Wkeno

Hvordan å komme over en besettelse

Obsession er sjelden en sunn ting, for de fleste kan det være ganske ødeleggende. Men du trenger ikke å være en slave av dine tvangstanker. Her er noen nyttige tips om hvordan å gå videre.

Trinn

Hvordan å komme over en besettelse. Sørg for at du er klar og villig til å forplikte seg til å komme over det.
Hvordan å komme over en besettelse. Sørg for at du er klar og villig til å forplikte seg til å komme over det.
 1. 1
  Sørg for at du er klar og villig til å forplikte seg til å komme over det. Tvangstanker er en annen form for avhengighet, derfor må du ta en sterk holdning og virkelig være klar til å gå videre. Hvis du ikke er klar, vil du ikke bli vellykket.
  • Spør deg selv hvorfor du ønsker å komme over denne besettelsen. Hvorfor er det viktig for deg? Hvorfor trenger du å la det gå?
  • Spørsmålet ditt timing. Er dette en stressende tid på grunn av andre faktorer som skjer i livet ditt? Det er viktig å ikke overbelaste deg selv. Hvis livet er hektisk akkurat nå, kan det hende du må vente til du kan fokusere all din energi på å overvinne din besettelse.
 2. 2
  Identifisere de underliggende årsakene til besettelse din. Mennesker har alltid en grunn for sine handlinger. Så spør deg selv, hvorfor er du besatt av denne spesielle ting eller person? Når du har funnet det ut, er en plan for angrep mye lettere formulert.
 3. 3
  Fjern påminnelser om besettelse ditt fra livet ditt. Hvis rommet er pusset i bilder av en eks-kjæreste som er opptar alle tankene dine, rive dem ned! Når du har stadige påminnelser rundt deg, kan det være nesten umulig å faktisk komme over noe.
 4. 4
  Finn noe annet å fokusere på. Dette trinnet vil være forskjellig for hver person. Hvis du trenger å kaste deg inn i skolearbeidet, jobben din, eller din familie, gå rett fram. Men vær forsiktig med å utvikle en ny besettelse.
 5. 5
  Søke støtte. Folk er flokkdyr akkurat som ulver, løver, eller elefanter. Vi samler momentum og støtte fra de rundt oss.
  • Tips en venn hva du arbeider med og be ham eller henne om hjelp.
  • Finn et nettsamfunn eller støttegruppe som vil forstå mer personlig hva du går gjennom.
  • Finn en rådgiver eller terapeut. Disse menneskene vil bli profesjonelt trenet i å overvinne tvangstanker og vil kunne hjelpe deg med å identifisere eventuelle større problemer som kan være på gang.

Tips

 • Prøve nye ting for å få tankene bort fra besettelse din som henger ut med venner, lese en bok, eller kanskje lære et musikkinstrument.
 • Forskning fører av besettelse.
 • Ikke vær redd eller skamfull.
 • Ta ting sakte hvis du må. Du trenger ikke å slutte "cold turkey".
 • Ikke bare sette den av, ta det opp.

Advarsler

 • Obsessive Compulsive Disorder og avhengighet er begge svært reelle problemer for mange europeere. Hvis du bare ikke kan styre din besettelse (e) og / eller om det forårsaker skade på deg eller menneskene rundt deg, be om hjelp fra en profesjonell umiddelbart.