Wkeno

Hvordan å støtte en ektefelle som har kreft

Hvis din ektefelle er blitt diagnostisert med kreft, hva du aldri forventet og ønsket aldri å skje nettopp har blitt alt for reelle og altfor personlig for dere begge. Så mye som du kanskje skulle ønske det bort, for å nullstille alt tilbake til slik det var før, kan du ikke. Det er imidlertid mange ting du kan gjøre for å gjøre prosessen enklere for din ektefelle og deg selv.

Trinn

Hvordan å støtte en ektefelle som har kreft. Komme forbi det første sjokket sammen.
Hvordan å støtte en ektefelle som har kreft. Komme forbi det første sjokket sammen.
 1. 1
  Komme forbi det første sjokket sammen. Hvis din ektefelle var bare diagnostisert med kreft, er det normalt og naturlig for dere begge å føle rystet og redd, sint, tårevått, og mange andre følelser.
  • Hold hverandre. Det viktigste du kan gi din ektefelle akkurat nå er din kjærlighet.
  • Ikke vær for redd for å vise egne følelser på dette tidspunktet. Du er redd fordi du elsker ham eller henne.
  • Ta den tiden du trenger. Hvis det tar en hel kveld eller en hel helg eller lenger for å begynne å komme til tak med diagnosen, la det.
 2. 2
  Lytt til og elske din ektefelle. Dette kan være den mest verdifulle ting du kan gjøre akkurat nå. Du kjenner din ektefelle bedre enn noen andre, og stoler på deg hverandre. Dessuten er det ikke hva du spurt av hverandre i første omgang?
  • Forstå at verken du eller din ektefelle kan ha de rette ordene for å snakke om disse tingene. Du har kanskje merkeligste tidspunkter, og du må være enig med hverandre om at noen ord (selv om de ikke er de "riktige" de) er bedre enn ingen ord.
 3. 3
  Varsle familie og venner. Dette kan være så hardt som mottar diagnose selv. Hvis du er opp til det, tilbud om å gjøre minst noen av de vanskelige telefonsamtaler for din ektefelle.
  • Hvis du ikke kan ta med deg selv til å fortelle mange mennesker, forteller en eller to og be dem om å hjelpe gjøre gjenfortelling. Sannheten vil fortsatt være ubehagelig, men minst det ikke vil være ubehagelig alene.
  • Du trenger ikke være i søkelyset nå, heller. Det er nok til å komme gjennom dette, uansett måte du kan.
  • På lengre sikt vurdere å sette opp en blogg, e-postliste, eller noen andre kommunikasjonsnettverk for å holde venner og familie informert om ektefellens fremgang uten å måtte dele nyheten gjentatte ganger med hver enkelt.
  • En del av din rolle kan være å svare på spørsmål og forslag fra berørte familien og venner. Ingen vet hva du skal si i en tid som dette. Noen av spørsmålene vil være smertefullt, og det er mulig at noen forslag vil være unyttig eller "for nyttig." Noen vil være for ærlig eller for taktfull. De kan også utfordre eller motsi din tro. Husk at disse menneskene mener det godt. Hvis du ikke har noen bedre respons, en enkel "Takk for at du holder oss i dine tanker" er en god måte å erkjenne sin bekymring.
 4. 4
  Få både din og din ektefelles familier involvert, som passer. Familien er hva du og din ektefelle definere den skal være. Velg personer du stoler på. Verken du eller din ektefelle trenger å gå gjennom dette alene.
  • Prøv å gi folk noe de kan gjøre selv om det er noe enkelt som å bringe mat å dele når de kommer på besøk. De fleste er ivrige etter å hjelpe, men vet ikke hvordan.
 5. 5
  Ta vare på deg selv. Nei, du er ikke den som nettopp ble levert en diagnose, men du må holde deg godt nok til å hjelpe. Når du reiser på et fly, får du beskjed om å sette din egen oksygenmaske på før å hjelpe andre. Det samme prinsippet gjelder for å hjelpe din ektefelle.
  • Dette kan bety å gjøre ting som å få nok søvn, fortsetter å spise sunt, og selv tar en fridag nå og da (forlater omsorg til andre som du stoler på, etter behov).
 6. 6
  Legge planer. Dette er den fryktede "få orden i sakene." Selv om det er ubehagelig å tenke på, og det kan også virke egoistisk til deg, begge bør du være forberedt i tilfelle det verste skulle skje. Tenk på det på denne måten: selv om din ektefelle overlever kreft, vil dere begge føle seg mer komfortabel å vite at du har satt dine personlige anliggender i orden.
  • Forberede eller oppdatere din vilje og / eller tillit. Du må kanskje ta kontakt med en advokat.
  • Hold din ektefelles eksisterende sykeforsikring strøm. Hvis det faller en eller annen grunn, vil det være vanskelig eller umulig å gjeninnsette den senere.
  • Forbered en fullmakt (eller tilsvarende dokument, for både finansielle forhold og helsetjenester beslutninger.
  • Forbered en akutt helsehjelp direktiv om ektefellens ønsker tydelig om ekstraordinære tiltak. Diskuter med din ektefelle lege eller annet kunnskapsrik profesjonell som til hvilke prosedyrer du må gjøre fast beslutninger om:, fôring rør, respiratorer. Ta avgjørelser i god tid før det oppstår en nødsituasjon og være klar over hva måler din ektefelle ønsker å bli tatt, og hva han eller hun ønsker å unngå.
  • Sørg for at dine økonomiske kontoer og store eiendeler (biler, hus, osv.) er i begge dine navn og at du har både enkel tilgang til dem.
  • Gjennomgå og, om nødvendig, oppdatere den begunstigede informasjon om noen pensjonsalder eller investering kontoer som har det.
