Wkeno

Hvordan å tynne blodet

Hvis du er utsatt for blodpropp, slag eller andre blod jevning bekymringer, vil du sannsynligvis nødt til å jobbe med tynning blodet. Det er mange måter du kan tynne blodet trygt og på egen hånd. Tynning blodet kan oppnås via medisiner eller ved inntak av visse matvarer. Alternativer bør diskuteres med legen din før du innlemme noen metoder på egen hånd. Vurdere følgende måter å tynne blodet.

Trinn

Hvordan å tynne blodet. Velge matvarer som tynne blodet.
Hvordan å tynne blodet. Velge matvarer som tynne blodet.
 1. 1
  Velge matvarer som tynne blodet. Velg mat som er lav i vitamin K, men høy i vitamin E, som peanøtter, hasselnøtter, mandler og pistasjnøtter. Du kan også finne vitamin E i ris, havre, kikerter og linser.
 2. 2
  Velg matvarer som er rike på salisylater. Dette er en aspirin-lignende stoff som er en fordel hvis du er ute etter blodfortynnende matvarer. Mat som er høy i salisylater inkluderer avokado, kål, rosenkål, brokkoli, appelsiner, mandariner, druer, jordbær, tyttebær, rosiner og kirsebær. Salicylate rike krydder inkluderer ingefær, kanel, karri pulver, cayenne pepper, gurkemeie, paprika, oregano, lakris og peppermynte.
 • Mens salisylater gjøre tynne blodet, brokkoli og rosenkål (og i mindre grad avacados og kål) inneholder svært store mengder vitamin K og vil tykne blodet dramatisk. Noen matvarer som spinat eller collared greener inneholder mer enn ti ganger anbefalt daglig inntak av vitamin K i en enkel servering. Spise mat som er rik på vitamin K når du har høy risiko for blodpropp er svært farlig.
 • Redusere inntaket av vitamin K er den mest potente ting du kan gjøre for å fortynne blodet. Reseptbelagte blodfortynnende medisiner som waffarin utgangspunktet motvirke fortykkelse effekten av vitamin K i blodet ditt. Brokkoli, rosenkål, etc. er matvarer som enten er kontraindisert, eller svært nøye, for de som tar blodfortynnende medisiner.
 • De salicylate rik frukt (appelsiner, druer, etc.) bør være i orden. Selv om det bør bemerkes at asprin er salisylsyre. Så spise mat rik på salycilates kan være overflødig med å ta asprin å tynne blodet.
 1. 1
  Velg blodfortynnende drikke i kostholdet ditt. Disse inkluderer appelsinjuice, cider, vin og granateple juice. Merk at granateplejuice har vist seg å være en stor blod tynnere. Det stimulerer strømmen av blod til hjertet. I tillegg reduserer granateplejuice plakk nivåer i arteriene, bygge på det gode kolesterolet og redusere kolesterolnivået som anses som dårlig.
 2. 2
  Legg merke til at alkohol er også et friskt blod tynnere, men bare i begrenset mengde. Der kvinner kan konsumere en alkoholholdig drikke om dagen for å tynne blodet, er menn tillates to. Erkjenne at forbruker mer enn en sunn mengde alkohol en dag vil føre til motsatt effekt.
 3. 3
  Vurdere å innlemme en øvelse diett i din daglige rutine. Trening reduserer vitamin K i blodet og øker blodsirkulasjonen, noe som bidrar tynne blodet. Sats på cardio trening, svømming eller yoga som trening alternativer.
 4. 4
  Ta aspirin hvis du ønsker å tynne blodet. Aspirin absorberer vitamin K i blodet som er nødvendig hvis du har bekymringer med blodpropp. Aspirin tynner blodet ved å hindre blodceller klistrer seg sammen, og dermed redusere risikoen for blodpropp. Alltid sjekke med legen din før du inkluderer noen form for medisinsk intervensjon, imidlertid.
 5. 5
  Spør legen din om du bør ta en resept blod tynnere. Det finnes medisiner som Plavix og Coumadin som arbeider for å redusere risikoen for blodpropp blodplater. Men det er bivirkninger til reseptbelagte medisiner. Diskutere alternativer med legen din, og avgjøre om en resept blod tynnere er det beste alternativet for deg.

Advarsler

 • Sjekk med legen din hvis du er på en blodfortynnende medisiner og vurderer økende blodfortynnende matvarer i kostholdet ditt. Den kombinasjon av begge kan forårsake ytterligere komplikasjoner.