Wkeno

Hvordan å unngå stress i løpet av ferien

Selv om ferien er ment å bringe glede og harmoni for alle, kan de mange forventningene som lå bak de sesongmessige hendelser få oss til å føle seg overveldet. Og hvis du er ansvarlig for hosting, underholdende og forbereder et utvalg av høytiden hendelser, monterer trykket snart opp. Hvis høytiden har du alt bundet opp i knop, kaste skylden for ikke å holde tritt med alle de forventninger og begynne å ta vare på deg selv for å håndtere det stress og finne måter å virkelig nyte ferien.

Trinn

Hvordan å unngå stress i løpet av ferien. Legg merke til de fysiske tegn på at du lider av.
Hvordan å unngå stress i løpet av ferien. Legg merke til de fysiske tegn på at du lider av.
 1. 1
  Legg merke til de fysiske tegn på at du lider av. Hvis du prøver å soldat på i møte med altfor mye skjer på denne tiden av året, er det viktig å gjenkjenne tegn, slik at du klarer å ense dem. Noen av de fysiske tegn å se etter er:
  • Utmattelse som ikke kan fikses med en natts skikkelig. Dette kan være resultat av ikke nok søvn montering opp over flere måneder og endelig treffer deg med en whammy. Du vet at oppgavene ved oppgavene du frivillig for få konsekvenser, men du er ikke i stand til å stoppe!
  • Mangel på energi. Du kan ikke møte tanken på å måtte lage julemiddagen eller kjøpe Hanukkah gaver, dekorere for Kwanzaa gjør at du ønsker å gå inn i en tailspin. Alt du ønsker er å hvile.
 2. 2
  Legg merke til de mentale tegn på at du lider av stress. Bortsett fra å ha absolutt ingen energi til å gjøre ting du vanligvis gjør uten å fortrekke en snert, kan du føle irritabel, pessimistisk eller depressiv. Dette er mentale tegn du takle for mye stress.
  • Irritabilitet. Alt irriterer deg, og du vet ikke hvorfor. Dessverre betyr dette at du har glemt å se sjarmen av livet ditt, og du har begynt å tenke at arbeidet blir vanskeligere og barna dine mer krevende, glemme gleden og bare ser problemer.
  • Mangel på elastisitet. Sjefen kritiserer en liten detalj i det papiret du har brukt måneder på å bli klar for å frigjøre tid for ferie pause. Du faller fra hverandre, gråt. Hun ser på deg som du er fra verdensrommet, og du begynner å tro at hun har et poeng.
  • Dårlig hukommelse. Du har mistet listen over Kris Kringle navn et sted, og du ikke kan finne i Santa drakt fra i fjor. Tap av hukommelse kan være meget irriterende, men det er også beskyttende. Det er et forslag om å bremse ned store tid.
  • Negative følelser. Du har allerede tenkt å bli skuffet av julemiddagen eller nyttårsfesten. Annethvert år har vært en utvasking, så dette vil være for. Oh, hvorfor selv prøve? Du begynne å lure. Du setter deg opp for skuffelsen.
  • Følelsen ned, føler blues eller deprimerte. En manglende evne til å riste av blues er en advarsel tegn på at stressfaktorer får til deg. Dette er ett skritt fjernet fra negative følelser, som også vil følge følelsen ned, men kan også involvert følelsen som å gi opp eller til og med selvmordstanker. Du trenger øyeblikkelig hjelp.
 3. 3
  Gi deg selv en pause. Denne tiden av året kan fluster selv den mest sindige. Hvis du er ansvarlig for de fleste av høytiden forberedelser, du er under mye press. Til tross for de morsomme øyeblikkene du noen ganger deler, er det sannsynlig at du er overbelastet. Hvis du har glemt å ta vare på dine egne behov midt i dette, er det ikke overraskende at du føler deg stresset. Noen av de tingene du kan ha nytte av er:
  • Blokkere ut flere timer hver noen dager for resten. Dette er deg tid og det ikke innebærer bla gjennom magasiner planlegger julelunsj eller nyttårsaften cocktails. Dette er på tide å lukke øynene og sette føttene opp. Gjøre noe annet enn hva som forventes av deg.
  • Unner deg selv en massasje eller en spa-besøk. Midt i alt kaoset, søke litt ro. (Men, har du lov til å gå til spa, også, selv om mani / pedis er strengt valgfritt.)
  • Ta deg tid til å prate med en venn eller to. Del dine ideer for å gjøre det gjennom høytiden med større letthet. Du kan også hjelpe hverandre med barnevakt ordninger eller dele oppgaver.
