Wkeno

Hvordan å gå på ski

Ønsker du å øke hastigheten ned snødekte bakker? Hvis ja, så "downhill" eller "alpine" skiing, den mest populære typen i de fleste områder, er sporten for deg! Ski er en spennende sport som kan mette noens behov for et adrenalinrush ved at den enkelte til å skli ned bakkene på et par ski. Hvis du alltid har ønsket å prøve ut ski, men har ennå ikke hatt mulighet til å gjøre det, kan denne guiden hjelpe deg i gang. Selvfølgelig er det på ingen måte en erstatning for faktiske leksjoner, er så praktisk læring likevel nødvendig å supplere den konseptuelle kunnskap. Ha det gøy på ski!

Trinn

Hvordan å gå på ski. Ta på deg skistøvler.
Hvordan å gå på ski. Ta på deg skistøvler.
 1. 1
  Ta leksjoner. Selv om dette ikke kan være et første alternativ for alle, siden de kan være dyrt, og noen ganger er ikke morsomt, det er uten tvil den raskeste måten å få det grunnleggende ned. Se etter nybegynnere "klasser som tilbys i skisteder og fjell.
 2. 2
  Ta på deg skistøvler. Du må finne riktig størrelse og justere tetthet. I ro, bør foten din bli hovedsak være immobile, men ikke komprimert. Tærne skal ikke trykkes mot fronten på støvelen når du bøyer knærne for å peke leggen litt fremover på vinkelen på støvelen. Toppen av støvelen bør være tettsittende rundt ankelen din.
  • Det er lettest å gå på ski støvlene ved å ta lange skritt, jevnt rullende stiv støvel bunnen fremover hæl til tå med leggen rett som kroppen din går over.
  • Når du har støvlene på, bære ski og staver ut til snø. Skiene har kanter med skarpe vinkler og kanskje grove eller skarpe flekker, så ta dem med hansker.
 3. 3
  Ta på deg skiene. Finn et flatt område i snøen. Hvis skiene er låst sammen, bunn-til-bunn, med clip-like "snø bremser" som strekker seg fra bindingene forbi de flate sidene (deres formål er å holde skiene fra å kjøre bort når de pop av støvlene for å beskytte meter fra overdreven vridning), sette skiene oppreist på sin back end, holder du nede ett med sin brems "innsiden", og rist og vrikke av den med sin brems "utenfor". Sett skiene peker i samme retning om en fot fra hverandre. Stikke stengene i snøen på hver side av skiene, noen få millimeter til side og ved siden av forkanten av bindende. Hold på polene og, en fot om gangen, brette flensen på støvelen sin tå i fronten bindende og skyv flensen på boot hæl i bakre binding, som skal avsluttes med et klikk. Skyv hver fot frem og tilbake litt for å sjekke at ski har vedlagt. Hvis det ikke har det, prøv på nytt.
  • Å ta av en ski, eller tilbakestille sin låsen for å prøve en mislykket montering, trykk ned spaken bak boot å være parallell med ski. Dette er lettest presset med en stang, ved å sette spissen inn i innrykk.
  • Hvis du faller og har problemer rettende selv, ta av ski på "bakken side", rett deg selv med andre ski og staver, og deretter remount den fjernet ski.
 4. 4
  Anta den grunnleggende ski holdning. Bøy knærne så leggen hvile på forsiden av støvlene og også lene seg litt fremover. Lengden på skiene vil gjøre faller frem usannsynlig. Lener seg tilbake vil normalt ikke stoppe deg, men vil gjøre skiene vanskelig å kontrollere. Legg hendene gjennom stroppene på skistavene og hold polene av sider. Under mest aktuelle ski, vil du ønsker dem klare til bruk, men vil faktisk ikke bruke dem.
