Wkeno

Hvordan diagnostisere hælspore

Hælspore er noe mer enn kalkavleiringer på foten, men de kan forårsake smerte hvis de er også forbundet med plantar fasciitis, en betennelse i vevet rundt sporen. Hælspore er ikke alltid enkelt å diagnostisere, spesielt hvis du har andre foten plager. Lære å diagnostisere hælspore og deres relaterte symptomer kan være et nyttig skritt mot å få behandling eller finne hjem rettsmidler.

Trinn

Hvordan diagnostisere hælspore. Sjekk dine hæler for noen benete vekst som stikker ut fra under huden.
Hvordan diagnostisere hælspore. Sjekk dine hæler for noen benete vekst som stikker ut fra under huden.
 1. 1
  Sjekk dine hæler for noen benete vekst som stikker ut fra under huden. Hælspore utvikler seg sakte, men kan vokse opp til en 1/2-inch i størrelse. Hvis en hæl anspore er tilstede, bør du føler en hard knott selv om du ikke kan virkelig se utstikket.
 2. 2
  Vær oppmerksom på smerter symptomer assosiert med hælspore. Noen mennesker vil ikke merke noen symptomer, mens andre kan føle smerte når plantarfascien blir irritert.
  • Bøye foten for å finne plantarfascien. Det er bindevevet som går fra hælen til tærne over bunnen av foten din.
 3. 3
  Finn ut om du har smerter med en gang i morgen. Hæl anspore smerter er ofte beskrevet som en tannpine i foten, som smerten kommer på skarpe og deretter blekner til en kjedelig, verkende smerter. Du kan oppleve skarp smerte når du stå eller gå etter en periode med sittende.
  • Smerten fra en hæl anspore og irritert plantarfascien kan være så sterk at det blir immobilizing.
 4. 4
  Kjenn risikofaktorer for hælspore å avgjøre om du er en høy-risiko individ.
  • Hælspore er vanlig for idrettsutøvere som driver eller hoppe ofte på hardt underlag.
  • De med flate føtter eller høye buer tendens til å få hælspore, samt de som er overvektige.
  • De over 40 er på et høyere risiko for å utvikle hælspore. Det er også vanlig for hælspore å være forbundet med leddgikt forhold.
  • Gravide og alle som bærer dårlig tilpassede sko er mer sannsynlig å utvikle hælspore. De som er på beina for lange perioder eller ofte gå barbent er også mer utsatt.
 5. 5
  Planlegge en avtale med legen din dersom du mistenker at du har en hæl anspore. Han eller hun kan anbefale en X-ray for å bekrefte diagnosen.
  • Ved klinisk undersøkelse, legen vil merke ømhet og hevelse på det området av hæl anspore, samt når du bøyer tærne og føre til at plantarfascien å strekke.
 6. 6
  Legen vil også få din medisinske historie samt noen historie med foten tilstander eller smerter før en endelig diagnose.

Tips

 • Det kan ta år etter en hæl anspore utvikler før det begynner å presentere symptomer og forårsaker problemer.

Advarsler

 • Du kan finne deg selv å gå på en annen måte, for eksempel på tærne, for å hindre din kroppsvekt fra slående hæl anspore og skaper smerte. Dessverre, dette vil bare føre til flere symptomer som smerter i kneet, rygg og hofter.