Wkeno

Hvordan de skal samhandle med en person som bruker en rullestol

Folk bruker rullestol for mange forskjellige grunner. Rullestoler er aktivering og mobilisering, som en bil eller en sykkel. Hvis du er i samspill med rullestol bruker for første gang, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal handle. Du ønsker ikke å krysse noen grenser eller uhell fornærme noen, men samtidig ønsker du å være nyttig og forståelse. Her er hvordan du finner en god balanse.

Trinn

Hvordan de skal samhandle med en person som bruker en rullestol. Unngå antakelser om en persons fysiske evner.
Hvordan de skal samhandle med en person som bruker en rullestol. Unngå antakelser om en persons fysiske evner.
 1. 1
  Unngå antakelser om en persons fysiske evner. Du vet ikke hva denne personens fysiske evner er. Bare fordi noen sitter i rullestol det betyr ikke at de er lammet eller at de er ute av stand til å ta noen skritt. Noen mennesker bare bruke en rullestol fordi de ikke kan stå for lenge, eller har en walking begrensning problem. Mange ganger, folk som aldri bruker eller trenger en rullestol leie dem fordi altfor lang tur er ekstremt slitsomt, eller de har et hjerte tilstand. Selv om noen er lammet, det betyr ikke nødvendigvis at de er helt nummen. Ikke teste om en person er genuint lammet. Hvis du ser en person i rullestol bevege beina eller stå opp, ikke spørsmålstegn ved deres evne eller funksjonshemming, og prøv å ikke handle overrasket.
 2. 2
  Hils en rullestolbruker det samme som du ville noen. Utvid din hånd, selv om de har begrenset bruk av hendene eller en kunstig lem. Vanligvis er det hensiktsmessig å tilby å håndhilse uavhengig av deres tilstand.
 3. 3
  Snakke direkte til den personen som bruker rullestol. Hvis noen følger at person (skyve rullestolen, for eksempel), ikke snakke til denne følgesvenn om personen i rullestolen, for eksempel: "Vil han / hun bli trenger hjelp med..?" å finne ut hvordan du kan hjelpe. Det er utrolig frekt og innebærer at personen som bruker rullestolen ikke er i stand til å svare på hans / hennes egen. Alltid ta ham eller henne direkte og respektfullt. Når du finner ut at du kommer til å fortsette samtalen for litt lenger enn du hadde trodd, foreslår at du går et sted hvor du kan ta et sete. Hvis du ikke kan flytte til en sittegruppe, så stå et par meter unna, slik at personen ikke trenger å løfte hodet for å se på deg.
 4. 4
  Ikke føl deg sjenert om å bruke uttrykk som "kjører langs" eller "la oss gå en tur". De setningene er figurative, ikke bokstavelig, og en rullestol bruker forstår det. Det kan være mer ubehagelig hvis du bommert den samtalen for å unngå slike fraser, fordi det viser at rullestolen brukerens tilstand har på hjertet.
 5. 5
  Hold dine observasjoner til deg selv. Kommentarer som "Åh, som zoomer så fort!" eller "Se opp, det er en fotoboks i at hall" eller "Jeg så deg ikke - har det med indikatorer" er nedlatende og nedsettende, bare tjener til å gjøre en mobilitet svekket person mer ikke mindre "annerledes". Ikke merke rullestolen med mindre du har en gyldig, direkte spørsmål eller kommentar. Vil du gjøre kommentarer om hastighet hvis du snakket om noens ben? Føler du behov for å kommentere noens briller? Se rullestolen på samme måte som du ser noens briller - en til tider irriterende, men likevel nyttig verktøy for å gjøre det du ønsker og trenger å gjøre, og noe som ikke er en virksomhet, men personen som bruker den.
 6. 6
  Ikke klapp eller berøre rullestolbruker (eller rullestol) med mindre du har deres tillatelse. Fordi de er "langt nede" på høyden av barn, folk synes å instinktivt klapp, berøring eller trykk og for alle med rygg eller rygg problemer, kan dette være smertefullt, og i tillegg er det en gest som kan føles nedlatende. Det samme gjelder for skjev på eller berører selve rullestolen.
