Wkeno

Hvordan å knytte en sveitsisk sete rappel sele

En sveitsisk sete rappel sele er en enkel sele laget av et stykke tau eller webbing. Det er bra for de som trenger å lage en sele på fly, eller for de som ikke ønsker å kjøpe en kommersielt laget sele.

Trinn

Hvordan å knytte en sveitsisk sete rappel sele. Finn midten av tauet ved å brette den i to og går til folden.
Hvordan å knytte en sveitsisk sete rappel sele. Finn midten av tauet ved å brette den i to og går til folden.
 1. 1
  Finn midten av tauet ved å brette den i to og går til folden. Plasser fold i sentrum av korsryggen, ender ut til hver side av kroppen din, slik at du holder en lik lengde i hver hånd.
 2. 2
  Kryss halvdelene foran deg, slik at den legger seg rundt midjen din. Trekke en side under den andre til å gjøre et halvstikk. Gjenta slik at tauet blir to ganger rundt seg selv. Dette vil etter hvert være der karabinkrok er plassert og det holder tauet fra klemme ned på testiklene (hvis du har dem). Slipp begge de frie endene slik at de dingle foran deg (sannsynligvis berøre bakken).
 3. 3
  Nå rundt utsiden av bena med begge hender og trekk de frie endene bak deg gjennom beina. Passere hvert frie enden opp gjennom den delen av tauet pakket rundt midjen din. De frie endene skal nå være mellom din kropp og din 'belte'.
  • Plasser de frie ender med ditt slik at endene er dingler ned foran brystet, en på hver side.
 4. 4
  Trekk ned på disse som du squat. Dette er et viktig skritt som dette er hva som vil stramme sele. Stå opp og knebøy flere ganger mens du trekker på de frie endene. Du skal føle det presse deg mellom bena - sørg for at viktige deler ikke mellom tauet og beinet.
 5. 5
  For begge sider, opprettholde spenningen på den frie enden, slipp den bak ryggen din, og gi det bak taulengde som kopper din boms, fra tilbake til forsiden. Dette binder setet på plass. Trekk den frie enden mot nesen, sammen hoftene.
 6. 6
  Koble de to endene sammen ved hjelp av en firkantet knute off-center til kroppen din. De fleste høyrehendte mennesker vil plassere firkantet knute av sine foran venstre hofte.
 7. 7
  Gjør et halvstikk med hver frie enden som keeper knute. Merk at halvstikk må passere rundt begge "belter" av tau som nå eksisterer.
 8. 8
  Plasser overflødig tau ut av veien i en dyp venstre (cargo bukser er en eiendel) hvis du har en, og hvis knuten er på venstre side. Pass på at tauet er på et sted som det ikke vil forstyrre karabinkrok under en rappel.
 9. 9
  Sele er gjort. Nå feste karabinkrok og lykkelig rappellering.

Tips

Advarsler

 • Test alltid sele før du bruker til enhver høyde. Trekk opp på karabinkrok til hele vekten støttes. Eller har din venn løfte deg opp av karabinkrok og rist. Sele, selv om det trolig ikke komfortabel, bør ikke være for løs, klemme mandig deler, eller skli.
 • Omsorg for tau. Ikke tråkk på det, ikke lagre det når det er vått, ikke søler drivstoff eller andre kjemikalier på den. Ikke la den i solen i lange perioder, og løse stramme knuter før lagring som de reduserer strekkfasthet av tauet.

Ting du trenger

 • Rope. Ca 6-10 fot (182-304 cm) lengde, avhengig av størrelsen din. De fleste tau som brukes for sveitsiske setene er flettet hamp, 550 paracord, eller andre naturlige fiber tau. Tauet skal være ren og ny, og vurdert å støtte minst to ganger kroppsvekten din, helst mer. Diameter bør være ca 12-16mm.
 • Karabinkrok. Dette er for å være vurdert og godkjent for klatring og støtte et menneskes kroppsvekt. Må ha en låsbar port.
 • Skinnhansker. Selv om dette ikke er en leksjon i klatring må du beskytte hendene når rappellering, vil det være mye friksjon, varme, og sannsynligheten for at partikler i tauet når den passerer gjennom hendene. Eller du kan bruke en enkel par mekaniker hansker.