Wkeno

Hvordan å opprettholde en sovepose


Soveposer lage en camping tur - eller bryte den. En sovepose som er varm, gjør toasty, godt opprevet og i førsteklasses stand for en god natts, en sovepose som har dårlig fordelt stuffing, kommer fra hverandre i skjøtene, er fuktig eller mugne og lukter vil gjøre en mindre enn behagelig. Hvis du ikke allerede har gitt en tanke til omsorg for soveposen, er nå tiden. Ikke bare vil det vare lenger og spare pengene dine, det vil sikre at du får mer av de gode netter utendørs.

Trinn

Hvordan å opprettholde en sovepose. Hold soveposen tørr.
Hvordan å opprettholde en sovepose. Hold soveposen tørr.

Under camping

 1. 1
  Hold soveposen tørr. Dette er avgjørende nummer én - det er ikke noe mer ubehagelig enn en natt i et fuktig eller våt sovepose! For å sikre at det forblir tørt, alltid holde soveposen i en vanntett ytre bag. Dette er spesielt viktig hvis du reiser gjennom snø eller våte områder og under våte sesonger. Det er også en god idé å ikke konsumere drinker i nærheten eller i soveposen.
 2. 2
  Lufte posen. Hver morgen, der det er mulig, er det viktig å lufte soveposen i minst 10 minutter. Hvis du har sol, er dette perfekt. Det vil tørke ut enhver svette, kondensering eller dugg som kan være på posen. Hvis du er i en regnstorm, og har en bil, lufte posen inne i bilen for en tid. Alternativt kan du henge posen opp inne i teltet for en morgen hvis du fortsatt er i leiren.
 3. 3
  Linjen din sovepose med et laken før du sover i den. Dette vil absorbere svette og hindre kroppen oljer fra tilsmussing det. Etter camping arket kan trekkes ut og vaskes. Dette tipset hjelper også med rengjøring tips for soveposer fordi vaske soveposer bærer dem ut raskere og kan skade dem. Det er spesifikke lette liners laget for dette som ikke er altfor dyrt. Vanligvis selges som "sovepose liners." En ekstra fordel med en sovepose liner er "The ekstra lag av materiale gir også for ekstra isolasjon og kan øke komforten vurdering av en sovepose med 1-2 grader."
 4. 4
  Oppbevar posen ordentlig. Prøv å plassere posen i ting sekk som tilfeldig som mulig, noe som randomiserer foldene og bretter slik at fyllet ikke vil utvikle "flat spots".

Holde en sovepose rengjøre

 1. 1
  Lagre en ren og tørr sovepose. Et skittent og / eller fuktig sovepose oppfordrer mulig bakteriell eller muggvekst og det kan også gjøre posen mer innbydende for skadedyr. Det er to måter å rengjøre en sovepose, en som krever mer innsats enn de andre:
  • Har posen renses. Dette er enkelt alternativ, men ofte ikke en verdsatt av friluftsentusiaster grunn av kjemikalier som er involvert. Hvis du får posen renses, luft det grundig før gjenbruk for å unngå forurensning fra renseri løsemidler.
  • Vask og tørk posen hjemme. Denne tar mer innsats, men er ikke kjemisk problematisk. Du kan kjøpe sovepose rengjøring væsker (mild såpe) på camping eller utendørs butikker. Se etter merker som er "miljøvennlig" og sjekke ingrediensene for å tilfredsstille selv.
 2. 2
  Følg instruksjonene på etiketten av vaskemiddel og på etiketten av soveposen før du fortsetter.
 3. 3
  Velg badekaret desinfeksjonsmiddel eller vaskemaskinen metoden. I det følgende gis en grov skisse av hvordan disse metodene vil fortsette. Varianter på dette er avhengig av stilen / gjør av sovepose og etiketten instruksjoner og på instruksjonene som følger med vaskemiddel.

Bath metode

 1. 1
  Plasser sovepose i badekaret. Vask en om gangen, noe som gjør denne oppgaven mer tungvint og trettende.
 2. 2
  Hoppe i!. Med nyere hydrofobe soveposer, vil du sannsynligvis nødt til å forsiktig stå i badekaret med bare føtter til squash luftboblene ned og tvinge posen under vann.
 3. 3
  Vask. Beveg pose rundt med hendene for å rengjøre.
 4. 4
  Skyll. Sørg for at alle såpevann er fjernet. Dette kan ta flere skyllinger. Hvis de forblir i soveposen, kan de reagere med Lofting og / eller vannavstøtende egenskaper.
 5. 5
  Fjern. Hale den opp fra badekaret. Fortsett til "Tørking" stegene skissert nedenfor.