 7. 7
  Tilby deg å hjelpe når det passer. Å vite når man skal gi en hjelpende hånd kan være vanskelig. Husk at fordi en person bruker en rullestol, betyr ikke nødvendigvis at han eller hun er i behov av hjelp. Vanligvis vil han eller hun foretrekker å forbli selvstendig, og er stolt av det faktum at han eller hun har lært å tilpasse seg godt nok til å forbli slik. Hvis du ser en situasjon der de kunne bruke din hjelp, spør. Uansett hva du gjør, ikke flytt rullestolen uten tillatelse. Selv om de ikke bruker rullestolen, flytte den ut av sin rekkevidde uten å konsultere dem først er ikke en god idé.
  • Vær forberedt på å høre "Nei". Siden mange rullestolbrukere kan ha blitt behandlet nedlatende av fremmede i det siste, kanskje noen synes stand-avvisende eller uhøflig når du tilbyr din hjelp. Ikke la en frekk komme tilbake til tilbudet om å holde deg fra å tilby hjelp til den neste personen du møter. Ikke passere en person du kan se sliter bare for å unngå at tilbudet om hjelp blir avvist. Noen rullestolbrukere vil også ta imot hjelp ved noen anledninger, men ikke andre. For eksempel kan et tilbud om å bidra til å skyve en rullestol bruker opp en rampe på en fin dag bli avvist, men det samme tilbudet kan aksepteres på en dag som er svært varmt.
 8. 8
  Lær plasseringen av "tilgjengelig" ramper. Se etter dem i toalettene, heiser og i et kjøpesenter, i tilfelle du blir bedt om eller gi retninger. Aldri bare anta, men at en person i rullestol er ikke i stand til å finne ut disse stedene av seg selv. De vet hvordan du bruker et kjøpesenter katalog samt du gjør. Men, ikke anta at overvinne trapper er den eneste bekymringen en bevegelseshemninger person vil ha, å måtte gå 100 meter for å unngå tre trapper er ofte mye mer av et problem enn å navigere de tre trappene (det er ikke lett propelling en rullestol, manøvrere en rullestol forbi hindringer som mennesker som står og snakke i midten av en korridor, eller gå på krykker). Spør "Hva er den enkleste måten for deg å gjøre dette?" Lytte til og følge deres instruksjoner nøye.
 9. 9
  Respekterer dem selv når du ikke er i samspill med dem. Ikke bli en av dem som gjør livet vanskelig for rullestolbrukere. Du ønsker ikke å møte noen i en rullestol mens du sitter i en handikappet sete eller mens bilen er i en handikappet spot. Jo mer du gjør det til en vane å være bevisst rullestolbrukere i hverdagen, jo mer komfortabel vil du være når du er ansikt til ansikt med noen som tilfeldigvis bruke rullestol. (Ja, gjør vi ikke alle trenger dem seter med handicap tegn, men folk med stokker, rullatorer, krykker osv, og noen av dem trenger å bruke flyplassen rullestoler etc. som kan være der de bytter fra stolen til flyplassen rullestol, noen ganger til og med blinde folk bruker rullestoler for et kort øyeblikk fordi dum person som arbeider for flyplassen osv. mener det ville være lettere å få dem til hvor de trenger å være. Få bildet?)
  • Prøv å være bevisst på miljøet, selv om du ikke tror en person med en funksjonshemming er i ditt område. Ikke bruk de tilgjengelige toaletter som en sopelime skapet, ikke sette ting i midten av hallen eller midtgangen, og ikke bruke eller hindre handikappede parkeringsplasser.
  • Når du shopper, være oppmerksom på scooter / rullestol brukere - prøv å holde seg til den ene siden eller den andre av en midtgangen, holde dine barn eller ledsager (e) fra å gå sammen med deg à jour danner en vegg, og prøv å ikke stoppe kort, ta en brå sving eller plutselig gå bakover. Del midtgangen, gå som du vil kjøre, og være klar over at rullestolbrukere ikke har bremser og liker ikke å bli tvunget til å si ting som "Pardon, kan jeg komme forbi?"
 10. 10
  Ikke sammenlign en ung rullestolbruker til en eldre voksen. "Hey! Alt du trenger er perler, og du og bestemor kunne være på et lag..." er uhøflig. Ikke gjør det.