 5. 5
  Lære å gå på ski. En av de første tingene du bør lære er hvordan man skal bevege seg rundt i ski. Det finnes noen metoder:
  • Hold skiene parallelt og presse deg frem med polene. Med begge armene samtidig, stikke stengene, vinklet forsiktig bakover, ned i snøen ved siden av deg, rotere hele armene jevnt bakover, og gjenta. Vinkelen kan du bruke sterkere skulder muskler i stedet for de svakere underarmen muskler til å trekke tilbake. Trekk ene siden mer enn den andre for å slå. Ikke "så" skiene frem og tilbake som med en ski mosjonist eller flytte armene vekselvis: langrenn bruker spesielle å hjelpe at bevegelse bevege deg fremover. Denne metoden er bra for å starte på en nedoverbakke strekning fordi skiene er plassert parallelt, klar til å gå.
  • "Fiskebein" (en teknikk oppkalt etter fisk-bein mønstre skiene forlater i snøen). Peke skiene bort fra hverandre, og gå fremover. Vipp ledende side i snøen og presse frem. Bøy knærne og len deg forover litt, slik at du kan bruke sterkere leg-extension muskler til å presse deg fremover i stedet for de svakere leg-rotasjon muskler til å passere en ski etter den andre under deg. Du kan klatre bakker på denne måten. Spre skiene mer brattere bakken, og hvis du begynner å gli bakover. Bruk polene for å unngå å falle over, og holde dem utenfor skiene 'området slik at du ikke snubler på dem.
  • Du kan også "side-steg" opp en skråning. Grave i ledende side, som med fiskebein. Hold skiene vinkelrett på skråningen på punktet for å redusere side-slip styrker, og bruke polene for å holde side-slip, her, ta fremover eller bakover i stedet for den tiltenkte sideward retning, fra å starte.
   • Spre tips fra hverandre (fiskebein) for å stoppe skli bakover, og ryggen fra hverandre (kile) for å stoppe skyve fremover. Musklene for å skyve bena utover er mye sterkere enn de som for å skyve dem innover, så tvinger skiene hverandre mot tyngdekraften er kraft fungerer mens tvinge dem sammen bare fører til ubehagelig "deler".
  • Skate-ski er raskest.. Vinkle skiene som om den skulle "fiskebein", men tillater deg selv å skyve fremover jevnt på en nær direkte under deg og overgang til forsiktig grave det i sidelengs og sparker den utover som du plasserer den andre ski under deg på den andre siden, opprettholde videre fremdriften, mye som med skøyter.. Du vil jevnt overgang til fiskebein bevegelse på bratte overflater.
  • Beinmuskulaturen er sterkere enn de armmusklene, spesielt hos kvinner og utrente menn, slik som en nybegynner prøver å bruke fiskebein og skate-ski teknikker så mye som mulig for å unngå for tidlig slitsomt overkroppen.
  • Ikke gå opp noen bakker før du er trygg på grunnleggende bevegelser med skiene.
 6. 6
  Start på bunny hill . En bunny hill er definert som en liten skråning, gjerne med et tau slep. Gå opp teppet heis, tau slep eller stolheis til toppen av bunny hill.
  • Et teppe lift er et stort transportbånd. I et arrangement, presse deg selv fremover på i forkant, ri den meste av veien med polakkene på beltet, klar til å spenne deg på dem mot en bråstopp vanligvis forårsaket av et barns eller nybegynner feil. Halvannen meter fra utgangen, løft polene for å unngå jamming slutten mekanisme og lene seg forsiktig frem til jevnt ski stoppet opp på slutten av den.