  • Få dine brukernavn, passord og sikkerhetsspørsmål i orden og tilgjengelig for dere begge.
  • Lage ordninger for barnepass i tilfelle din ektefelles død eller hvis du blir bedt om å bruke mer tid på omsorg for din ektefelle. Det kan være nyttig å ha en gruppe naboer er villige til å ta vare på barna dine når som helst på dagen eller natten. Kanskje de kan koordinere en tidsplan seg imellom.
  • Diskutere planer og preferanser for begravelse eller kremasjon og andre relaterte tjenester. Husk at du ikke trenger å gjennomføre disse planene, de vil ikke fremskynde din ektefelles død. Men du vil spare deg fra å gjøre vanskelige, ubehagelige beslutninger på en enda mer ubehagelig tid. gravferden kan være dyrt, så det kan være lurt å sette av midler på forhånd, også.
  • Lær å utføre noen oppgaver som har vært ansvaret (eller hovedsakelig ansvar) av din ektefelle. Dette kan bety å identifisere regninger å betale hver måned, lære å lage mat, eller omsorg for ektefellens kjæledyr eller hagen.
  • Samle dine kontakter eller adresseboken informasjon på ett sted. Selv om det ikke kan være noen direkte juridisk eller økonomisk betydning, vil det hjelpe utrolig i å holde styr på og informere gamle venner.
 7. 7
  Ivareta din egen karriere og økonomi. Du blir nødt til å prioritere, men hvis du har en jobb og kan beholde den, vil det hjelpe på alle slags måter.
  • Se inn dine muligheter for å ta seg fri i tilfelle du trenger å ta vare på din ektefelle. Det kan være ulike alternativer avhengig av arbeidssted, samt staten eller lokale lover. Din menneskelige ressurser avdelingen skal kunne peke deg i riktig retning.
  • Informere din overordnede på forhånd at du kanskje må ta permisjon.
  • Sett av en sparekonto hvis du kan. Det vil hjelpe med medisinske utgifter og det vil se deg gjennom i tilfelle du trenger å ta noen permisjon uten lønn.
  • Hvis din ektefelle blir uføre, finne ut om han eller hun er kvalifisert til å samle uføretrygd, sykepenger og i hjemmet helsetjenester.
 8. 8
  Unn deg ektefellens nye spise preferanser. Kjemoterapi kan føre til kvalme, men det kan også føre smaker å smake "off"; mat kan smake metallisk eller bitter. Forsiktig oppmuntre din ektefelle å spise hva han / hun kan. Spør hva som smaker godt og finne en måte å koke det eller få det. Ikke bli bekymret dersom ektefellens preferanser har endret seg.
  • Hvis du spiser ute, kan du alltids bestille noe annet for deg selv i en restaurant.
  • Din ektefelle kan spise litt og holde nede enda mindre mens gjennomgår kjemoterapi. Spør legene hva du kan forvente og hvilke spesielle tiltak for å ta hvis eller når dette skjer.
 9. 9
  Hjelp til å tilpasse stua til ektefellens skiftende behov og kapasiteter. Avhengig av din ektefelle tilstand og behandlinger, kan han eller hun kommer til å ha problemer med trapper, stående i lengre perioder, og gjøre andre ting du hadde tatt for gitt før. Ektefellens behov kan endre seg med tiden, og du mest sannsynlig vet best hvilke tilpasninger som er nødvendig til enhver tid, men her er noen generelle betraktninger.
  • Trapper kan utgjøre en særlig utfordring for en person med begrenset mobilitet. Du må kanskje arrangere første etasje boligkvarter og bad.
  • En rampe kan dekke inngang og utgang trinn.
  • Clear god plass og trasé for rullator eller rullestol bruk.
  • Husk at medisinske forsyninger og utstyr kan leies, og at medisinsk forsikring kan bidra til å dekke kostnadene ved slike ting som rullestoler, rullatorer, sykehus-stil justerbare senger, oksygen maskiner, og mange andre ting.
  • Leger og hospice personalet kan hjelpe med konkrete forslag til ektefellens tilstand.
 10. 10
  Forstår alt du kan om din ektefelles sykdom og pleie. Din forståelse vil resultere i timing venn og familiebesøk, forbereder de vanskelige dagene etter kjemoterapi økter og gir en tidsplan som fremmer trivsel og utvinning.
  • Stille spørsmål til ektefellens leger og sykepleiere. Disse spørsmålene kan være om alt fra hvor kreften er i hvilken spesiell omsorg din ektefelle kan trenge hjemme. Vær oppmerksom på tider når din ektefelle ikke er i stand til eller villig til å stille relevante spørsmål.
  • Bidra til å holde styr på symptomer og bivirkninger din ektefelle erfaringer mellom behandlingene. Bivirkninger som følger av stråling og kjemoterapi behandlinger varierer fra kvalme til søvnløshet til og akne. Hvis du er informert, kan mange av disse bivirkningene kan lindres. Skriv ned den informasjonen du mottar. I denne situasjonen, kan du oppleve at du ikke kan stole utelukkende på hukommelsen.
  • Snakke åpent og være ærlig, gi leger og sykepleiere de beste og klareste informasjon du kan, og stole på dem for å gi den beste omsorg de kan.
  • Holde detaljerte notater på alle medisiner ektefellen tar. En skriftlig liste, enten på datamaskinen eller håndskrevet, kan være til stor hjelp. Spør farmasøyter eller andre om å sørge for at du kjenner både merkenavnet og generiske navn på legemidler, og holde orden på dosering og hyppighet. Du bør være forberedt på å orientere noen medisinsk faglig på denne viktige informasjonen.
  • Du kan hjelpe din ektefelle en god del ved å opptre som en pasient talsmann på denne måten.

