Wkeno

Hvordan å stoppe søvnløshet

Søvn er viktig for din generelle helse. Ikke får nok søvn kan forstyrre veksten og heling av vev, samt kroppens evne til å regulere dens temperatur, metabolisme, hjernefunksjon og hukommelse. Søvn hjelper også immunforsvaret funksjon. Insomnia er et generelt begrep som brukes for å beskrive et utvalg av søvnproblemer. Insomnia kan referere til problemer med å sovne, manglende evne til å holde seg i søvn, og følelsen av å fortsatt være sliten etter å få en hel natts søvn.

Trinn

Hvordan å stoppe søvnløshet. Se familien din lege for en rutinekontroll, hvis du lider av søvnløshet.
Hvordan å stoppe søvnløshet. Se familien din lege for en rutinekontroll, hvis du lider av søvnløshet.
 1. 1
  Se familien din lege for en rutinekontroll, hvis du lider av søvnløshet. Søvnløshet kan være et symptom på andre forhold som bør utelukkes først.
 2. 2
  Justere kostholdet for å stoppe søvnløshet.
  • Eliminere mat og drikke som inneholder koffein fra kostholdet ditt, spesielt sent på ettermiddagen og kvelden.
  • Spis middag 4:56 timer før du går til sengs. En lett måltid før sengetid kan hjelpe deg til å sove, men et stort måltid kan holde deg våken.
  • Unngå å drikke før sengetid slik at du ikke blir vekket opp av behovet for å urinere.
 3. 3
  Skape et miljø som bidrar til å sove.
  • Hold soverommet kjølig og godt ventilert.
  • Slå soverommet klokke slik at du ikke kan se det fra sengen din hvis du finner deg selv å se på klokken. Stresse over tid gjør det vanskeligere å sovne.
  • Etablere en vanlig leggetid og våkne tid og hold deg til den, selv i helgene og ferier.
  • Bruk sengen kun for å sove og seksuelle relasjoner. Fungerer ikke, se på TV eller lese i sengen.
  • Kom deg ut av sengen og gå inn i et annet rom for å gjøre en rolig aktivitet i dårlig lys hvis du fortsatt er våken 20 til 30 minutter etter å ha gått til sengs. Når du begynner å føle trøtt, gå tilbake til sengs.
 4. 4
  Trene før middag. Trening kan gi en økning i energi i noen timer, så det er aldri godt å trene umiddelbart før sengetid. Et par timer etter trening energi er vanligvis på et lavt, noe som gjør det lettere å sovne.
 5. 5
  Ta et varmt bad en til to timer før sengetid. Varmt bad øker kroppstemperaturen din, fremmer søvn.
 6. 6
  Unn deg en aktivitet du finner avslappende i 30 minutter før du går til sengs. Lesing, meditasjon eller yoga er gode måter å slappe av.

Tips

 • Hvis du blir holdt våken, eller våkner opp om natten, på grunn av sengen din partner snorking eller annen atferd, flytte til sofaen for et par netter, slik at du kan få solid søvn kan være nyttig.
 • Selv om du føler deg sliten i løpet av dagen, ikke tillater deg selv å ta en lur. Napping i løpet av dagen griper ofte med søvn om natten.

Advarsler

 • Du bør bare ty til over-the-counter eller reseptbelagte medisiner som en siste utvei, og under veiledning og kontroll av en lege. Medisiner som hjelpemiddel søvn kan skape en avhengighet, og ofte har uheldige bivirkninger.