  • Hvis det er et tau slep, vente til et håndtak kommer rundt, ta tak i det, og la tauet til å trekke deg opp. Ikke dra deg selv eller sitte på tau slep. Når tauet trekker deg til toppen, la gå og bruke sild bord for å komme bort fra heisen.
  • Hvis det er en stolheis, vente til operatøren sier det er din tur, og deretter komme inn på lasteplanet. Vent til en stol kommer rundt, og bare tillate det å plukke deg opp. Ofte heisene har plass til to personer per stol, så sørg for at du og din venn er side ved side når stolen tilnærminger. Ikke falle av heisen mens den bærer deg opp, selv om ski eller noe faller ned. Du vil være i stand til å få det senere. Når stolen når toppen, peker skiene frem og skyve vekk fra stolen som det går rundt.
 7. 7
  Klar deg selv på toppen. Se opp for andre, spesielt hvis kaninen skråningen ligger ved foten av en annen skråning som andre skiløpere kan komme i rask. Først kjent med teknikken for å stoppe eller bremse ned: peke skiene sammen, og skyv hælene ut for å danne en kile med et åpent punkt og de ledende sidene vippet litt opp i motgående snø. Dette er kjent som "pizza", "kile" eller "plog" etter en gammeldags kileformet plog. Jo bredere du spre den, jo saktere du går. Overlapper ikke skiene: som har en tendens til å føre til et tap av kontroll. Tillat deg selv å begynne å skli ned skråningen, men gå sakte. Hold deg skiene pekte sammen. Når du kommer til bunnen, peker skiene mot hverandre og lage en vidvinkel. Dette vil stoppe deg ganske raskt. Hvis du faller, peker skiene slik at de peker på tvers av skråningen, ikke ned det. Push deg selv opp, orientere deg, og fortsett nedover skråningen.
 8. 8
  Lær hvordan du slår. Etter at du har gjort bunny hill et par ganger, vil du sannsynligvis begynne å ønske å slå. For å gjøre dette, skifte vekten på ski som ikke er i den retningen du ønsker å slå. Presser mot det pleier å svinge kroppen sidelengs bak det slik at det fortsetter, nå på skrå skjæring mot snøen, foran deg. Lene inn og grave ski kanter inn i en sving litt for å gjøre det skarpere. Plan fremover: kurver vil være bred i begynnelsen. Gi hindringer god plass! Når du vet hvordan du gjør dette, kan du gå ned bakken i en buet form av sikksakk.
 9. 9
  Gå videre til resten av alpinbakken. Når du har mestret bunny hill - det er, kan du ta heisen, gå på den flate delen, ski ned, slå begge veier og slutte med letthet - bør du være klar til å prøve en nybegynner bakke. Rådfør deg med din instruktør. Se om han eller hun tror du er klar, og gjør deg klar for resten av fjellet!
 10. 10
  Lær hvordan du kan skille trail vanskelighetsgrad. Du kan fortelle hvor hardt en sti er med symbolet på stien markør eller ski kart. I Nord-Europa er stien vanskelig indikeres som følger:
  • En grønn sirkel indikerer en lett, eller nybegynner, trail. Disse løypene er ikke for fort, vil inneholde noen hindringer, og ikke er for lang.
  • En blå firkant indikerer en mellomliggende sti. Det kan inneholde noen hindringer eller brattere klasse, og du bør ikke gå på disse til du mestrer de enklere stier.
  • En svart diamant indikerer en vanskelig løype. Det kan inneholde hindringer, kulekjøring (små bakker med snø), og en bratt klasse, med en smal vei ned.
