Wkeno

Hvordan å stoppe et blåmerke fra å skade

Et blåmerke, også kalt en kontusjon, ligner på en mindre hematom av vev. I denne artikkelen vil jeg forklare deg hvordan du kan forhindre et blåmerke fra skade, og også hvordan å behandle din blåmerke. Det er noen typer blåmerker som kan skade deg mer alvorlig, og noen kan være livstruende, så se en lege om store blåmerker, eller blåmerker som er svært mørkt på huden din.

Trinn

Hvordan å stoppe et blåmerke fra å skade. Så snart du ser et blåmerke, umiddelbart bruke isen til blåmerke.
Hvordan å stoppe et blåmerke fra å skade. Så snart du ser et blåmerke, umiddelbart bruke isen til blåmerke.
 1. 1
  Så snart du ser et blåmerke, umiddelbart bruke isen til blåmerke. Hvis blåmerke er relativt stor og er på benet eller foten, la seg ned og heve din blåmerke, legger isen til blåmerke. Hvis blåmerke er svært stort, kan det hende du trenger å se en lege om det, fordi det kan være en livstruende blåmerke.
  • Mange leger kan hjelpe blåmerker som er livstruende. Se en lege hvis et blåmerke er svært store, mørke, eller gjør vondt veldig dårlig, selv når ingen touch er i kraft. Noen blåmerker er mindre, men de kan likevel være livstruende, hvis du har en liten skramme, fra en enkel aktivitet, for eksempel å falle inn i en bil, kanskje, er det ikke nødvendig å oppsøke lege, fordi blåmerke vil bare være lite, og vil ikke skade hvis ikke noen type av trykk bringes til den.
  • Spør legen din for smertestillende (Aspirin, Aleve, etc.) som vil bidra til å lette din smerte mens du fortsatt er i behandling for blåmerke din. Ta disse regelmessig, men ikke ta dem med alkohol, og ikke overdose, eller du vil sette liv i alvorlig fare.
  • Utøve lett når du har et blåmerke. Hvis blåmerke er en mindre hevelse på beinet ditt, kan du være i stand til å gjøre vanskeligere øvelser, som løping eller spille sport, men hvis blåmerke er svært store og smertefulle, kan du bare være i stand til å strekke seg, eller gå for en viss tidsperiode.
  • Har en venn, et familiemedlem eller en betalt profesjonell, forsiktig masserer området. Dette oppmuntrer blodstrømmen rundt blåmerke, som vil hjelpe blåmerke gro.
  • Påfør salver som inneholder vitamin K til området. Vitamin K hjelpemidler likene 'blod absorpsjon. Mindre blod i området vil redusere størrelsen på blåmerke. Legen kan ha en idé om hvilke typer salver vil være best for din type blåmerke. Spør legen om hvilken salve ville være best for deg.
  • Påfør mye is i området. Bruk av isen stopper blåmerke fra å spre seg fra sted til sted på kroppen din.
 2. 2
  Gjør en avtale med legen din. Legen kan ha tips om hvordan du kan unngå å få lignende blåmerker.
  • Blåmerker er svært vanskelig å unngå, men hvis du skal ri din sykkel, eller spille visse idretter som kan skade deg på noen måte, ville det være best å ha polstring på områder av kroppen din (albue, kne, etc.) så du kan være i stand til å hindre blåmerker.
  • Spør legen din om du kan gjøre visse aktiviteter som ikke vil skade din blåmerke, eller forsinke den behandling. Spør om du kan gjøre enkle husarbeid som matlaging, gjør vaskeri og renhold. Spør om du vil være i stand til å fortsette arbeidet, eller du er nødt til å bli hjemme inntil blåmerke er følelsen mye bedre.
 3. 3
  Spør en venn eller familiemedlem til å hjelpe deg med blåmerke din mens du er healing. Spør dem om de kan lage mat for deg, hvis du ikke kan gjøre det, og kjøper du bøker og blader for å holde deg okkupert under healing tid. Hvis ingen har tid til å gjøre det, kan du prøve å gjøre disse tingene på egen hånd, eller leie noen som kan hjelpe deg når du helbrede.
  • Mange folk legger legger i telefonen bøker eller aviser at de kan hjelpe folk som er funksjonshemmet eller skadet for en viss sum penger per dag. Det kan være lurt å vurdere å be disse menneskene fordi de kan være svært nyttig.
 4. 4
  Ta masse naps hver dag. Prøv å ta minst fire naps i døgnet. Sove av din smerte. Bo i sengen i lang tid, og holde alt du trenger ved sengen din, for eksempel fjernkontroll, mobiltelefon / hus telefonen / etc.
 5. 5
  Når blåmerke er borte, vil området der blåmerke var fortsatt føler delikat. Være forsiktige. Du kan vurdere iført padding over området før det er ikke så mør.
 6. 6
  Prøv å holde ut av det så lenge som mulig. Hvis det var armen som hadde blåmerke, unngå å gjøre en stor aktivitet med den armen, hvis det var beinet som var vondt, prøv å unngå å kjøre på den, og ta heisen i stedet for trappen, hvis mulig.

Tips

 • Påfør mye is til blåmerke.
 • Hev benet hvis det er der din blåmerke er.
 • Prøv å sove mye mens du er healing.
 • Prøv å sette lavendelolje krem ​​på blåmerke.
 • Prøv å slappe av og ikke tenke på jobben din for mye.
 • Leser mye, slik at du kan passere tid.

Advarsler

 • Vær forsiktig når du blir aktiv med aktiviteter som setter din blåmerke fra å bli berørt. Hvor polstring over blåmerke til du føler at du kan gjøre ting som ikke vil skade den.
 • Ikke overdose medisiner eller ta medisiner med alkohol eller vil du være å sette ditt liv i alvorlig fare.