuppen av fingeren til å henge. Det er også kjent som "baseball finger", og er for det meste knyttet til idrett, selv om det kan skje selv når tucking i ark hardt ned når lage en seng (som visste det kunne være så farlig?). Hvis du har "satt seg fast" fingeren og vil at det skal gro skikkelig, her er hva du kan gjøre.

Trinn

Hvordan å behandle klubbe finger med en skinne. Se en lege umiddelbart.
Hvordan å behandle klubbe finger med en skinne. Se en lege umiddelbart.
 1. 1
  Bruk is. Fingeren vil trolig være hovent og smertefullt i begynnelsen. Du vil ikke være i stand til å rette det eller bøye det uten å føle ekstrem ømhet.
 2. 2
  Hold fingeren rett. Du kan lage en midlertidig splint ved å pakke en stor binders med teip, og deretter taping det til fingeren. Folk har også brukt Popsicle pinner og plast skjeer med hell å holde fingeren rett før de kan få tilgang til en skikkelig skinne.
 3. 3
  Se en lege umiddelbart. Mange tror det vil gro av seg selv, men forblir ubehandlet, kan du ende opp med en hengende fingertuppen som vil være både vanskelig og skjemmende. Legen vil ta røntgenbilder og avgjøre om senen var faktisk dratt, og om det tok en bit av beinet med det. Han eller hun vil også foreskrive behandling - vanligvis en splint, som det finnes to hovedtyper.
 4. 4
  Stable splint. Disse splinter er kommersielt laget av plast. De kan lett rengjøres, men noen ganger ikke tilby den beste passform.
  • Aluminium skinne med skum backing. De frigjøre pute av fingertuppen din, slik at du kan skrive lettere. Vanligvis er de mer komfortable og effektive enn stack splinter, men skummet kan få fuktig og begynne å lukte.
  • En annen splint tilgjengelig er Oval-8 Finger Splint. The Oval-8 er en åpen utforming plast skinne som forlater fingertuppen gratis, så du har fortsatt finger funksjon. Den åpne konstruksjonen lar huden puste slik at det ikke blir svett og lar deg rengjøre og tørke fingeren uten å ta skinne av. Når passer ordentlig av en lege eller terapeut, gjør Oval-8 krever ikke tape eller stropper og kan bæres komfortabelt for hele behandlingsperioden.
  • Du kan endre størrelse og kjøpe Oval-8 splinter selv å starte behandling mens du venter på legen din avtale. Skrive ut en ring gauge (se for eksempel http://www.bluenile.com/pdf/ring_sizing_guide_0610-US.pdf ) og finne noen med ringer for flere av hennes fingre. Prøv ringer på over ytterste knoke til du finner en som passer perfekt over at knoke. Bruk ringen måleren nøye for å bestemme dens størrelse, så kan kjøpe at størrelsen av oval-8 og også den neste størrelse mindre. Prøv begge og begge halv størrelse rotasjoner. Oval-8 ikke kan kjøpes fra en butikk, men er tilgjengelig online fra Medco-athletics.com og andre oppført av Oval-8 produsenten, 3-Point Products.
 5. 5
  Bruk din skinne skikkelig. Gjør det stramt nok til å holde fingeren helt rett. Hvis fingeren er bøyd (enten forover eller bakover) du kan utvikle smertefulle trykksår på knoke. Ikke gjør båndet så stramt at tuppen av fingeren føles ubehagelig eller ser lilla.
 6. 6
  Bruk din skinne hele tiden. Huden kan begynne å plage deg fra å ikke kunne "puste", og omfanget av bevegelse kommer til å være begrenset, men det er viktig at du holder fingeren rett til enhver tid. Selv når du rengjør finger eller tar en dusj, må du fingeren være rett. Se Tips og advarsler nedenfor.
 7. 7
  Følg opp med legen din, som vil avgjøre når det er på tide å begynne avvenning deg av splint. Hvis tilstanden ikke har blitt bedre, kan kirurgi være anbefalt.
 8. 8
  Mallet finger kan behandles med splinter som begynner så sent som to eller tre måneder etter den opprinnelige skaden, men jo tidligere behandlingen starter jo bedre blir resultatet.

Tips

 • I de sjeldne tilfellene når du må ta av deg splint, lene fingeren på et flatt underlag, eller hold tuppen av fingeren opp med en finger fra den andre hånden.
 • Det er lettere å fjerne og bruke en skinne med en annens hjelp, men sørg for at de er forsiktig så du ikke bøyer fingeren den minste bit.
 • Sørg for å lære hvilke ledd i fingeren må også utvises for å holde den fra fusing. Hånd terapeuter kan være svært nyttig.
 • Bruk begge splinter kan være gunstig, ettersom aluminium skinne kan brukes for det meste, og bunken splint kan brukes når du er i dusjen.
 • Hvis fingeren begynner å bli irritert av konstant kontakt med splint, kan du sette aluminium skinne på undersiden av fingeren din for et par dager. Det er ikke fullt så effektive, så ikke hold det der permanent.

Advarsler

 • La fingeren droop for enda ett sekund under splint behandlingen vil gjøre at du må gå tilbake til utgangspunktet.
 • Kirurgisk behandling for denne tilstanden er risikabelt med tanke på komplikasjoner og infeksjoner, og vil etterlate et arr, så gjør en stor innsats for å behandle fingeren med en skinne før ty til kirurgi.