Tips

 • Ikke klandre deg selv eller din ektefelle for kreft. Ingen er immune mot det, og ingen av dere spurte om dette skal skje.
 • Klemme og kysse hverandre ofte. Det er en flott form for støtte.
 • Oppdater din forståelse av de nyeste formene for kreftbehandling. Kreft behandlinger, men fortsatt varierende i deres effektivitet, har kommet med de siste årene. De kan vise seg mer effektiv og mindre belastende enn man kunne forvente.
 • Hold dine egne vaksiner strøm. I det minste, får en influensa skutt, slik at du ikke tar med viruset hjem. Kjemoterapi undertrykker immunforsvaret, noe som betyr at en forkjølelse eller influensa vil være en trussel mot din ektefelle. Hvis du har barn, sørg for at de er vaksinert for vanlige barnesykdommer som vannkopper.
 • Det kan bidra til å begrense snakke om kreft til sin egen plass og tid. Dette betyr ikke at du må planlegge en daglig Ubehagelig Chat Hour. Tempoet selv. Ikke la alle de andre helt gode samtaler ende opp som om kreft. Når motivet for kreft kommer opp, gi det sin grunn, og deretter gå videre når det er naturlig å gjøre det.
 • Selv om det ikke er nødvendig å dele hver ubehagelig tanke som krysser tankene, være åpen og ærlig når du snakker med din ektefelle, selv om det noen ganger er smertefullt. Unngå å skjule ting, sukker-belegg dine ord, eller tiptoeing altfor lett rundt ømtålige temaer. Stol på at dere begge er fortsatt de voksne du alltid har vært. Noen ganger humor fungerer godt for å håndtere smertefulle følelser. Ta signalet fra din ektefelle.
 • Kreft virker på kroppen, ikke ånd. Det stopper ikke kjærlighet eller tro, som fungerer som din største fordeler i forhold til sykdommen.
 • Vask hendene regelmessig og bære en liten flaske med rensemiddel til bruk når du er ute og farter.
 • Det er greit å distrahere dere selv og gjøre andre ting. Gå se en film og nyte et par timer med tankeløse moro. Besøk med venner. Ta en tur (lang eller kort) hvis forholdene tillater det. Hold til høyre på å gjøre de tingene du både kjærlighet innenfor grensene av ektefellens utholdenhet og interesser.
 • Du kan ha negative tanker. Du kan for eksempel føle seg skyldig om ikke å ha elsket din ektefelle nok. Prøv å sette slike tanker inn i en journal. Loven for å skrive dem ned er ofte nok til å bringe dem under kontroll, og skrive i en journal (eller betro en betrodd venn) kan hjelpe deg å få orden på tankene.
 • For venner og familie som ønsker å hjelpe, men kan ikke gjøre det direkte (enten på grunn av avstand eller på grunn av mangel på ting å gjøre), oppmuntre dem til å donere penger til kreftforskning, eller å donere blod.

Advarsler

 • Kast legemidler trygt. Aldri sette dem ned toaletter eller avløp. Mange apotek har rådigheten programmer eller kan henvise deg til en hvis du ringer og spør.
 • Vær oppmerksom på omsorgsperson utbrenthet. Gi døgnet rundt omsorg for en kjær kan skade din egen helse. Dette kan unngås ved å vite advarselen tegn på utbrenthet og følge enkle retningslinjer. Se National Family Omsorgspersonen Association for mer informasjon.