Wkeno

Hvordan få kontroll over dine følelser

Kontrollere følelsene dine betyr ikke ignorere dem. Det betyr at du gjenkjenner dem og handle på dem når det passer, ikke tilfeldig og ukontrollert når du føler for det. Ta kontroll over livet ditt ved å ta kontroll over dine følelser.

Trinn

Hvordan få kontroll over dine følelser. Kjenn dine følelser.
Hvordan få kontroll over dine følelser. Kjenn dine følelser.

Del 1: kontrollere følelser, ikke la følelser styre deg

 1. 1
  Kjenn dine følelser. Det finnes en million forskjellige måter du kan føle, men forskere har klassifisert menneskelige følelser inn i noen grunnleggende som alle kan gjenkjenne: glede, aksept, frykt, overraskelse, tristhet, avsky, sinne og forventning.
  • Sjalusi, for eksempel, er en manifestasjon av frykt - frykt for at du ikke er "like god" som noe annet, frykt for å bli forlatt fordi du ikke er "perfekte" eller "best."
  • Vite hva slags situasjoner føre til hvilke følelser, og være i stand til å fortelle forskjellen mellom sinne og frykt, noen ganger flere følelser kan boble opp på samme tid, og personen går gjennom følelsene kanskje ikke være i stand til å skille de to.
 2. 2
  Erkjenne at følelser ikke bare dukke opp på mystisk vis ut av ingenting. Mange ganger er vi prisgitt våre følelser på et ubevisst nivå. Ved å anerkjenne dine følelser på et bevisst nivå, er du bedre i stand til å kontrollere dem.
  • Det er også godt å kjenne en følelse fra det øyeblikket den materialiserer, i motsetning til å la det bygge opp og forsterke. Det siste du ønsker å gjøre er å ignorere eller undertrykke følelsene dine, fordi hvis du leser dette, har du sannsynligvis vet at når du gjør det, har de en tendens til å bli verre og bryte ut senere.
  • Spør deg selv hele dagen: "Hvordan skal jeg føler akkurat nå?" Hvis du kan, holde en journal. Skriv ned situasjoner som forårsaket en interessant følelser i deg. På den måten kan du bidra til å finne det øyeblikket den dukket opp i stedet for å la sin opprinnelse slippe unna.
  • Ta eierskap over dine følelser. Ikke klandre dem på andre mennesker. Gjenkjenne når du prøver å klandre andre for dine følelser, og ikke la tankene komme unna med det trikset. Ta fullt ansvar for dine følelser vil hjelpe deg å bedre kontrollere dem.
 3. 3
  Legg merke til hva som går gjennom hodet ditt når følelser dukket opp. Stoppe og analysere hva du tenkte på, til du finner hva tanken var årsaken at følelser.
  • Sjefen din kan ikke ha gjort øyekontakt med deg til lunsj, for eksempel, og uten selv å være klar over det, tanken har vært i bakhodet, "Han gjør seg klar til å skyte meg!"
 4. 4
  Skriv ned bevisene som støtter eller motsier tanken som produserte følelser. Begynner å koble prikkene om hvorfor du reagerte slik du gjorde.
  • Når du begynner å tenke på det, kan du innse at siden ingen kommer godt overens med denne sjefen, kan han ikke råd til å faktisk skyte noen, fordi avdelingen er for kort-bemannet.
  • For eksempel kan du ha la slip noe som du ikke burde ha sagt noe som provoserte ham, men som det er for sent å trekke. Hans reaksjon på lunsj er kanskje ikke det du opprinnelig trodde det var.
 5. 5
  Spør deg selv: "hva er en annen måte å se på den situasjonen som er mer rasjonell og mer balansert enn den måten jeg så på det før?" Utforsk alle de ulike mulighetene. Om ikke annet, vil tenke på andre mulige tolkninger varsle deg til mange forskjellige scenarier, og vanskeligheten av å hoppe til konklusjoner.