   • Ikke prøv en sti som dette hvis du er uerfaren. Selv om du kanskje tror du er klar, er du sannsynligvis ikke. Mange mennesker har blitt skadet ved å forsøke for vanskelig en kjøre for tidlig.
  • En dobbel svart diamant, eller en svart diamant med et utropstegn i det, indikerer et løp som bare bør forsøkes av svært gode skiløpere. Ikke gå ned et løp som dette med mindre du er helt komfortabel med alle andre typer løyper. Det er også en god idé å gå med en partner. Når du er klar for en dobbel svart, være sikker på at det ikke har "EX" i midten. Dette indikerer en "Expert Only" trail, det eneste hardere enn helisking. (Der de slippe deg av i helikoptre. Veldig snøskred utsatt.)
  • Disse vanskelighetsgrader karakterer er bare i forhold til andre løyper på det samme feriestedet. Derfor kan en kjøre markert med en blå firkant på en utvei være mer utfordrende enn en kjøre markert med en svart diamant på en annen utvei. Av denne grunn, når ski på en ny resort, bør du alltid begynne med en grønn kjøre og jobbe deg oppover, selv om du er en dyktig skiløper.
 11. 11
  Start med første nybegynner løype. Konsultere ski kartet for å finne en passende løype. Det bør være nær til baseområdet. Prøv å finne en grønn kjøre som starter på toppen av en heis og ender på baseområdet, eller en rekke stier som så at alle er grønne. Ri opp heisen, og starte på stien.
 12. 12
  Hold vekten på riktig sted. Hvis du lener deg for langt tilbake, vil du ha en svært vanskelig tid å snu, noe som kan føre til at du mister kontrollen og krasjer. Hvis du lener deg for langt frem, vil skiene bli squirrely, og du kan tørke ut. En god teknikk er å holde knærne litt bøyd, og holde hendene foran deg, som om du holder en lunsj skuffen.
 13. 13
  Prøve ski uten å bruke "pizza teknikk". Som du går ned flere kjører, bør du lære å gå på ski uten å bruke den teknikken som holder deg i bevegelse sakte. Når du blir vant til å stå på ski de grønne stier, prøve å sette skiene parallelt med hverandre for deler av skråningen. Parallell ski vil få deg til å gå raskere. Istedenfor å gå tilbake til pizza sving over fjellet for å kontrollere hastigheten.
 14. 14
  Prøv deg først mellomliggende sti. Før du velger en sti, må du vite hvordan du slår og stoppe. Disse ferdighetene vil være svært viktig. Velg en sti som starter på toppen av en heis og ender på baseområdet, eller velge en bane som består av blå og grønne løyper. Mens du går ned den mellomliggende sti, kan det hende det er brattere og du vil sannsynligvis tørke ut litt mer. Ikke bekymre deg for dette. Med praksis, vil disse løypene blir lettere og lettere.
 15. 15
  Feste med de mellomliggende stier for en stund. Det er sannsynligvis mange av dem, og du kan få mye glede eventyr gjennom ulike deler av alpinbakken. Ikke start sorte løyper før du er helt sikker på at du kan håndtere det.
 16. 16
  Forsøke en svart løype. Dette når ski begynner å bli farlig. Nå, har du sannsynligvis har forlatt pizza langt bak og nå bruker parallelle ski og, forhåpentligvis, snu for å gjøre veien ned fra fjellet. Hvis du ennå ikke er på dette stadiet, kan du holde deg til de mellomliggende stier, fordi du kan få vondt og være irriterende til andre erfarne skiløpere hvis du prøver å starte harde løyper for tidlig. Du bør også lære å slå med kantene på skiene som du forhånd.

