Wkeno

Hvordan bekjempe vinterdepresjon

Som dagene blir kortere og temperaturen synker, er det ikke uvanlig for vinterdepresjon å stille i. Alt du ønsker å gjøre er å bo i, krølle til en ball, og spise. Disse tipsene vil imidlertid bidra til å lyse ting opp!

Trinn

Hvordan bekjempe vinterdepresjon. Ha soverom lys slå på en halv time før du skal våkne opp.
Hvordan bekjempe vinterdepresjon. Ha soverom lys slå på en halv time før du skal våkne opp.
 1. 1
  Ha soverom lys slå på en halv time før du skal våkne opp. Ett av symptomene på vinterdepresjon er økt problemer med å få opp om morgenen, selv om du har hatt rikelig med søvn. Plugge en lys, lysrør inn en timer og ha det slås på før alarmen går av vil hjelpe simulere en kunstig daggry.
 2. 2
  Utsetter deg for sollys så tidlig på morgenen som du kan. Du ønsker å maksimere antall timer du opplever dagslys. Våkn opp tidlig, og løfte gardinene eller gå ut så snart du får ut av sengen.
 3. 3
  Bruke kunstig lys. Mange investerer i en lyskasse, som simulerer solens naturlige stråler, slipper ut 2500 til 10 000 lux (en normal lampen avgir 250 til 500 lux). De virker ved å redusere utslipp av melatonin i hjernen. For best resultat, bruk en lys boks daglig, tidlig om morgenen, og i 30 minutter til to timer av gangen. Mange ser bedring i ca 2 uker.
  • Du kan bruke lyskasse å effektivt forlenge dag: bruke den før dagslys, etter at solen går ned, eller en kombinasjon av de to. Økning av dagen lengden av to timer burde være effektive.
  • Lysterapi boksene er ikke regulert, så hvis du plukker en ut uten anbefaling av en lege, se etter de som har blitt testet i fagfellevurderte kliniske studier og har glatte spre skjermer som filtrerer ut UV-stråler.
  • Dessverre, lyskasser er ikke billig. I noen tilfeller er de dekket av helseforsikring.
  • Alternativt kan du få full-spektrum lyspærer på en jernvarehandel. Bare sørg for at de avgir minst 2500 lux.
  • I en klemme, ved hjelp av en tanning bed for 5 minutter hjelper også. Se hvordan du bruker en tanning bed.
 4. 4
  Trening. Visste du at en time med aerobic trening utenfor (selv når det er overskyet) har samme terapeutiske effekter i 2,5 timer med lysbehandling innendørs? Dette er fordi det øker serotoninnivået, som pleier å få lav når du har vinterdepresjon.
 5. 5
  Sjekk dine cravings! Når serotonin nivåene er lave, er en av tingene kroppen din tendens til å gjøre for å kreve mat høy i karbohydrater, særlig høy sukker mat som junk food og brus, fordi de øker serotoninnivået. Sjekk ut hvordan å stoppe søtsuget.
 6. 6
  Ta en multivitamin som inneholder vitamin d-3 daglig. Vitamin D er skapt av solens stråler på huden, og dermed avtar i løpet av vinteren. Selv om studier på effekten av vitamin D-tilskudd på sesongmessige depresjon har kommet opp med varierte resultater en god multivitamin vil også bidra med energinivå.
 7. 7
  Ta opp en vinteraktivitet. Tar opp en aktivitet som bare kan gjøres i vinter er en god måte å se frem til vinteren, snarere enn å hate det. Langrenn, slalåm, snowboard, truger, vinter fotturer og sykling, skøyter, aking, tubing, vinter fotografering, spille / lytte til musikk, vinter natur observasjon, eller astronomi, alle er gode måter å nyte vinteren. Omfavne vinteren, og det kan ikke være din fiende!
 8. 8
  Sett et mål. Målet ditt kan være alt du vil den skal være. Kjøp en kalender med morsomme (snøfrie) bilder. Markere den første vårdagen på kalenderen, og da, hver fridag som du har etter det, skrive ned en morsom, utendørs ting som du bare kan gjøre når været er varmt. For eksempel, lover å ta en camping tur en helg, dra på tur et annet, eller har en bakgård fest på enda en. Sett et mål før denne datoen, som for eksempel å gå på treningsstudio fem ganger i uken, forbedre karakterene dine, eller takle en heftig roman serien.
 9. 9
  Bryte ut av en brunst. I vinter, hvor hver dag synes overskyet og kaldt, det er lett å falle inn i en umulig rutine. Riste ting opp med letthet, ved å bære en lys n fet farge makeup, styling håret ditt en helt ny måte, eller ved å nå ut til en tapt venn.
 10. 10
  Kle deg for kulden. Mange sier de hater vinteren rett og slett fordi de er kaldt hele tiden. Hvis dette gjelder deg, så revurdere din garderobe og sørg for at du riktig kledd. Sørg for at dine hender, føtter og hode holdes varm. Langt undertøy kan også arbeide oppvarming underverk.
 11. 11
  Cozy opp hjemmet ditt. Male veggene med varme, levende farger. Endre et sterilt, hvitt kjøkken til en solrik, gul retrett eller forvandle en trist, beige stuen til et innbydende, frodige haven. Henge fargerike kunstverk og kaste rundt lunefull puter. Noen små detaljer kan virkelig hjelpe deg å takle vinteren blahs.
 12. 12
  Godta sesongen. Selv om vinteren kanskje ikke synes så veldig bra, bringer det en masse ting. Gleden av høytiden er gjennomført i hele vinter. Mange tv-serier bare komme på mellom vintersolverv og vårjevndøgn. Idretter som basketball er ofte bare spilt november til mars. Aking, snøballkrig, snømenn, varm sjokolade, blå jeans, og brølende branner rett og slett ikke det samme i stivelse varmen av august. Holde en positiv holdning, og de kalde månedene vil fly med.

Måter å bekjempe vinterdepresjon


Tips

 • Symptomer relatert til værsyke (SAD eller vinterdepresjon) har en tendens til topp i januar og februar. Starte forebyggende tiltak tidlig kan bidra til å unngå symptomer alle sammen.
 • Hvis du har, enten det er relatert til sesongen eller ikke, ta kontakt med en mental-helse ekspert. Noen lider av SAD vil dra nytte av reseptbelagte medisiner.
  1. Male neglene en lys farge, hvis du er jente. En spratt rosa, levende fiolett, eller yummy gul vil fylle deg med glede hver gang du ser på dem. Legg til to toppstrøk til neglene, for å gi dem en glødende, skinnende utseende (og en ekstra chip-fri uke!)
 • Bruk av fargeterapi ved å male rom i farger som gul og himmelblå kan være nyttig for å simulere sunnier sesonger og bistå i å lindre symptomer på SAD. Dette er uprøvd, men sannsynligvis ville ikke skade å prøve.
 • Hvis du virkelig vil ha en varm få away.Go til et oppvarmet innendørsbasseng, de holder det 80 eller høyere!
 • Prøv å lytte til musikk som minner deg om våren. For eksempel en gammel favoritt sang som du hadde på seg ut i sommer, kan det gi deg noen varme minner og tanker fra de lysere årstider og kanskje også bidra til å sette deg i bedre humør!