Wkeno

Hvordan bli kvitt blåmerker

Blåmerker skje når et slag bryter blodkar nær hudens overflate og blod lekkasjer i det omkringliggende vevet. Den fanget blod fremstår som at svart-og-blått merke. Denne forsvinner av seg selv, men det finnes flere tiltak du kan ta for å oppmuntre raskere falming av blåmerke. Her er hva du skal gjøre.

Trinn

Hvordan bli kvitt blåmerker. Heve forslått området.
Hvordan bli kvitt blåmerker. Heve forslått området.

Del én: anbefalt behandling

 1. 1
  Ice området. Sette noe kaldt på blåmerke vil redusere hevelse og hjelpe det leges raskere. Gjør dette så snart som mulig, og du kan stoppe blåmerke fra å spre seg så langt.
  • Fyll en plastpose som kan forsegles med is chips, eller finn en pose med frosne grønnsaker som mais eller erter. Pakk sekken i et håndkle eller T-skjorte, og legg den over blåmerke.
  • Fleksible gel-fylt kjøleelementer, spesielt utviklet for skader, er tilgjengelige fra sportsbutikker. Idrettsutøvere vanligvis holder noen på hånden for å bekjempe blåmerker.
  • Sett isen på området i 15 minutter av hver time. Over-chilling huden rundt blåmerke kan føre til frostskader.
 2. 2
  Heve forslått området. Redusere blodtilførselen til området med tyngdekraften hjelp. Løfte forslått området slik at det er over ditt hjerte vil hindre blod fra pooling i forslått området, og redusere misfarging.
  • For eksempel, hvis blåmerke er på leggen din, avgjøres på sofaen og hvile beinet på toppen av et par puter. Hvis beinet er enda noen få inches over ditt hjerte, du er god.
  • Hvis armen er forslått, prøv å støtte den opp på et armlene eller noen puter, slik at det er på hjerte-nivå eller høyere.
  • Hvis overkroppen er forslått, kan du være ute av lykken. Fokus på glasur området i stedet.
 3. 3
  Ta paracetamol eller ibuprofen. Hvis blåmerke er spesielt smertefullt, ta en over-the-counter smertestillende for lettelse. Les etiketten for den anbefalte dosen.
  • Unngå aspirin, som er en blod-tynnere og kan gjøre blåmerke verre.
 4. 4
  Rest. Working musklene øker blodtilførselen til dette området, og økt blodstrøm er ikke hva du ønsker å gjøre til et blåmerke. Kall det en dag og avkjøle jetfly, både for å hindre ytterligere skade og gi blåmerke en sjanse til å helbrede.
  • Heng ut på sofaen. Se en film, spille et spill, lese en bok - bare gjøre noe som ikke krever mye fysisk aktivitet.
  • Hodet til sengs tidlig. Kroppen trenger søvn for å reparere seg selv, så treffe høyet så snart du føler deg sliten.
 5. 5
  Vit når du skal se en lege. De fleste blåmerker er ikke tegn på en alvorlig medisinsk tilstand, og kan behandles trygt hjemme. Men hvis vurdere å ringe en lege dersom noe av det følgende gjelder for deg:
  • Du blåmerker uten vesentlige støt, fall eller andre skader.
  • Du har en høy feber, eller du kan se tegn på infeksjon rundt blåmerke (rødhet, pus eller annen drenering).
  • Hvis du føler deg ekstremt press rundt blåmerke, som er stor, kan du ringe en lege umiddelbart. En betydelig reduksjon i blod en oksygentilførsel til et område som er kjent som kupé syndrom, og kan være livstruende.

Del to: administrere blåmerke

 1. 1
  Masser blåmerke og området rundt. Gjør dette flere ganger om dagen begynner dagen etter blåmerker oppstår. Dette vil hjelpe kroppens normale lymfatisk prosess for å fjerne det.
  • Husk at trykket bør ikke være smertefullt. Hvis blåmerke er for smertefullt å berøre, holde av.
 2. 2
  Få litt solen. Ultrafiolett lys bryter ned bilirubin, som er produktet av hemoglobin nedbrytning som fører til gulaktig farge av en skramme. Hvis mulig, utsetter knuse for sollys (safe verdier, viste ikke solbrenthet) for å akselerere isomeriseringen av den gjenværende bilirubin.
  • Prøv å få 10 til 15 minutter med direkte sollys om dagen. Dette bør være nok til å bidra til å bryte opp blåmerke uten å føre til solbrenthet.

Del tre: hjem rettsmidler

 1. 1
  Gni blåmerke med eddik. Bland eddik varmt vann, og gni den over den skadde området. Eddik øker blodstrømmen nær hudens overflate, slik at det kan bidra til å spre blodet som har samlet i forslått området. Trollhassel vil også gjøre susen.
 2. 2
  Spise ananas. Bromelain, en digestive enzym som finnes i ananas, bryter ned proteiner som felle væske i vev etter skade.
 3. 3
  Påfør persille. Ta en håndfull fersk persille blader, knuse dem og spre dem over hele blåmerke. Pakk området med en elastisk bandasje. Enkelte eksperter hevder at persille reduserer betennelse, reduserer smerte og kan gjøre et blåmerke visne fortere.
 4. 4
  Bruk Arnica salve eller gel daglig. Arnica er en urt som har lenge vært anbefalt for blåmerker. Den inneholder et stoff som reduserer betennelse og hevelse. Finn en salve som inneholder arnika, og gni den over blåmerke en gang eller to ganger om dagen.
 5. 5
  Påfør en live igle. Hvis du har tilgang til en holistisk medisin forsyning butikk eller en veldig velfylt kinesisk medisin butikken, kan du bruke en live igle. Det vil fjerne overflate blod i en knuse i noen få sekunder. Den igle spytt fungerer også som en mild smertestillende, så du vil ikke føle bite. Påfør rensevæske eller vaselin for å fjerne igle.
  • Dette anbefales bare hvis du kan være sikker på at igle er oppfôret og fri for sykdom.

Tips

 • Hvis du føler at du blåmerke for lett, kan du være mangelfull i vitamin K, som brukes som en co-faktor i syntesen av koagulasjonsfaktorer. Hvis du tar noen blodfortynnende skjønt, ikke plutselig øke vitamin K-nivåer. Konsultere legen din først.
 • Ikke massere rett rundt blåmerke. Massasje 1-2cm rundt fra der blåmerke er synlig som blåmerker tendens til å være større enn de ser ut og masserer på et blåmerke kan irritere og gjøre det verre.
 • Du bør alltid holde skaden forhøyet. Forsøk aldri å trene eller være aktiv eller du kan gjøre skaden verre.
 • La den stå og la det gro. Hvis det gjør vondt, og du ikke ønsker det rørte sted et plaster på blåmerke.

Advarsler

 • Når blåmerker vises plutselig uten grunn, bør du søke medisinsk råd fra helsepersonell.
 • Ikke påfør arnica til et kutt eller åpne sår.
 • Rådfør deg med en lege før du starter noen nye medisiner eller stoppe eventuelle nåværende.
 • Pass på at du ikke er allergisk mot noe før du prøver noen av metodene som er oppført.
 • Hvis blåmerke sprer seg og blir mer smertefullt, se en lege. Det kan være en mer alvorlig skade.
 • Hjem rettsmidler for å hindre blåmerker ikke er medisinsk testet, og som noen hjemme rette, gjennomføre ukjente risikoer.