Vaskemaskin metode

 1. 1
  Velge den rette vaskemaskinen. Den type maskin som virkelig teller i forhold til å beskytte soveposen:
  • Hvis du velger å vaske i maskin, anbefales det at et vaskeri maskin er trolig bedre på grunn av større plass, og se etter en maskin som ikke har en agitator (frontlaster). Dette vil holde snorer og stropper untangled og intakt.
  • Hvis du bare har en agitator stil vaskemaskin, foretrekker bad metoden; agitator kan ødelegge soveposen.
 2. 2
  Hold det kjølig. Bruk en mild, kjølig sykle i en vaskemaskin.
 3. 3
  Skyll. Ta med en skylling.
 4. 4
  Hold det enkelt. Snurr på lav bare, eller bruk "drypp tørr" syklus og følg fremgangsmåten i henhold til tørking.
 5. 5
  Tørke. Følg "Tørking" trinn.

Tørking en sovepose etter vask

 1. 1
  Dryppe tørr. Tillate bag å dryppe tørr om nødvendig. Dette er mer sannsynlig nødvendig etter Bath Method. Har et sted klar for drypp tørking, for eksempel en klær hest, hvor vannet kan løpe fritt (vaskerom, bad).
 2. 2
  Bruk en. For mange soveposer, er det mulig å bruke en tørketrommel. Selv om dette er egnet for mange soveposer, lese etiketten nøye før du fortsetter.
  • Sett tørketrommelen innstillingen til lav. Se "Advarsler".
  • Sørg for at posen ikke er fortsatt gjennomvåt (tillate drypp tørking først).
 3. 3
  Plasser i tørketrommel. Kan tørkes i tørketrommel ved lav innstilling bare. Kontroller jevnlig og fjerne så snart den har tørket. Plassering av en eller to tennisballer kan bistå i å sikre jevn fordeling av dun eller fylling.
 4. 4
  Tørk utendørs. Hvis du har sol, tørke posen utendørs. Se "Tips" nedenfor for mer informasjon om håndvask en sovepose.

Lagring av sovepose langsiktig

 1. 1
  Sørg for at posen er tørr før lagring. Oppbevar aldri en våt sovepose.
 2. 2
  Oppbevar i en stor ting sekk eller hengende opp. Det er hovedsakelig to skoler med tanke på langsiktig sovepose lagring. Både trolig avhenge av hvor mye plass du har, men valget er ditt:
  • Oppbevar soveposen henger opp. Hvis du har plass, hengende soveposen er en ideell måte å sikre at fjærene eller fyll ikke blir knust i det hele tatt. Den beste hengeren er en som posen kan brettes over heller enn et klips en, selv om begge vil gjøre jobben.
  • Et alternativ til å henge er å lagre det ligger flatt under en seng. Uansett, poenget er å la det loft ut og puste, uten å bli utsatt for vær eller smuss.
  • Hold sovepose i større bomull bag for oppbevaring. For de med mindre plass, er det viktigste å få sovepose ut av sin reise stuff / komprimering sekk, tetthet av hvilke brudd, skader eller svekker de Lofting evnene til fjær eller fyll. Hvis du har en eldre sovepose, eller det bare ikke kommer med en større oppbevaringspose, kjøpe en. Mest camping og utendørs butikker bære disse. Eller bare bruke et stort putetrekk.

Tips

 • Mange soveposer vil kreve at du rengjør dem profesjonelt. Noen folk følger denne regelen iherdig for alle sine klær og utstyr som er merket på denne måten, andre forsøket. Gitt prisen på en sovepose, hvis eksperimentering er ikke for deg, så rens eller søke profesjonell sovepose renere (det er noen i noen få steder). Hvis du er mer eventyrlystne, gi det en gå og spre ordet at det kan fungere, de nyeste rengjøringsprodukter er svært skånsom mot posen.
 • Hvis vesken har ned fylling som har gått flat (et vanlig symptom på komprimert lagring eller bare års bruk) sette fem eller seks tennisballer i vask med posen vil gjenopprette loft og dermed evne til å opprettholde varmen det er vurdert for. De tennisballer bryte opp de pakket ned fjær.
 • En flott måte å holde soveposen friskt i lagring er å inkludere en bomullsdott som er fuktet med lavendelolje. Dette vil bidra til å holde soveposen lukter friskt for neste bruk.
 • Når du setter opp camp, er det en god idé å riste en sovepose før du legger det ned på matten. Dette gjør det mulig for omfordeling av fjær eller fylling etter å ha blitt klemt i ting sekk. Gjøre dette på minst en halv time før bruk, for å tillate den Lofting av isolasjonsplatene trekk ved posen.

Advarsler

 • Det er ikke nødvendig å vaske soveposen etter hver campingtur. Bare når det er skittent og hvis turen besto av en måned back country camping!
 • Nylon skjell vil smelte ved høy varme nivåer - alltid bruke en lav tørketrommel innstilling.
 • Samtidig som det gir varme selv når våt, kan syntetisk fylling ikke ha sin loft gjenopprettet.