Wkeno

Hvordan å takle angst og depresjon

Depresjon og angst vanligvis går hånd i hånd. Everybody omhandler disse forholdene til en viss grad gjennom hele livet, men hvis symptomene begrenser deg fra å leve livet ditt, og ser ut til å ha noen konkret årsak, så det er viktig at du finner en behandling. Les denne artikkelen for å lære hvordan du kan redusere både styrken og varigheten av disse forholdene.

Trinn

Hvordan å takle angst og depresjon. Kutt ned på alkohol.
Hvordan å takle angst og depresjon. Kutt ned på alkohol.

Del én: å lage livsstilsendringer

 1. 1
  Tren regelmessig. Ikke bare regelmessig trening redusere sannsynligheten for hjertesykdom og andre sykdommer, har det også vist seg å behandle både depresjon og angst. Det er ulike forklaringer på hvorfor dette skjer. Først trening utgivelser endorfiner, en feel-good kjemisk i hjernen som forbedrer humøret. Det reduserer også visse immunsystem kjemikalier som forårsaker depresjon, og hever kroppstemperaturen, som fremmer avslapning.
  • Regelmessig trening hjelper deg også å komme i form og forbedre din generelle utseende, noe som for mange er nok å kvitte dem om deres egen tvil.
 2. 2
  Kutt ned på alkohol. Personer som lider av angst har en tendens til å slå til alkohol for å lette deres spenning og nervøsitet. Selv om alkohol kan lette symptomene midlertidig, vil det faktisk gjøre dem verre i det lange løp. Selv om du ikke trenger å kutte den ut helt, bør du definitivt redusere inntaket av alkohol.
 3. 3
  Bytt til koffeinfri. Den høye nivåer av koffein som finnes i kaffe kan forverre angst symptomer både på kort og lang sikt. Vurdere å bytte til koffeinfri, eller drikke te i stedet.
  • Grønn te inneholder fremdeles noen koffein, men vil ikke ha de samme ekstreme virkningene av kaffe.

Del to: skiftende perspektiv

 1. 1
  Lær å leve i øyeblikket. Hvis du lider av angst, er det fordi du er bekymret, usikker eller nervøs for framtiden. Hvis du lider av depresjon, er det fordi du er konstant dvele ved fortiden, og projisere dine tidligere smerte på det nåværende tidspunkt. Lære å sette pris på det nåværende tidspunktet vil ha en bemerkelsesverdig innvirkning på livet ditt, men det er ingen enkel prestasjon.
  • Betale mer oppmerksomhet til dine tanker. Den beste måten å stoppe dvele ved fortiden eller fokuserer for fremtiden er å legge merke til når slike tanker oppstår gjennom ditt daglige liv. Når de gjør det, så erkjenner dem, merke dem "tanker", og la dem visne bort.
  • Begynne å meditere. Vanlig Meditasjonspraksisen har vist seg å lette symptomer på stress og angst. Vurdere å bli en meditasjon sentrum eller gruppe i ditt område. De fleste sentre tilbyr gratis meditasjon instruksjon og har ukentlige åpne hus.
  • Du trenger ikke å leve på et kloster for å finne åndelig opplysning. Ta litt tid hver dag til å lukke øynene, slappe muskler, og fokusere all din oppmerksomhet på pusten din. Hvis en tanke oppstår, deretter erkjenne det og la det forsvinne. Jo mer du gjør dette, jo mer vil du til slutt kunne inkludere det i ditt daglige liv.
 2. 2
  Eliminere konkret negativitet fra livet ditt. Selv om psykiske lidelser er for det meste internt, de kan også tilskrives eksterne forhold i våre liv. Eliminere disse negative omstendigheter kan ikke kurere tilstanden din helt, men det vil sikkert lette symptomene dine og hjelpe deg med å identifisere hvorfor du føler slik du føler.
  • Hvis du er deprimert fordi du er misfornøyd med måten du ser, deretter komme i form, få en hårklipp, kjøpe nye klær, etc.
  • Hvis du er i en fornærmende eller ulykkelig forhold, så ender det med en gang.
  • Vurdere å bytte karriere hvis du er kronisk misfornøyd med jobben din.
  • Husk at du ikke kan unngå negative opplevelser helt. Du må gjøre både interne og eksterne endringer å se resultater.
 3. 3
  Takle vonde minner. Mange er deprimert fordi de holder på til en eller flere traumatiske opplevelser fra fortiden. Selv om det er ekstremt vanskelig å slette disse minnene, er det ting du kan gjøre for å redusere sin utbredelse i hverdagen. Hvis du er stadig dvele ved en eller flere negative minner, kan du prøve følgende øvelse:
  • Grieve minnet eller minner. Hvis du føler behov for å gråte eller skrike, så gjør det. Katarsis er en nødvendig del av helbredelsesprosessen.
  • Få dine tanker ut. Det kan være lurt å skrive dem ned hvis de er veldig personlig, eller dele dem med noen du stoler på. Uansett hva du gjør, får følelsene dine der ute en eller annen måte. Beskriv hva som skjedde og hvordan det gjorde du føler.
  • Akseptere at det som skjedde har skjedd, og ingenting kan gjøres for å angre. I stedet for å ønske og bønn for en tidsmaskin, være takknemlig for at det faktisk er slutt, og at det alltid kunne ha vært verre. Alltid.
  • Tenk over hva du lærte av hendelsen (e). Uansett hvor forferdelig ting kan ha vært, hver erfaring, både positive og negative, lærer oss noe. Faktisk, de vonde opplevelsene er vanligvis de som lærer oss mest og gjøre oss sterkere. Ta deg tid til å være takknemlig for det du har oppnådd.