  • Tar dette nye bevis i betraktning, kan du konkludere med at jobben din er trygg, uavhengig av sjefen din smålig irritasjonsmomenter, og du er lettet av følelser som var problematisk deg. Hvis dette ikke fungerer imidlertid fortsette til neste trinn.
 6. 6
  Vurdere alternativene. Nå som du vet hvilken følelse du arbeider med, tenke på minst to forskjellige måter du kan svare. Dine følelser styre deg når du anta at det er bare én måte å reagere, men du har alltid et valg. For eksempel, hvis noen fornærmer deg, og du opplever sinne, kan det hende at umiddelbare reaksjon være å fornærme dem tilbake. Men uansett hva følelser, er det alltid minst to alternativer, og du kan sikkert tenke på mer:
  • Ikke reagere. Denne tilnærmingen er spesielt bra når du vet at noen prøver å egg deg på eller med hensikt frustrere deg. Ikke gi etter, når du ikke klarer å vise en følelsesmessig reaksjon, vil personen egging deg på å bli frustrert og til slutt stoppe.
  • Slapp helt av. Lett å si, vanskelig å gjøre, men det er noen måter å slappe av som ikke krever mye trening, erfaring eller viljestyrke. Når vi er sinte eller lei vi knipe våre kjever og spent opp. Ta et dypt åndedrag er en enkel og effektiv måte å tamp ned følelsesmessig opprørt. Det vil ikke fjerne sinne, men det kan slå det ned et hakk eller to, akkurat nok til å holde oss fra å si, eller gjøre, noe vi vil angre på senere.
  • Gjøre det motsatte av hva du normalt vil gjøre. For eksempel får du plaget når din ektefelle regelmessig ikke tar oppvasken. I stedet for å engasjere dem i en krangel det andre du legger merke til skitten oppvask, rolig tar oppvasken selv og fortelle din ektefelle - i et rolig og samlet måte - at du ville sette pris på å vurdere alt du gjør i husholdningen.
  • Fjern deg fra situasjonen. La oss si at du er på en komité på jobben som inkluderer folk som er ukonsentrert, sint og uproduktivt. Du alltid bli opprørt når du deltar på møtene. En strategi for å håndtere denne opprørt, frustrasjon og sinne er å be om å bli re-tildelt til en annen komité. I utgangspunktet, fjerner du deg fra en situasjon som du vet vil generere disse sterke, negative og unødvendige følelser.
 7. 7
  Gjøre et valg. Når du bestemmer hva du skal gjøre, er det viktig å sikre at det er et bevisst valg, ikke en reaksjon på et annet, konkurrerende følelser. For eksempel, hvis noen fornærmer deg og du ikke gjør noe, er det din avgjørelse, eller er det et svar på din frykt for konfrontasjon? Her er noen gode grunner til å gjøre noe med:
  • Prinsipper - Hvem vil du bli? Hva er dine moralske prinsipper? Hva vil du utfallet av denne situasjonen til å bli? Til syvende og sist, er hvor avgjørelsen du vil være mest stolt av? Det er der religiøs veiledning kommer inn i bildet for mange mennesker.
  • Logic - Hvilke løpet av handlingen er det mest sannsynlig å resultere i resultatet du ønsker? For eksempel, hvis du blir konfrontert med en gatekamp, ​​og du ønsker å ta den pasifistiske rute, kan du gange unna - men det er en god sjanse for at digert beruset vil bli fornærmet hvis du snur ryggen. Kanskje det er bedre å be om unnskyldning og holde ham snakke til han roer seg.

