Wkeno

Hvordan å kle på ski

Ski kan være morsomt, men uten skikkelig utstyr, vil du ende opp med frostskader eller svetting. Her er hva du skal ha mens ski.

Trinn

Hvordan å kle på ski. Bruk følgende for å gjøre opp det første laget (lange underbukser eller noe lignende).
Hvordan å kle på ski. Bruk følgende for å gjøre opp det første laget (lange underbukser eller noe lignende).
 1. 1
  Bruk følgende for å gjøre opp det første laget (lange underbukser eller noe lignende):
 2. 2
  tynn, fukttransporterende, termisk skjorte. Det bør monteres på brystet, og det bør ikke gli rundt mens du går. Dette vil være din base plagg, og det bør passe deg godt.
  • Tight, termisk bukser. De bør også være tynn, og de skal trykkes opp mot bena. Disse vil være grunnlaget for bena.
 3. 3
  Sørg for at du har alt du trenger for det andre laget:
 4. 4
  flere lag bør unngå å bli bomull som bomull ikke vil transportere fuktighet som syntetiske materialer eller ull er i stand til å gjøre (bomull heller ikke holde deg varm også). Det trenger ikke å være så stramt, men det bør likevel passe godt. Du bør ha en med en lang hals, da dette vil holde deg varmere.
  • Joggebukse. De bør være relativt stramt, ellers vil det være for klumpete å sette noe annet på.
 5. 5
  Kle inn det tredje laget:
  • Skyv på en ski jakke. Dette trenger å passe deg, men ikke perfekt. Så lenge det ikke er for liten, vil noe gjøre. Sørg for at det er en ski jakke - ikke en hettegenser, ikke en genser, men en ski jakke. Ski jakker er laget spesielt for å holde deg varm mens ski. Hvis jakken har et pulver skjørt, klippet det på også.
 6. 6
  Sett på ski bukser. Igjen, må du ha ski bukser, ikke noe annet. Ski bukser har et indre lag for å hindre snøen fra å komme inn, noe som er veldig nyttig.
 7. 7
  Legg siste hånd:
  • Lag dine sokker, en tynn, bomull sokk på det nederste laget for ventilasjon, og en varm ull eller annen type tykkere sokk over det fungerer bra for meg.
 8. 8
  # * Sett på skistøvler. Eventuelle andre støvler vil ikke klippet inn skiene. Sørg for at de passer deg godt, fordi du ikke ønsker dem som faller utenfor.
  • Bruk vernebriller. Dette er ikke nødvendig, men de gjør mye bra. Vernebriller anbefales på vindfulle dager, eller om det er utløsende. Jo større jo bedre.
  • Ta på deg en gator. Gators er i utgangspunktet følte rør som du slip på halsen din, som du kan trekke over munnen på kalde dager. De er veldig hjelpsomme, og anbefales.
  • Sett på en lue eller hjelm. Hjelm er å foretrekke, men en lue er det også fint. Hvis du gå på ski gjennom glenner, bør du bruke hjelm, og ikke en lue. Hvis du gjør noe farlig, hvor du kan falle selv som en ekspert skiløper, hjelm.
  • Ta på ski hansker. Sørg for at de er tykke, og ikke vanlige hansker. Ski hansker er tykkere og har en gummi foring på utsiden for enkelt grep. Dette er ikke valgfritt, fordi hvis du ikke bruker dem, vil du ha frostskader etter omtrent en time.

Tips

 • Bruk ullundertøy i tillegg til vanlig undertøy.
 • Følg denne regelen: jo mer du har på, jo bedre, men på samme token, ikke bære for mye klær!
 • Hjelm og ryggskinne, du vet aldri hva som kan skje og lande deg på intensiven!

Advarsler

 • Iført for lite klær kan føre til frostskader, og iført for mye kan føre til overoppheting.
 • Ski, i likhet med mange idretter, er farlig. Ski på egen risiko.