Del tre: å søke profesjonell hjelp

 1. 1
  Finn riktig terapeut for deg. Gjøre noen undersøkelser og møte med flere forskjellige leger før du velger en å feste med. I løpet av den første økten, vil legen be deg beskrive dine symptomer, hvor lenge de har vært til stede, og om fortiden din. Du ønsker kanskje å reflektere over noen av disse spørsmålene før din første avtale, slik at du kan organisere dine tanker og avklare noe informasjon, om nødvendig.
  • Psykiatere er leger som er lisensiert til å foreskrive medisiner. De vanligvis kombinere samtaleterapi og medisinsk behandling, men ikke alltid.
  • Psykologer fokus på diskusjon og kognitiv atferdsterapi. De er ikke lisensiert til å foreskrive medisiner.
  • Hvis du er under atten år, snakke med foreldrene dine om din tilstand (hvis de ikke allerede er klar over det) og be dem om hjelp til å finne den rette legen.
  • Noen pasienter er åpne for utsiktene til medisiner, mens andre foretrekker å ta den naturlige ruten. Du bør avklare din foretrukne metode for behandling med terapeuten din ved å møte ham eller henne slik at du kan avgjøre om det er en riktig passform. Husk at hver lege har sin egen foretrukne metode for behandling.
 2. 2
  Alltid få en ny mening. I riket av psykiske lidelser, er det lett å misdiagnose. Du bør se mer enn én lege for din tilstand, i alle fall i utgangspunktet, spesielt hvis du har skrevet en resept.
  • Husk at mange psykiatere har avtaler med enkelte farmasøytiske selskaper, noe som gir dem en bonus motiv for å foreskrive et medikament som ikke nødvendigvis er i din beste interesse.
  • Ikke la legen din tvinge deg til å ta medisiner. Hvis du foretrekker å gå den helt naturlige ruten, deretter være vokal og la legen få vite. Hvis han eller hun fortsetter å insistere på forskrivning deg en medisin, kan det være lurt å vurdere å se en annen lege.
  • Hvis flere leger insisterer på forskrivning deg samme type medisiner, bør du vurdere å gi det et forsøk. De fleste medisiner kan avsluttes etter et år uten skadelige bivirkninger.
 3. 3
  Legge vekt på behandlingen. Du kan ikke betale en terapeut for å løse dine problemer. Du blir nødt til å aktivt engasjere seg i dine terapitimer, og være ærlig og åpen med legen din.
  • Kognitiv atferdsterapi har vist seg å være den mest effektive metoden for behandling for angst og depresjon, men krever mer engasjement og samarbeid enn samtaleterapi. Du må være åpen for å prøve nye ting og skyve forbi komfortsonen. Noen leger overdra sine pasienter med "øvelser" for å gjelde for deres hverdag.
 4. 4
  Tillate medisiner tid til å jobbe. Hvis du har fått foreskrevet en medisin for din tilstand, så gi det tid til å jobbe før avsluttet bruk. Mest ta fire til åtte uker å vise noen effekter, så vær tålmodig.

Tips

 • Når det er mulig, prøv å gjøre livsstilsendringer før de søker profesjonell hjelp. Ikke bare vil du spare tid og penger, vil du redusere sannsynligheten for å bli feildiagnostisert og unngå potensielle bivirkninger fra medisiner.
 • Å gjøre endringer i livsstil først vil også hjelpe legen diagnostisere deg, hvis du velger å se en, ved å eliminere potensielle konfunderende faktorer. For eksempel er mange folks angst symptomer knyttet til stoffer som alkohol og koffein. Hvis du allerede har eliminert disse stoffene, og legen din vil ha et klarere bilde av din tilstand.

Advarsler

 • Hvis du eller noen du kjenner er vurderer eller har en plan for å begå selvmord, søke profesjonell hjelp umiddelbart eller ringe National Suicide Prevention Hotline: 1-800-273-8255.