Wkeno

Hvordan å berolige slitne føtter

På slutten av en dag eller periode med stående rundt, fotturer en lang sti eller bare kjører en bil i lang tid, kan føttene føles veldig sår og lei. Mest fot smerter og aches resultat fra musklene blir ubalansert. Her er noen forslag til å gi dem et løft når du endelig får hvile dem.

Trinn

Hvordan å berolige slitne føtter. Ligg med ansiktet ned på sengen i et mørkt rom.
Hvordan å berolige slitne føtter. Ligg med ansiktet ned på sengen i et mørkt rom.
 1. 1
  Ligg med ansiktet ned på sengen i et mørkt rom. Hvis det er mulig, bør romtemperaturen være behagelig for deg.
 2. 2
  Legge en pute (head-størrelse eller mindre) under insteps av føttene, slik at føttene støttes av puten. Det er viktig for føttene å være forhøyet i denne posisjonen, da dette bidrar til å avlaste spenning.
 3. 3
  Hvile som dette i minst 10 minutter. Opp til en halv time ville være å foretrekke.
 4. 4
  Føttene skal føle seg mye bedre etter å gjøre dette.
 5. 5
  For en ekstra boost av velvære. Dersom føttene er virkelig lei, utslitt og vondt, ta en stor bolle, eller en liten kar og fyll den med varmt til varmt vann (til ditt ønske). Legg noen badesalt og legge noen roseblader. Suge føttene mens du slapper av i 15-30 minutter. Deretter kan du tørke føttene med et varmt håndkle (sette den i tørketrommelen for å gjøre det behagelig varmt) og bruke noen søte smelling lotion. Gjør dette et par ganger i uken for å fornye, oppdatere og slappe hardtarbeidende føtter.

Tips

 • Hvis du har tid og lyst, kan du også bade føttene i et lite bad av salt med noen dråper eterisk olje som er lagt. Egnede oljer inkluderer eucalyptus, lavendel, orange - noe oppløftende og beroligende samtidig.
 • Mens du ser på TV, lese eller noen annen sittende aktivitet, rulle en tennisball, golfball eller kjevle under føttene. Gjør dette frem og tilbake. Dette øker fleksibiliteten i muskler og ledd, og er en fin self-massasje.
 • Det er også gunstig hvis noen kan massere føttene, men du kan enkelt gjøre dette selv. Bare bruke enkle slag, tenke at du presser bort sårhet.
 • Hvis romtemperaturen er for varmt eller for kaldt, kan du prøve å gjøre det mer behagelig ved å fjerne overflødig klær eller dekke deg selv med et teppe osv. En rask dusj før hvile kan hjelpe deg å kjøle ned eller varme opp også.
 • Utøve tærne ved å prøve å plukke opp en gjenstand som en blyant eller et sammenrullet håndkle med tærne. Gjør begge føttene samtidig hvis mulig.

Advarsler

 • Hvis du hviler fordi du trenger å gå ut igjen, kan det være lurt å sette en alarm eller du kan sovne og savner å komme opp i tide.