Tips

 • Mens du bør prøve det vanskeligste å holde seg på føttene, ikke vær redd for å falle. Alle faller på sin første gangene på ski. Selv levetid skiløpere fortsetter å falle hver gang på en stund.
  • Hvis du har til å falle, falle til siden. Hvis du faller bakover, vil skiene fortsette å gå ned bakken dra deg på baken bak dem med liten eller ingen kontroll.
 • Fordi det er kaldt og skiheisen og tyngdekraften gjøre så mye av arbeidet går så fort for deg, er det lett å glemme at ski er anstrengende fysisk aktivitet. Drikk litt vann minst hver time eller to, selv om du ikke føler deg tørst.
 • Ski er en levetid sport. Du kan gjøre det når som helst alder, og uavhengig av hvor lenge du har vært på ski eller hvor god du er, det er alltid noe nytt å lære eller forbedre på. For ikke å nevne, det er kjempegøy! Det viktigste er å være trygg og ha det gøy.
 • Syntetiske termisk undertøy, lette jakker, og og snø bukser er stor for snø sport fordi de ikke kan absorbere mye vann og få soggy, men lett veken gjennom og fordampe bort svette. Med mindre det er veldig kaldt, vil billige syntetisk fungere fint.
 • Få faglige råd. Kontroller at du har riktig utstyr for dine behov. Be noen i en leie butikk eller skipatruljen hvis du tror noe ikke er riktig, eller er du bare usikker.
 • Se fremover. Hvis du ser rett ned på skiene mens du går ned et løp, kan du treffer et tre, en annen person, eller noe annet som kan blokkere veien.
 • Ta med et kart over fjellet. De normalt har dem levert på lodges i skianlegget. De kan være til stor hjelp hvis du er tapt. Også observere "Til baseområdet" skilt, de vil lede deg til hytta på bunnen.
 • Selv om det er noen ganger godt å gå på ski løyper som utfordrer deg for å ha det gøy og bli bedre, bo utenfor stier du ikke kan håndtere. På denne måten vil du være tryggere, vil andre skiløpere ikke å unngå deg, og Ski Patrol kan bo i deres varme hytta der de er fornøyd.
 • Hvis du er i ferd med å krasje inn i et tre eller en annen person, og er en nybegynner, ikke prøv og svinge, så vil du sannsynligvis treffe noe annet. I stedet, bare falle til din side.
 • Vet hvilken type snø du er ski på. På den måten vet du hva du kan forvente.
 • Hvis du ikke klarer å gå av stolheis på den antatte tidspunkt, ikke få panikk, og ikke prøve å hoppe ned. Du vil utløse en bryter som stopper heisen, og noen vil hjelpe deg ned.
 • Polariserte briller eller beskyttelsesbriller er stor på snø, fordi de selektivt blokkere speilblank refleksjoner av sollys ("blende") i stedet for mørkere alt likt.

Advarsler

 • Det er mange ting som kan dytte deg i øynene på enda en enkel skibakken. Alltid bære noe over øynene, minst tøffe plastglass. Goggles er bedre.
 • Aldri krysse skiene over hverandre. Du vil finne at dette raskt hemmer din kontroll, forårsaker du å falle ned.
 • Hvis du tror du kan håndtere en svart diamant skråning på din første dag noensinne på ski, du tar feil. Forsøk på å gjøre dette setter deg og andre rundt deg i alvorlig fare. For all del, jobbe deg opp til de svarte diamanter!
 • Ski kan være veldig farlig! Vennligst hold deg i en bakke som du kan håndtere. Aldri gå på ski i bakker for fort eller for bratt for din evne. Praktisere nye teknikker på lettere bakker først. Ski 60 km / h ned ren is kan være tøff.
  • Hvis du finner deg selv på en sti som du tror du ikke kan håndtere, så for all del, spør noen til å få skipatruljen. De vil mest sannsynlig gi deg en "høflighet" ri ned i en kjelke. Også, ikke vær redd for å spørre noen av skipatruljen eller annet fjell personalet dersom du har spørsmål om en bestemt sti eller fjellet som helhet.
 • Les og følg "Skier` s ansvar Code ". Dette er et sett med regler som alle skiløpere må adlyde, mye som de "kjøreregler". De bør skrives ut på løypekart samt på skilt i bunnen av alle heiser. De er også ofte på et skilt i nærheten av der heiskort er kjøpt (og noen ganger trykket på heiskort selv).
 • Vær alltid oppmerksom på dine omgivelser. Hvis du faller i en overfylt område, være oppmerksom på nærliggende skiløpere, slik at du ikke får klippet av et annet sett med ski ved en feiltakelse.

Ting du trenger

 • Skis
 • Boots
 • Skibindinger
 • Hjelm
 • Goggles
 • Polakkene
 • Ytre lag - Ski jakke og salopettes
 • Indre lag - fleece, longs, ski sokker
 • Hansker / votter (vanntett og varm)
 • Et fjell eller bakke
 • Snø