Wkeno

Hvordan å behandle periodontal sykdom

Periodontal sykdom er en bakteriell infeksjon som forårsaker betennelse og ødelegger tannkjøttet, leddbånd og tann stikkontakter støtter tennene. Gingivitt, kan en mild form for periodontal sykdom vanligvis reverseres med tannpuss, tanntråd og vanlige tannlege avtaler. Det fører til at tannkjøttet blir rødt og hovent, og de kan lett for å blø. Periodontitt resultater fra ubehandlet gingivitt. Det fører til at tannkjøttet til å trekke vekk fra tennene, lage lommer som kan komme smittet. Bakterier og ditt immunsystem begynner å bryte ned bein og vev som holder tennene på plass, noe som resulterer i tapte tenner og skadet vev.

Trinn

Hvordan å behandle periodontal sykdom. Gå til tannlegen, som vil utføre en dyp rengjøring av tennene og tannkjøttet.
Hvordan å behandle periodontal sykdom. Gå til tannlegen, som vil utføre en dyp rengjøring av tennene og tannkjøttet.

Tannpleie

 1. 1
  Gå til tannlegen, som vil utføre en dyp rengjøring av tennene og tannkjøttet. Plakk er fjernet gjennom skalering og rot planing. Skalering fjerner tannsten over og under tannkjøttet ved skraping. Root planende fjerner bakterier på tannroten, og kan utføres av laser.
 2. 2
  Puss tennene med en elektrisk tannbørste to eller tre ganger om dagen. Den elektriske tannbørste som gir en dypere ren på grunn av det roterende hode, så vel som å ha evnen til å få opp under tannkjøttet. Sørg for at du bruker en fluoridinneholdende tannkrem.
 3. 3
  Tanntråd minst en gang om dagen. Bakterier elsker å gjemme seg i mellom tennene. Hvis dette plakk ikke fjernes, stivner det og danner tartar, som bare tannlegen kan fjerne. Denne tannsten kan føre til gingivitt og periodontal sykdom.
 4. 4
  Skyll med munnvann to eller tre ganger om dagen. Dette ytterligere bidrar til å redusere bakterier og senere betennelser.

Hjemme behandlinger

 1. 1
  Bruk en antimikrobiell munnen skylling. Dette kommer i reseptbelagte form og er rettet mot de bakteriene som forårsaker gingivitt.
 2. 2
  Ta antibiotika bare når foreskrevet av tannlegen din. Tas gjennom munnen, kan antibiotika behandle periodontal infeksjon på kort sikt. Sørg for at hele kurset er tken.
 3. 3
  Bruk antiseptisk chips eller et antibiotikum gel, som vil tannlegen plassere i lommene skapt av periodontitt, for å redusere bakterier. Chips eller gel utgivelsen medisin over tid bidra til å redusere størrelsen på lommene og helbrede periodontal infeksjon.

Mer avanserte behandlinger

 1. 1
  Kirurgi kan være nødvendig for mer alvorlige tilfeller av periodontal sykdom.
  • Klaff kirurgi kan utføres dersom behandling ikke har fungert så langt. Tannlegen vil lage et snitt i tannkjøttet, og løfte den tilbake for å rense og fjerne tannsten under. Det blir deretter sydd tilbake på plass, opp mot dere tenner.
  • Bein og vev grafts kan følge klaff kirurgi. Grafts fremme ny vekst av bein eller tannkjøtt som ble ødelagt av periodontal infeksjon.
 2. 2
  Besøk tannlegen hver 2. måned inntil periodontal infeksjon har sunket og du ikke lenger viser noen tegn til periodontal sykdom. Gå til tannlegen minst to ganger i året etter det.

Tips

 • Behandling av tannkjøttbetennelse tidlig gir deg den beste muligheten for å unngå mer alvorlig form for periodontal sykdom og reversere tannkjøttsykdom.
 • Bruk en vann hakke for en dypere rent mellom tennene.
 • Husk at det er du som vil gjøre det meste av arbeidet ikke tannlegen de vil bare stablise munnen, må du holde den i god stand.
 • Kjeveortopedisk prosedyrer kan bli anbefalt å fikse skjeve tenner, noe som kan hemme skikkelig rengjøring av tennene dine.

Advarsler

 • Munnhygiene har en direkte effekt på resten av helsen din, bakterier fra munnen kan spre seg gjennom kroppen og forårsake sykdom.

Ting du trenger

 • Tannlegetime
 • Tannbørste
 • Tannkrem
 • Munnvann
 • Floss
 • Antibiotika
 • Antiseptiske Chips