Del 2: gjenkjenne ideer som forårsaker negative følelser

 1. 1
  Endre ditt perspektiv. Punktene ovenfor viser hvordan du ikke la følelser styre din oppførsel på stedet. Hvis du ønsker å oppleve færre negative følelser til å begynne med, endre måten du ser verden. Hvis du lære hvordan å være optimistisk og avslappet, vil du finne at negative følelser gjør færre opptredener å regne med.
  • Å være optimistisk er viktig. Stedet for å la følelsene ta over fordi du pessimistisk forventer at de skal, prøv å tro på forestillingen om at verden er i hovedsak bra, og at folk får det de fortjener, og at du er en god person. Du kan begynne å finne at utsiktene endrer dine følelser.
  • Erkjenner at det er visse ting som du ikke vil være i stand til å endre. Disse tingene er ikke verdt å bli frustrert på. Du er sannsynligvis ikke kommer til å endre måten at noen mennesker kjøre bilen sin, for eksempel. Det er ikke verdt å bli opprørt over. Hva du kan endre er din reaksjon på folk som kjører uvørent og egoistisk.
 2. 2
  Eliminere mange av de egoistiske kjernen tro som gir opphav til dine forstyrrende tanker og negative følelser. Det er mange irrasjonelle ideer som gjentatte ganger opprørt oss. De er alle falske, men mange av oss er tilbøyelig til å tro i det minste noen av dem til en del av tiden. Her er noen forutinntatte forestillinger om selvet som er galt fordi folk tenker på seg selv for høyt:
  • "Jeg må være perfekt i alle henseender for å være verdt." Ingen kan være perfekte i alt vi har å gjøre i livet. Men hvis du tror at du er en fiasko med mindre du er perfekt på alle måter, er du sette deg opp for en levetid på ulykkelighet.
  • "Jeg må bli elsket og godkjent av av alle som er viktig for meg." Noen ganger du bare ikke kan hjelpe å gjøre fiender, og det er folk i verden som bærer vond vilje til nesten alle. Men du kan ikke lage ditt eget liv miserable ved å prøve å behage dem.
  • "Når folk behandler meg urettferdig, er det fordi de er dårlige mennesker." De fleste av de menneskene som behandler deg urettferdig har venner og familie som elsker dem. Folk er blandinger av gode og dårlige. Kanskje det er noe om deg som ikke behager dem.
  • "Det er forferdelig når jeg seriøst frustrert, behandlet dårlig, eller avvist." Noen mennesker har en så kort lunte at de stadig mister jobbene eller fare vennskap fordi de ikke klarer å tåle den minste frustrasjon. Verden ikke huke ikke for bare deg. Ta hensyn til andre mennesker.
  • "Hvis noe er farlig eller engstelig, jeg må bekymre deg for det." Mange tror at "arbeidet for å bekymre" vil bidra til å gjøre problemene forsvinne. De kjører seg gal ved å gjøre opp ting å bekymre seg for. "Ok, det er over. Nå, hva er det neste på listen som jeg trenger å bekymre deg?"
  • "Det er forferdelig når ting ikke fungerer akkurat slik jeg vil ha dem." Kunne du ha spådd løpet av ditt eget liv? Sannsynligvis ikke. Av samme token, kan du ikke forutse at ting kommer til å regne ut nøyaktig slik du vil ha dem til, også på kort sikt.
 3. 3
  Eliminere mange negative sentrale forestillinger om selvet. Det er folk som tenker på seg selv ikke høyt nok: deres selvfølelse er i hovedsak i rennesteinen, og deres følelser er et resultat av å ikke være i stand til å elske seg selv tilstrekkelig.
  • "Misery kommer fra utenforstående krefter som jeg ikke kan gjøre veldig mye for å endre." Mange innsatte beskriver sitt liv som om det var en kork, duppet opp og ned på bølger av forholdet. Du kan velge om du vil se deg selv som en effekt av din situasjon, eller en årsak. Ta ansvar for dine handlinger.
  • "Det er lettere å unngå livets vanskeligheter og ansvar enn å møte dem." Selv vonde opplevelser, når vi kan komme gjennom dem, kan tjene som grunnlag for læring og fremtidig vekst. Det er barnslig å gå gjennom livet tenker at vanskeligheter ikke noen gang vil påvirke oss.
  • "Fordi ting i min fortid styrt mitt liv, må de fortsette å gjøre det nå og i fremtiden." Hvis dette virkelig var sant, ville det bety at vi er fanger av vår fortid, og endring er umulig. Men folk forandrer seg hele tiden - og noen ganger de endre seg dramatisk! Du har muligheten til å være i hovedsak hvem du ønsker å være, du må bare tro på deg selv.
  • "Jeg kan være så lykkelig som mulig ved å bare gjøre ingenting og koser meg, tar livet som det kommer." Hvis dette var sant, ville nesten alle rike eller komfortabelt pensjonert person gjøre så lite som mulig. Men i stedet, de søker nye utfordringer som en vei til videre vekst. Du lure deg selv til å tro at du ville være veldig fornøyd med å gjøre ingenting. Folk trenger nyhet å bo fornøyd.