  • Besøk din gudshus eller åndelig sted oftere enn vanlig. Ta deg tid til å be, meditere eller sitte i en tilstand av stillhet og fred. La freden å skylle over deg, og husk ånden av sesongen.
 4. 4
  Gjenopprette søvn. Det kan være den høytiden, men det er ingen grunn til å føle som om du er en Grand Prix driver minus drivstoff. Det er en ond sirkel: jo mindre du sover, jo mer søvn du trenger, jo mer søvn du trenger, jo mindre tid du har til å gjøre det du føler du må gjøre.
  • Begynne å gå til sengs på et tidspunkt som vil sikre 7-8 timers uavbrutt søvn hver natt. Hvis ting ikke blir gjort, kan de gjøres i morgen eller ikke i det hele tatt. Prøver å sjonglere for mange oppgaver vil til slutt knuse optimisme samt din evne til å få dem ferdig.
  • Spør din betydelige andre for å få hjelp. Trykk din mann, kone eller partner til å hjelpe deg, slik at du kan fange mer søvn. Hvis du spør dem i et slag, kjærlig måte, er det mer enn sannsynlig å bli møtt med iver.
 5. 5
  Spis godt. Ikke herje energinivået ved å sulte deg selv over ferien. Hold deg unna sukkerholdig, fet og usunn snacks som kan ta plassen til sunnere mat. Selv om det er greit å unne noen ganger, ikke bruk ferien som en unnskyldning for å slutte å spise godt.
  • Endre måten du spiser som en reaksjon på stress av høytiden kan virke som en måte å få deg til å føle deg bedre, men dette kan føre til vektøkning. Dette kan føre til mer stress og kaste deg inn i en annen ond sirkel.
  • Spise tre sunne måltider om dagen og holde de fleste av dine snacks sunt. Fokusere spesielt på grønnsaker og proteiner. Indulging tidvis er greit.
  • Spise mindre? Noen mennesker reagerer på stress ved å ikke spise helt. Dette er vanskelig på kroppen også, tappe deg av sårt tiltrengt energi. Faktisk kan du ta i så få kalorier at du ikke kan opprettholde din energi i løpet av dagen, noe som ikke er nyttig for helsen din.
 6. 6
  Se på alkohol inntak. Alkohol er ofte grunnlag for å lette stress i løpet av ferien. En eller to drinker et par ganger i uken kan være ideell for dette formålet. Mer enn dette kan øke stress, få deg til å legge på seg og kan skyen din dom, noe som gjør ting virker mer negativ og overveldende enn de faktisk er.
  • For hendelser som nyttårsaften, la deg ha et glass eller to av de aller beste vin eller musserende drikke i stedet for å drikke å drikke seg full. Du fortjener langt bedre opplevelse.
  • Samtidig, la deg selv slappe av etter en travel dag. Ha et glass vin til maten, eller en varm toddy en time eller to før sengetid. Hvis det hjelper deg å slappe av, gå for det.
 7. 7
  Slutte å forestille seg at den høytiden handler om å være "perfekt". Mye stress du setter deg selv kommer gjennom fra å prøve å matche den perfekte standard vist i blader, TV og andre fantasifulle medier. Perfeksjon i bilder er en kunstform som tar sikte på markedsføring, ikke en realitet.
  • Ikke pin din lykke på suksessen av ferien. Din lykke bør være større enn bare ferie. Vær takknemlig for den familien som du har, hvilke muligheter du har fått, og fremtiden kan du se frem til. Sette ting i perspektiv.
  • For all del, forsøker å perfeksjonere noen forpliktelser og forventninger, men ikke forvent perfeksjon. Dine isbjørn cookies kan være misdannet, og kylling overstekt, men det er tanken som teller. Og tanker, har du gitt rikelig.
  • Det er der delegasjon er viktig (se nedenfor), delegering betyr medansvar for hvordan alt blir. Oppsøke hjelp der det er nødvendig. Det betyr å gi slipp på noe av din kontroll. (Det er en god ting.)
 8. 8
  Kvitter følelsene du har om sesongen. Ikke alle liker høytiden, men det er sjelden at noen sier det. For de fleste, er sannheten at det er idealene bak høytiden, og det er realitetene, og sjelden gjør Twain møtes. Hvis du kan erkjenne dine bekymringer, bekymringer og følelser om sesongen, er du bedre rustet til å håndtere dem på forhånd, og å sette grenser for hva du vil - og won't - tolerere.
