Wkeno

Hvordan bruke klikkpedaler

Mens klikkpedaler er skremmende for mange nye syklister, de tilbyr effektivitet som ikke kan oppnås på annen måte. Før du bruker dem, er det ofte verdt det å investere litt tid til å bli kjent med hvordan de fungerer. Denne guiden er ikke ment å undervise hvordan du bruker klikkpedaler, men heller forklare en god måte å lære hvordan du bruker dem.

Trinn

Hvordan bruke klikkpedaler. Få klikkpedaler og sykkelsko.
Hvordan bruke klikkpedaler. Få klikkpedaler og sykkelsko.
 1. 1
  Få klikkpedaler og sykkelsko.
 2. 2
  Monter klossene til sykkelsko sikkert.
 3. 3
  Husk at de fleste pedaler har en spenning justering. Hvis du ser etter at justering og løsne den, vil det sannsynligvis gjøre opplevelsen mye lettere.
 4. 4
  Gå og finn en åpen plass å ri på. Det hjelper hvis denne har en fin veibanen.
 5. 5
  Begynn med å strekke seg sykkelen og deretter klipping i hvilken fot du føler at du vil være mindre komfortabel klipping i, mens den andre foten på bakken.
 6. 6
  Bruk foten som er klipset på å trekke at pedalen opp slik at crankarm er ca 45 grader over nivået.
 7. 7
  Dytte bort med foten på bakken samtidig presser ned på forsiden pedalen med foten som er klippet i. Dette bør gi deg nok tid til å få klippet inn med den andre foten samtidig som det gir deg nok fart til å være i stand til kysten for en minutt og la den andre foten å klippe inn i en stasjonær pedal.
 8. 8
  Nyt din nyvunne effektivitet og ri rundt i noen minutter.
 9. 9
  Gi deg selv god tid (og plass) for å stoppe.
 10. 10
  Husk at når du stopper, klippet ut av en pedal ved å vri ankelen til siden og bremse deg ned til du føler deg komfortabel å sette den foten på bakken.
 11. 11
  Gjenta fra trinn fem til du føler deg komfortabel klipping inn og ut.
 12. 12
  Nyt din nyvunne fart på sykkelen.

Tips

 • Pass på at plassen er egentlig åpen. Det er best å velge noe stort nok til at du kan sløyfe rundt hvis du ikke kan få foten ut i tid.
 • Sørg for at klossen på skoen er riktig installert og strammet. En feil sikret klamp kan løsne opp, slik at klossen å ikke klippe ut i tid og forårsake skade.
 • Klipping i er den mest effektive måten å tråkke. Lære å pedal med klipp (trekke opp på upstroke) er en måte å få raskere og maksimere effektiviteten ved å bruke flere muskler vanligvis ikke brukt så mye når man kjører med plattform pedaler eller tå klipp.

Advarsler

 • Blir klippet i er en annerledes opplevelse. Pass på at du klippet ut og svare tidlig å stoppskilt, røde lys og andre situasjoner som nødvendiggjør en stige fra sykkelen.

Ting du trenger

 • En sykkel.
 • Klikkpedaler.
 • En asfaltert åpen plass.
 • Clipless klossene montert til sykkelsko.
 • En umbraconøkkel for å installere klamp og pedalene.