Del 3: gjenkjenne ideer som gjør negative følelser verre

 1. 1
  Lær å unngå kognitive forvrengninger som gjør ser ting verre enn de egentlig er. De fleste av oss har hørt uttrykket "å se på verden gjennom rose-farget glass." Men når du bruker kognitive forvrengninger, pleier du å se på verden gjennom gjørme-farget glass! Her er noen ideer som du bør slutte å rulle gjennom hodet ditt hvis du tar deg selv å tenke dem.
 2. 2
  Unngå negative ideer som kommer fra følelsen utilstrekkelig. Utilstrekkelighet kommer fra lav selvfølelse, ideen om at du ikke er god nok til å gjøre noe eller fortjener noen. Forvise utilstrekkelighet fra dine følelser så mye som mulig, og du kan finne at det har vært å holde deg fra å oppnå ting.
  • Alt-eller-ingenting tenkning. Alt er bra eller dårlig, med ingenting i mellom. Hvis du ikke er perfekt, så er du en fiasko. Du utsette å gjøre ting fordi de ikke er perfekt før du har noe annet valg enn å gjøre dem.
  • Diskvalifiserende det positive. Hvis noen sier noe bra om deg, det teller ikke. Men hvis noen sier noe stygt om deg, du "visste det hele tiden."
  • Tilpassing. Du tror at du var årsaken til noe dårlig som skjedde, når du egentlig ikke har veldig mye å gjøre med det. Og spør en venn til å hjelpe deg å realisere dine følelser eller bekymringer, slik at du kan få noen til å stole på.
  • Mind lesing. Du tror noen er mangel på respekt for deg, og ikke gidder å sjekke det ut. Du må bare anta at de er. Du gjør dette fordi du føler at du ikke fortjener respekt, og så er altfor følsomme for personer du tror kan ikke respekterer deg.
 3. 3
  Unngå negative ideer som kommer fra frykt. Mennesker kan være redd for mange ting, vi la frykten ta over våre rasjonelle hjerne fordi vi er overbevist om noe ille kommer til å skje, selv når vi ikke har bevis for at det vil.
  • Overgeneralization. En enkelt negativ hendelse blir til en endeløs mønster av nederlag. "Jeg fikk en telefon jeg vil aldri høre fra noen igjen,." Eller "Hun slo opp med meg, hvorfor skulle noen ønske å date meg?" Du generalisere ikke på grunn av et mønster, men fordi du frykter mønsteret.
  • Merking og mislabeling. Dette er en ekstrem form for overgeneralization. Når du gjør en feil, gir du deg selv en etikett, for eksempel, "Jeg er en taper." Når en annens atferd gnir deg på feil måte, fester du en negativ merkelapp til ham: «Han er en lus." Mislabeling innebærer å beskrive en hendelse med språk som er svært farget og emosjonelt lastet.
  • The Fortune Teller Feil. Du tror at ting kommer til å slå dårlig ut, og overbevise deg selv om at dette allerede er et faktum. Du har ingen bevis for profetien, men du er overbevist anyways.
  • Hoppe til konklusjoner. Du gjør en negativ tolkning, selv om det ikke er noen konkrete fakta som overbevisende støtter din konklusjon. Du tror at det å forberede seg på det verste er bedre enn håper på det beste, fordi du er redd, ikke håp.
 4. 4
  Unngå negative ideer som kommer fra andre komplekse følelser. Ikke gi etter for disse defeatist følelsesmessige reaksjoner. Har tro på din evne til å arbeide gjennom ting. Tro på din egen selvtillit verdt. Hvis du tar deg selv tenker noen av disse tankene, fokuserer i stedet på en positiv måte å tolke din verdt.
  • Forstørrelse (catastrophizing) eller minimering. Tenk deg at du ser på deg selv eller noen andre gjennom en kikkert. Du tenker kanskje at en feil du har gjort eller andres prestasjon er viktigere enn de egentlig er. Forestill deg nå at du har slått kikkerten rundt og du ser gjennom dem baklengs. Noe du har gjort kan se mindre viktig enn det egentlig er, og noen andres feil kan se mindre viktig enn de egentlig er.
  • Emosjonell resonnering. Du antar at de negative følelsene nødvendigvis hvordan ting egentlig er: ". Jeg føler det, derfor må det være sant" Du vil at verden skal være slik det føles for deg fordi det vil hjelpe deg til å føle mindre maktesløse.
  • Skulle uttalelser. Du slo opp på deg selv som en måte å bli motivert til å gjøre noe. Du "bør" gjøre dette, du "må" gjøre dette, du "burde" for å gjøre dette, og så videre. Dette gjør ikke du vil gjøre det, det gjør bare du føler deg skyldig. Når du dirigere bør uttalelser mot andre, føler du sinne, frustrasjon og harme.

Tips

 • Lær å kjenne igjen og forutse "triggere" som setter deg av.
 • Ikke la frykten fra fortiden holde deg fra din fremtid.
 • Uansett hva du velger å gjøre, er det viktig å fortsette å anerkjenne følelser. Bare fordi du ikke reagerer på en følelse betyr ikke at følelser ikke eksisterer.
 • Prøv å lage en liste over en haug med følelser du ønsker å være klar over enten følelse eller unngå. Hver dag forlater en sjekk eller merke av dem som du oppnår eller ikke klarer å oppnå målet ditt.
 • Noen ganger er det nyttig å holde en perm med fôret papir. Så på slutten av dagen når du er i sengen kan du skrive ned alle dine tanker og følelser.
 • Noen erfaringer som å se en film, høre en lyd eller smake en matvare (sanseinntrykk) kan utløse eller få gode følelser. Jo flere gode de du kan gjenkjenne, ta hensyn til og være klar over, jo lettere er det å sette deg selv i den slags et gjenkjennelig stemning. Det er langt lettere å komme seg ut av en sint eller trist sinnstilstand når du kan vite hva glad eller lykkelig sinnstilstand er like.
 • Bare prøv å roe ned ikke få panikk.

Advarsler

 • Mange emosjonelle problemer er så komplekse at de krever ekstra profesjonell hjelp av en lisensiert psykolog, rådgiver, eller sosionom.
 • Det er viktig å kontrollere følelser, men undertrykke dem eller benekte at de eksisterer er helt annerledes. Undertrykke følelser kan føre til fysiske lidelser og mer følelsesmessige symptomer.