Wkeno

Hvordan å være optimistisk

Mens være skeptiske kan være en sunn måte å unngå å bli tatt nytte av, å være pessimistisk - det er alltid antar det verste - kan ha store negative konsekvenser for livet ditt. Ser bare de negative aspektene ved enhver situasjon kan føre til at du går glipp av muligheter, forsømmer problemer som må løses, og ikke klarer å iverksette tiltak som ellers ville forbedre dine relasjoner og livskvalitet. Faktisk viser undersøkelser at pessimistene er mer sannsynlig å utvikle kroniske sykdommer senere i livet enn optimister. Optimister se etter lys i enden av tunnelen. Hvis du alltid har hatt et pessimistisk syn på verden, kan det være vanskelig å skifte fokus, men det er mulig å begynne å se glasset som halvfullt, ikke halvtomt. Faktisk kan du komme til å innse at brillene er generelt fulle - det er bare at tyngdekraften tiltrekker seg mer tett flytende materiale mot bunnen.

Trinn

Hvordan å være optimistisk. La gå av antagelsen om at verden er mot deg, eller at du ble født med en grå sky over hodet.
Hvordan å være optimistisk. La gå av antagelsen om at verden er mot deg, eller at du ble født med en grå sky over hodet.
 1. 1
  La gå av antagelsen om at verden er mot deg, eller at du ble født med en grå sky over hodet. Det er en forutsetning som ikke har noen basis i grunnen eller. Noen ganger kan vi plukke opp en teft for pessimisme fra en forelder som gjorde negative antakelser om verden et sted langs linjen. Uansett, jo raskere kan tilskrive din pessimisme til et unikt sett av omstendigheter snarere enn tilstanden i verden i seg selv, jo lettere vil det være å endre ditt perspektiv.
 2. 2
  Forstår at fortiden ikke lik fremtiden. Bare fordi du har opplevd smerte eller skuffelse i det siste det betyr ikke at det som starter dårlig vil ende dårlig. Ikke gjør en dårlig start forvandles til en selv profeti for en dårlig slutt.
 3. 3
  Se deg selv som en årsak, ikke en effekt. Du trenger ikke å være et produkt eller et offer for omstendighetene. Slutt å tenke på hva som skjer med deg og begynne å tenke på hva du kan gjøre skje. Hvis du ikke er fornøyd med måten er nå, sette mål og gå videre. Bruk dine tidligere negative erfaringer å bygge karakter og ta bedre beslutninger. Livet innebærer å ta mange sjanser hver dag, og ikke alle av dem vil ende positivt. Det er det som definerer risiko. Men baksiden er at noen tiltak vil føre til gode resultater, og det er generelt bedre å ha en blandet pose enn å ha noe i det hele tatt. Ideelt sett vil de gode ting oppveie de dårlige, men du vil aldri nå dette punktet med mindre du setter deg der ute, og håper.
 4. 4
  Bruke positive affirmasjoner. Skriv ned korte setninger som minner deg om hva du prøver å endre om måten du ser verden. Sett dem på steder der du ser dem hver dag, for eksempel på badet speil, innsiden av, på, og til og med tapet til veggen din. Noen affirmasjoner til å begynne med er:
  • "Alt er mulig".
  • "Mine omstendigheter skaper ikke meg, jeg skaper mine omstendigheter."
  • "Det eneste jeg kan kontrollere er min holdning til livet."
  • "Jeg har alltid et valg."
  • "Jeg velger å leve mitt positive siden av livet."
 5. 5
  Husk at livet er kort. Når du føler pessimisme clouding vurderingsevne eller du begynner å føle seg om fremtiden, minn deg selv på at hvert minutt teller. Helst brukt ruger garantier ingenting, men mindre tid til å nyte hva livet kan ha å tilby. I kjernen, er pessimisme upraktisk fordi det fører deg til å tilbringe tid å dvele ved ting som ikke har skjedd ennå, og er ikke garantert å skje. Det hindrer deg også i å få ting gjort. Pessimisme raser ubesluttsomhet. Det er bortkastet tid, og tid er en begrenset ressurs som du ikke har råd til å ta for gitt.
 6. 6
  Være en balansert optimist. Ingen er noe som tyder på at du blir en uvitende Pollyanna, late som ingenting kan eller noen gang vil skje. Gjør du det kan føre til dårlige beslutninger og inviterer folk til å dra nytte av deg. I stedet være en rasjonell optimist som tar det gode med det dårlige, i håp om det gode til slutt oppveier de dårlige, og med den forståelse at det å være pessimistisk om alt oppnår ingenting. Forbered deg på det verste, men håper på det beste - det tidligere gjør deg fornuftig, og sistnevnte gjør deg til en optimist. Å være en optimist er ikke det samme som å være en utadvendt. Du trenger ikke å være en utadvendt å være optimist.

Tips

 • Telle dine velsignelser, hver eneste lille. Med fokus på de gode tingene i livet ditt, uansett hvor liten eller tilsynelatende ubetydelige, vil bidra til å ramme en bedre holdning og ta tankene bort fra de negative.
 • Tror på deg selv og dine evner til å gjøre verden til et bedre sted.
 • Ikke bekymre deg om fortiden eller fremtiden. Husk at fortiden er historie, fremtiden er et mysterium, og at det i dag er en gave... det er derfor det heter i dag!
 • Passere en velsignelse videre til en venn eller fremmed, la noen få som parkeringsplass, la noen foran deg i kø på markedet. Gjør fine ting for andre er en umiddelbar pick-me-up.
 • Ikke være inaktiv. Sier er sant at tomt sinn er djevelens workshop. Lytt til musikk, leke med dyr, besøke venner eller slektninger, lese bøker, tegneserier, chatte med en venn, lage mat, gå vindu shopping... listen er endeløs.
 • Lære å være lykkelig og dele kjærlighet med dine nære venner.
 • Praksis ved å formidle disse ideene til andre. Hvis du hører noen å være pessimistisk, gi dem råd basert på disse trinnene. Noen ganger er det enklere å forstå et perspektiv hvis du forklare det til noen andre først.
 • Ser lykkelig. Studier har vist at å sette et muntert smil på ansiktet ditt kan faktisk gjøre deg gladere og mer optimistisk på nåtid og fremtid. De kan også få deg mer 'retur smiler "enn en rynke. Har du noen gang hørt om uttrykket, "Honey fanger flere fluer enn eddik '? Det er faktisk sant. Å være snill og omsorgsfull faktisk får deg lykkeligere enn å være sur.

Advarsler

 • Mens det er sant at du lager dine egne omstendigheter, akseptere at fortiden er fortid. Ikke la negative omstendigheter utløse irrasjonell skyldfølelse eller pessimisme.
 • Ikke forveksle pessimisme med depresjon. Depresjon kan gjøre alt ser verre ut enn det er.
 • Innse at det ikke handler om hva som skjer med deg, det handler om hvordan du reagerer på det som skjer.
 • Alle har sine tider av svakhet. Du kan snuble til tider og gå tilbake til dårlige vaner, men husk siste følelser av optimisme og minn deg selv på at den følelsen er i nå. Aldri gi opp og etter hvert vil du lykkes.
 • Unngå kynisk / pessimistisk underholdning. Du er hva du ser på.