Wkeno

Hvordan bli kvitt livmor fibroid smerte

Livmor fibroids er vanlige, godartet vekster som ofte oppstår under en kvinnes fruktbare år. For noen kvinner smerten fra fibroids kan være ekstreme, manifestere seg på mange måter. Som et resultat av fibroider livmoren, som normalt er på størrelse med en liten pære, kan vokse så store som en liten vannmelon. Den forstørrede livmoren legger stort trykk på bollen, blæren, magen eller ryggen som resulterer i smerter.

Trinn

Hvordan bli kvitt livmor fibroid smerte. Behandle smerte og vente på fibroids å løse seg selv om smerten er overkommelig.
Hvordan bli kvitt livmor fibroid smerte. Behandle smerte og vente på fibroids å løse seg selv om smerten er overkommelig.
 1. 1
  Behandle smerte og vente på fibroids å løse seg selv om smerten er overkommelig. Fibroids vil naturligvis begynne å krympe etter at du går gjennom overgangsalder og dine nivåer av østrogen reduseres. De fleste kvinner opplever ingen smerte fra fibroids etter overgangsalderen.
  • Over-the-counter smertestillende piller, for eksempel ibuprofen og paracetamol, kan gi midlertidig lindring av smerte og hevelse forårsaket av fibroids.
  • For mer alvorlige smerter sterkere smertestillende som krever resept fra lege er nødvendig. Eksempler er sterkere NSAIDs som diklofenak, mefenaminsyre og naproxen eller opiater.
  • Varmeflasker, oppvarming pads og soaking i en badestamp er nyttig for å senke ryggen og magen smerte.
  • Det finnes andre måter å lindre smerte fra fibroids.
  • Disse inkluderer: Lett terapeutisk massasje, forsiktig bruk av termisk varme pads, eller ice-pakker til området av smerte, omslag, titalls maskiner, akupunktur og hypnose. Advarsel: det er en risiko for forbrenning ved bruk av varme pads eller is-pakker (ice-brenner). Langvarig eller uforsiktig bruk kan føre til brannskader, permanente fargeendringer i huden (erythema ab igne) og hudskader. Følg alltid produsentens anvisninger.
 2. 2
  Snakk med legen din om hormonbehandling eller reseptbelagte smertestillende medikamenter hvis din innsats på smertebehandling ikke fungerer.
 3. 3
  Krympe fibroids ved å ha en livmor fibroid embolisering, som innebærer å sette inn et kateter inn i lårarterie gjennom et lite innsnitt gjort i låret for å blokkere fibroids 'blodtilførsel. Dette poliklinisk, har non-invasiv prosedyre en svært høy suksessrate.
 4. 4
  I denne prosedyren blir en fin slange skyves inn i arterien som forsyner myom. Radiologen vil da injisere gel eller liten plast partikler inn i arterien. Disse blokk arterien og kuttet av blodtilførselen til myom. Den myom krymper senere. UAE er utført som en innleggelse eller poliklinisk prosedyre. Det er sjelden å få komplikasjoner, men svært sjelden prosedyren kan utløse en tidlig overgangsalder. Medisinsk forskning har funnet ut at den re-veksten er lav, men mer langsiktige studier er nødvendig. En ulempe er at ikke alle myomata er egnet for behandling med denne metode
 5. 5
  MR-veiledet ultralyd kirurgi bruker en høy intensitet ultralydstrålen å krympe myomata. MR skanner gjør at radiologen å identifisere myom. Den ultralyd bruker ekstremt kraftige lydbølger til å varme opp og ødelegge myom
 6. 6
  Ha en myomectomy å fjerne fibroids og la livmoren intakt. Hvis fibroid smerte forstyrrer i livet ditt, må du kanskje ha fibroids fjernes for å eliminere smerte. Dette er en type av kirurgisk prosedyre, som innebærer å ta ut den fibroid uten å fjerne friske livmorvev. Dette er en god behandling for de kvinner som ønsker å bli gravide etter at de har fått behandling for sin myomata eller som foretrekker å holde sin livmor for andre grunner. Det er mulig å falle gravid etter en myomectomy. Men du kan bli bedt om å eller kreve keisersnitt å levere baby.A myomectomy kan utføres en av tre måter:
  • Abdominal myomectomy innebærer kirurgisk fjerning av fibroids gjennom en abdominal snitt.
  • Laproscopic myomectomy krever flere små snitt i magen for å tillate fibroid fjerning med en laproscope.
  • Hysteroskopisk myomectomy fjerner fibroids vaginalt ved hjelp av en resectoscope, som kutter fibroid bruker elektrisk strøm.
 7. 7
  Ha en hysterektomi som en siste utvei for å lindre fibroid smerte. En hysterektomi fjerner hele livmoren og er den mest invasiv fibroid behandling. Ansett som en stor operasjon, krever det ofte en lengre sykehusopphold etterfulgt av en periode med utvinning hjemme. En hysterektomi har størst risiko for komplikasjoner.
  • Smerte blødning og trykk på blæren og tarmene forårsaket av fibroid er ansvarlig for 40 prosent av alle hysterectomies utført i Europa.
  • De fleste hysterektomier utført fordi fibroider blir utført ved hjelp av en en abdominal innsnitt, fordi livmor er for stor for andre typer av fjerning.

Advarsler

 • Fibroid smerte kan være kronisk eller bare sporadisk og kan bli verre under avføring, fysisk trening, samleie, eller når du har mensen. Fibroids kan også forårsake uregelmessig eller kraftig blødning fra skjeden.
 • Magesmerter kan være forårsaket av mange forskjellige ting, og noen av dem er livstruende hvis venstre ubehandlet. Når du opplever smerter, bør du oppsøke lege for diagnose.
 • Risikoen for livmor fibroids er større hos overvektige kvinner, kvinner som aldri har hatt barn, og de som har en genetisk predisposisjon.