Tips

 • Det er ikke uhøflig å spørre din venn i rullestol til å bære noe. Mange funksjonshemmede mennesker liker å være i stand til å gjengjelde, slik at de kan tilby å bære handleposer siden det er enklere for personen i stolen enn den personen walking. Godta grasiøst.
 • Når du er i samtale med noen i en stol, sitte ned selv hvis det er mulig. Det er veldig slitsomt for den personen til å stirre opp på deg. Det er mye lettere å være øye til øye på samme nivå.
 • Hvis du er vert en hendelse som et bryllup eller fest, sjekk for å se om det er tilgjengelig. Se på området selv og sørge for at det ikke er noen hindringer for å komme inn til bygningen, er det rom for stolen for å gå gjennom anlegget, bad utstyrt (plass til å snu, solide rekkverk), og hvis det er en utendørs arrangement, bakken eller overflaten gjør at en rullestol for å bevege seg lett over det. Grus, sand, myke eller svært ujevne overflater kan være en utfordring.
 • Når du er i en samtale med en gruppe mennesker, ikke stå foran personen i rullestolen. Dette blokkerer dem ut av samtalen og er svært uhøflig. Prøv å huske å åpne opp en sirkel mer å inkludere den personen i rullestolen.
 • Når du parkerer, unngå parkering ved siden av en varebil med et handikap lisens plate som ser ut til å være borte fra andre biler. Handicap van beboer kan trenge den tomme plassen ved siden av van å distribuere sine ramp når de kommer tilbake til bilen. Ikke alle utpekte handicap parkeringsplasser har nok plass ved siden av dem for å imøtekomme rampen som kan kreve opptil ni meter for å distribuere så noen ganger er det nødvendig for rampen utstyrte handicap varebiler å parkere langt unna andre biler for å få den nødvendige plass.
 • Hvis du klarer en restaurant, prøve å identifisere en messe og en tabell som er lett tilgjengelig for en person i rullestol og holde en bred sti åpen for det.
 • Respekter trent dyr. Mennesker med fysiske funksjonshemninger kanskje bruker tjenesten dyr. Hvis ja, husk at disse dyrene er høyt utdannet. Ikke kjæledyr, mate eller distrahere hunden på noen måte.
 • Aldri forlate en handlevogn i en parkeringsplass, spesielt i eller i nærheten av en utpekt handikappede plass.
 • Når du shopper, må du ikke legge pakkene på personen i rullestolen. Dette er svært uhøflig og kan hindre personen i rullestolen fra å nyte sin shopping tur.
 • Disse instruksjonene gjelder generelt når vi samhandler med alle som bruker en enhet for å bistå med sin mobilitet, for eksempel en scooter. Behandle en person med en mobilitet scooter som du ville noen med en rullestol. De brukes for samme slags grunner.
 • Ikke gå over rullestolbrukere føtter. Bare fordi de ikke bruker dem til å gå gjør dem ikke lenger en del av kroppen.

Advarsler

 • Hvis du ikke vet rullestolen brukeren personlig, ikke spør hvorfor de er i en rullestol. Dette kan tolkes som en uhøflig og ufølsomt gest. Men hvis du blir kjent med noen som sitter i rullestol, ikke vær redd for å spørre på et passende tidspunkt. Prøv ikke å spørre om deres funksjonshemning foran mange mennesker.
 • Siden rullestolen, mye som briller, er en forlengelse av en person, bør den behandles som sådan. Ikke ta på den, eller forsøke å presse den, med mindre spesifikt gitt tillatelse til det. Dette gjelder spesielt hvis du ikke engang samspill med rullestol-bruker, dvs. hvis en rullestolbruker er bak deg og du hvile armen på baksiden av stolen.
 • Ikke klassifisere eller tenker på folk som bruker rullestol som invalide eller syke. Rullestoler brukes til å hjelpe folk å takle bevegelighetsvansker som kan skyldes ulike forhold. Mange rullestolbrukere vise sin rullestol som et middel til frihet fordi uten stolen de er svært begrenset i hvor de kan gå og hva de kan gjøre. Det er viktig for deg å huske at de er verken smittsomt eller mentalt svekket, og ikke liker eller ønsker din sympati.
 • Mange bevegelseshemmede mennesker er glade for å snakke med barna og forklare hvorfor de bruker en spesiell stol eller "sykkel", men noen er ikke. Mens de fleste vil gjerne diskutere det med dem, vil ikke hver person de møter vil snakke om det. Men berolige dem om at de var ikke galt å spørre. Jo flere opplysninger barna har om ulike typer funksjonshemminger, jo mer komfortable de vil være med dem når de møter dem i fremtiden.
 • Ikke gå så fort ved siden av en rullestol eller en person med en stokk som du la dem bak. Dersom gruppen du er med begynner å forlate funksjonshemmet person bak, tregere å bo med den personen som har problemer.
 • Husk å ikke spørre personen hvorfor han bruker en rullestol da han føler seg irritert over å måtte svare på det samme spørsmålet om og om igjen hele dagen lang.
 • Med henvisning til en rullestolbruker som noe annet enn en rullestolbruker kan høres uhøflig eller nedlatende. Her er noen ord og setninger skal unngås:
  • Begrenset til en rullestol
  • Courageous
  • Uheldig
  • Funksjonshemma
  • Uføre
  • Forkrøplede
  • Rullestol-bundet
  • Offer
  • Ugyldig
  • Deaktivert
  • Handi-stand
  • Annerledes-abled