  • Ikke tving deg selv til å føle seg lykkelig, spenstig og bekymringsløs når du ikke gjør det. Det vil bare slå tilbake og føre til mer stress. Du er berettiget til å mislike deler av ferien uten å stresse over dem. Bare ikke være en Scrooge og ødelegge andres moro.
  • Anerkjenne følelser betyr ikke å klage eller sutre. Disse aktivitetene bare forsterke stressende følelser. Snarere enn å klage, erkjenner at noen ting ikke er underholdende og sette grenser for å være en del av dem, uten å slå deg opp over det.
 9. 9
  Delegere. Delegering er en motgift til harme og utmattelse, som begge legger til følelser av stress. Hamstre på denne motgift og gjøre god bruk av den. Jo mer du avlaste, jo lettere belastning belastning og mer involvert alle andre blir det. Dette inkluderer arbeid og hjem, men jobber ut oppgaver som du kan delegere. Deretter satt om å spørre de aktuelle personene å gjøre sin del.
  • Gi slipp på behovet for å kontrollere alt. Kanskje du er en perfeksjonist, og bare stole på deg selv for å få ting gjort slik du vil ha dem. I en perfekt verden, kan du kontrollere alt. Men det virkelige liv er klebrig, og det innebærer å stole på andre mennesker.
  • Ting som kan delegeres inkluderer: måltid forberedelse, gave valg, gave-innpakning, transportordninger, work-fikser og budsjettering. Ta opp oppgaver du utmerke seg på og delegere oppgaver du ikke.
 10. 10
  Slutte å gjøre trivielle ting som SAP din tid og føle deg mer stresset. Slutte å sende ut alle disse julekort, redusere listen over gaver du skal gi i år, unngå å spille Martha Stewart når dekorere huset ditt. Hvis du har lyst til å delta er i ferd med å gå gjennom bevegelser eller blir sett til å gjøre det rette, så du gjør det på grunn av feil.
  • Innbytter. I stedet for å gjøre det pepperkakehus fra bunnen av, kjøpe pre-laget kit slik at alt du trenger å gjøre er å ha det gøy med å dekorere med barna. I stedet for å lage gaver fra bunnen av, besøke et fellesskap hjelpemiddel butikk som selger håndlagde elementer fra folk i utviklingsland som trenger din økonomisk bistand til å lede bedre liv.
 11. 11
  Akseptere at noen ganger familien ikke kommer til å komme sammen. Noen ganger, mens du prøver hardt å komme sammen, ting blåse opp og gjøre for en forferdelig dag. Forhandle vanskelige familieforhold over høytiden kan føre til mye stress, spesielt hvis du prøver å være fredsskaper som ikke tillater deg selv å avreagere. Her er noen måter rundt dette:
  • Ikke involvere deg i andres spats. (Ja, det betyr heller ikke sladre som en liten skolejente igjen.)
  • Engasjere vanskelige folk på nøytrale emner med å akseptere vilkårene. Ikke gi dem grunner til å argumentere, ikke delta i deres argumenter når de prøver å starte dem.
  • Forstår at noen av de mer vanskelige folk er muligens stresset, engstelig og redd selv: deres vanskelige atferd kan være en manifestasjon av underliggende stress.
  • Humoring vanskelige personer uten nedsettende dem. Å nekte å spille sitt vanlige forholdet spill ved gjenværende selvsikker og frittliggende.
  • Ikke spør familien bråkmaker til sesongmessige hendelsen. Ikke alle vil ha mot til å gjøre dette, men for de som gjør det, det taler volumer. Du kan fortelle denne personen at hvis de kan love ikke å oppføre seg dårlig, som i tidligere år, kan de prise seg re-invitert, men at hvis de spiller opp igjen, vil du ikke nøle med å be dem om å forlate umiddelbart.
 12. 12
  Konsentrer deg om dine prestasjoner i løpet av ferien. Det er mye du kan velge å være negativt om. Hvorfor ikke snu dette over til å finne hva det er verdt følelsen godt om? Gjør ferien om å anerkjenne dine prestasjoner i stedet for mangler. Spør deg selv:
  • Hva liker du om livet ditt i år? Hva kan du lære av det du har lært?
  • Hvilke ting liker du best om høytiden? Hva får du mest spent?
  • Hva er de tingene som du gjør denne høytiden at du føler deg virkelig godt om? Hvordan har du å gi til andre mindre heldige enn deg?

