Wkeno

Hvordan å holde og bruke en stokk riktig

Enten du gjenoppretter fra en skade eller bare pleie en smertefull ben, kan en stokk hjelpe deg å opprettholde mobilitet. Lære noen tips om hvordan du velger og bruke en nyttig walking hjelpemiddel.

Trinn

Hvordan å holde og bruke en stokk riktig. Vurdere hvor mye hjelp du trenger.
Hvordan å holde og bruke en stokk riktig. Vurdere hvor mye hjelp du trenger.

Holde og bruke canes

 1. 1
  Vurdere hvor mye hjelp du trenger. Canes er den letteste walking hjelpemiddel, og overføre vekt til håndleddet eller underarmen. De er vanligvis brukt for å hjelpe til lette skader eller for å forbedre balansen. En stokk kan ikke og bør ikke opprettholde en stor del av kroppsvekten din.
 2. 2
  Velg din stil. Canes kommer i en rekke former for å møte behovene til ulike brukere. Variabler å vurdere omfatter:
  • Grip. Noen canes er ment å holdes med håndflaten og fingrene, mens andre kan også gi støtte for underarmen din. Uansett hva du velger, sørg for at grepet føles solid og håndterbare, ikke glatt eller for store.
  • Shaft. Skaftet er en lang del av den stokk, og kan bestå av tre, metall, karbonfiber polymer og andre materialer. Noen sjakter er sammenleggbare for enkel portabilitet.
  • Ferrulen. Spissen eller bunnen av stokken er vanligvis dekket i gummi for å gi bedre stabilitet. Noen canes har tre eller fire endehylser nederst i stedet for bare en, dette gjør dem i stand til å bære mer vekt.
  • Farge. Selv om mange canes er vanlig eller nøytrale, trenger du ikke å betale for en fotgjenger grå stokk hvis du ikke vil. Du kan selv være i stand til å finne en passelig stokk som matcher din personlighet så mye som det støtter rammen.
 3. 3
  Sjekk lengden. For å velge riktig lengde for en stokk, stå oppreist med sko på og armer på sidene. Toppen av stokk skal nå det press på undersiden av håndleddet. Hvis stokken er en riktig passform, vil albuen bøyes 15-20 grader når du holder stokk mens du står.
  • Cane lengde er vanligvis omtrent halvparten stokk brukerens høyde, i inches, iført sko. Bruk dette som en tommelfingerregel.
  • Hvis cane er for liten, må du bøye over for å nå den. Hvis cane er for stor, må du helle over på din skadde siden for å bruke den. Verken alternativet er ideelt. En perfekt utstyrt stokk vil holde deg oppreist og samtidig gi støtte.
 4. 4
  Hold stokk med den hånden som er på samme side som din god etappe. Det høres motstridende, men det er sant. Hvis venstre beinet er vondt, bør du holde stokk i høyre hånd. Om ditt høyre ben er skadet, holder stokk i venstre hånd.
  • Hvorfor er dette? Når mennesker gå, skride vi med våre føtter og svinge våre hender samtidig. Men når vi stride med vår venstre fot, svinge vi med vår høyre hånd, når vi stride med vår høyre fot, vi svinge med vår venstre hånd. Håndtering av en stokk i hånden motsatt skade vår gjenskaper denne naturlige armbevegelse, noe som gir hånden en mulighet til å absorbere noe av vekten din mens du går.
  • Hvis du bruker en stokk for bedre balanse, bør du vurdere å sette den i ikke-dominant hånd, slik at du kan fortsette å bruke din dominerende hånd for dagligdagse oppgaver.
 5. 5
  Begynn å gå. Når du går frem på dårlige ben, flytter stokk fremover på samme tid og sette vekt på dem sammen, slik at stokken til å absorbere mer belastning enn beinet. Ikke bruk stokk å gå med god etappe. Som du blir vant til stokk, vil det ideelt sett føles som en naturlig forlengelse av deg selv.
 6. 6
  Å gå opp trappen med en stokk, legger hånden på rekkverket (hvis tilgjengelig) og plassere din stokk i den andre hånden. Ta det første skrittet med sterk etappe, og deretter bringe den skadde benet opp til samme skritt. Gjenta.
 7. 7
  Å gå ned med en stokk, legger hånden på rekkverket (hvis tilgjengelig) og plassere din stokk i den andre hånden. Ta det første skrittet med den skadde beinet og stokk på samme tid, så få ned sterk etappe. Gjenta.

Holde og bruke krykker

 1. 1
  Vurdere hvor mye hjelp du trenger. Hvis du ikke kan sette noen vekt på en skade, for eksempel hvis du er utvinne fra kne eller fot kirurgi, så du trenger en eller to krykker (helst to for bedre balanse). De vil opprettholde vekten bedre enn canes vil, og tillate deg å komme rundt med bare ett ben.
 2. 2
  Få høyden rett. De fleste krykker er underarm eller underarm krykker. Etter at du har blitt fortalt av en lege for å bruke det ene eller det andre, er det eneste du trenger å bekymre deg om passform. For underarm krykker, bør den øverste være en tomme eller litt mer under armhulen din og grepene bør være enda med hoftene.
 3. 3
  Begynn å gå. Plasser begge krykker på bakken om en fot foran deg, og lene seg litt fremover. Bevege seg som om du kommer til å gå med skadde siden, deretter skifte vekten til krykkene og svinge frem mellom dem. Kom ned på uskadde beinet mens du holder din skadede benet løftes slik at ingen trykket er plassert på den.
 4. 4
  Lær hvordan du kan sitte ned eller stå opp på krykker. Sett begge krykker sammen i hånden på god etappe side, som en lang og ekstra solid stokk. Sakte senke deg ned eller opp, ved hjelp av krykker for balanse.
 5. 5
  Lær hvordan du skal gå opp eller ned trapper med krykker. Start med å sette både krykker under én arm, parallelt med gulvet. Deretter kan du enten hoppe opp eller ned trappen på en god etappe, ved hjelp av et gelender for å få hjelp.
  • Alternativt kan du legge dine krykker ned på trinnene, sitte ned, og trekke dem sammen med deg som du bruker god etappe for å sitte på neste trinn.

Tips

 • Gummiproppene på bunnen av stokker og krykker må skiftes med jevne mellomrom. Stoppers er tilgjengelig på de fleste stoff butikker.
 • Ta alltid stokk eller krykker med deg.
 • Med en skriftlig resept fra legen din, vil de fleste helseforsikring planer dekke kostnadene for en stokk.
 • Prøv å se rett frem og ikke på din walking hjelpemiddel. Dette vil hjelpe deg å holde balansen.
 • Diskutere alternativer med en lege, slik at du vet hvilken type støtte vil være best.
 • En vogn er en effektiv måte å bære elementer rundt huset, og gi deg støtte.
 • Hvis du lider av en kronisk skade for alvorlig for en stokk å støtte, kan du begynne å se inn vandrere.

Advarsler

 • Sjekk grep og propper ofte.
 • Vær spesielt forsiktig rundt barn og små dyr. De kan bevege seg raskt og være vanskelig å se.
 • Sørg for at gulvet er fritt for rot å unngå å falle.