Tips

 • Det er mer enn greit å si "nei" til altfor mange ferie sesong bestillinger, arrangementer og fester. Tilfalle den som du virkelig liker, eller som du vet betyr mest. Resten - vel, vil det være nok av andre folk gjør opp for fravær.
 • Angi et budsjett og hold deg til den. Mye av høytiden stresset stammer fra penger bekymringer. Hvis du har en grense, eliminerer du en masse bekymring. Når du nå det, så leve med grensene og være takknemlig for det faktum at du har så mye som du gjør. Unngå spesielt impuls kjøper eller kjøper for å behage andre, selv om du ikke har råd til det.
 • Innse at du kan føle deg stresset når du ikke er fornøyd med livet ditt. Hvis du våkner opp hver dag rett og slett misfornøyd med livet ditt og hvor den er på vei, kan det være på tide å se på stressnivået generelt - det kan ha lite å gjøre med høytiden seg selv og alt å gjøre med det livet du ' re fører generelt. Sjansene er gode for at du ikke kan kontrollere stress på en meningsfull og konsistent måte, som gjør alt virke mer forferdelig enn det faktisk er. I stedet for å bare gi opp eller forutsatt at livet er rett og slett ment å være på denne måten, se inn teknikker for stress relief. I å finne måter å håndtere stress, kan du begynne å se den lyse siden av livet ditt nytt.Din helse kan lide når du ikke er fornøyd, som fører deg til å isolere deg fra venner og familie, som bare kan øke dine nivåer av stress og angst. Det er en ond sirkel du må stoppe før det blir en livsstil.
 • Lindrer stress når dine følelser er ute av kontroll. Folk som er stresset pleier å ha to forskjellige følelsesmessige tilstander - virkelig glad og virkelig opprørt. Selv om dette kan høres ut som en generalisering, tenke på den siste gangen du hadde noe stressende skje med deg. Selv om du kan ha føltes som det var en vanlig forekomst, hvordan du behandler andre? Hvor var du rundt din familie? Når noe gikk galt, fikk du sint eller gjorde du le det bort? For mange mennesker med høye nivåer av stress, sine følelser blir vanskelig, om ikke umulig å kontrollere. Hvis dette skjer, kan de rundt dem blir anspent, som bare legger til stressnivået i rommet. Hvis du er en person som har begynt å se at du ikke kan kontrollere måten du samhandler med andre, eller du plutselig gråter uten grunn, kan det være på tide å finne måter å få stress relief.

Advarsler

 • Hvis du føler deg blå eller ned for mer enn to uker, søke hjelp fra legen din. Du må være sikker på at du ikke lider av en langvarig sykdom som depresjon.