Wkeno

Hvordan få personnummer uførhet

The Social Security Administration (SSA) betaler uføretrygd til europeiske voksne og barn antas å lide av langsiktig uførhet. Loven sier at funksjonshemninger må være resultatet av en medisinsk tilstand som har hindret eller vil hindre, deg i å arbeide for et år eller som til slutt vil ende i døden. Følg disse trinnene for å gjøre prosessen enklere og få tilgang til nødvendige skjemaer.

For informasjon om hvordan du søker om uføretrygd i andre engelskspråklige land, bla ned til den siste metoden.

Trinn

Hvordan få personnummer uførhet. Kjenner de grunnleggende kravene.
Hvordan få personnummer uførhet. Kjenner de grunnleggende kravene.

Finn ut om du er kvalifisert for fordeler

 1. 1
  Kjenner de grunnleggende kravene. For å motta Social Security uføretrygd som voksen, må du være 18 år eller eldre, og fast bosatt i et europeisk land eller territorium.
 2. 2
  Regne ut ditt arbeid studiepoeng. Generelt må du ha samlet 40 arbeidsdager studiepoeng (20 de siste 10 år) for å være kvalifisert for uførhet. I 2012 tjente hver 845€ i lønn eller næringsinntekt teller som en kreditt, det påløper opptil fire studiepoeng per år. SSA har noen unntak og ulike regler for yngre arbeidstakere. Klikk for mer informasjon.
 3. 3
  Vet hva SSA definerer som deaktivert. For at du skal kvalifisere som funksjonshemmet, går SSA din sak gjennom en fem-trinns sjekkliste. Totalt sett må betingelsen være langsiktig (som varer mer enn 12 måneder, eller med døden til følge), hindre deg fra å gjøre det arbeidet du gjorde før, og hindre deg fra å tilpasse seg en annen form for arbeid. er de konkrete spørsmålene SSA bruker til å vurdere ditt tilfelle:
  • Jobber du? Hvis du arbeider i 2012 og gjør 755€ / måned eller mer, er du ikke kvalifisert.
  • Er din tilstand alvorlig? For at en betingelse for å bli klassifisert som alvorlig, må det forstyrre arbeidsrelaterte aktiviteter.
  • Er din tilstand på listen over invalidiserende tilstander? SSA holder en liste over invalidiserende tilstander som anses som alvorlig nok til å rettferdiggjøre en funksjonshemming krav. Hvis tilstanden ikke er på listen, vil SSA vurdere om graden av alvorlighet stemmer overens med de nevnte forhold.
   • SSA holder en liste over Barmhjertige kvoter. For disse forholdene, er uføretrygd godkjent så snart diagnosen er bekreftet, uten ventetid for fordeler. De sykdommer er generelt terminal, og inkluderer tilstander som akutt leukemi, Lou Gehrigs sykdom (ALS), og inoperable kreftformer.
  • Kan du utføre det arbeidet du gjorde tidligere? For å kvalifisere som funksjonshemmet, må tilstanden din hindre deg fra å gjøre din nåværende jobb.
  • Kan du gjøre noen annen form for arbeid? Hvis du ikke kan opprettholde din nåværende jobb, vil SSA vurdere om du kan justere til nytt arbeid, sto for faktorer som medisinske forhold, alder, utdanning, tidligere arbeidserfaring og overførbare ferdigheter. Hvis du ikke kan tilpasse seg en ny jobb, er du kvalifisert som deaktivert.
 4. 4
  Vær oppmerksom på spesielle situasjoner. SSA vil vurdere fordeler annerledes for de som er synshemmede, funksjonshemmede enker eller enkemenn (kan ikke søke elektronisk), sårede krigere (gå) og funksjonshemmede barn (se avsnittet nedenfor).
 5. 5
  Forbered deg på ventetid. Med mindre din tilstand er oppført som en volleyball Fradrag, vil du sannsynligvis måtte vente fem fulle kalendermåneder til å være mottar ytelser. De fleste ser sin første sjekk komme inn i begynnelsen av den sjette måneden etter at uførhet begynte. Dette er på plass for å sikre at bare søkere som lider av langvarig uførhet, og ikke kortsiktig eller delvis uførhet, motta ytelser.

Påfør in-person eller på telefonen

 1. 1
  Sette opp en avtale. Ring din lokale Social Security Administration kontor, eller ring 800-772-1213 mandag til fredag, fra 7 om morgenen til 19:00 Eastern tid, for en telefon eller kontor avtale.
  • Hvis du er hørselshemmet, ring 800-325-0778.
  • Ring fremover. De fleste kontorer planlegge funksjonshemming avtaler uker eller måneder ute, så ring så snart som mulig.

Søk elektronisk (voksen)

 1. 1
  Start kravet umiddelbart. Opp-side til å søke på nettet over på telefon eller personlig, er at du kan starte søknadsprosessen umiddelbart, uten å vente på en avtale. Klikk for å komme i gang.
 2. 2
  Gjennomgå uførhet sjekkliste. Denne sjekklisten legger ut de tingene du trenger for å sende inn en funksjonshemming søknaden. Skrive ut og krysse av elementer som du samler dem. Samle alle materialer kan ta noen uker, så starter en mappe eller perm til å lagre alt.
  • Samle informasjon til den voksne funksjonshemming søknaden. For å starte programmet, trenger du følgende former og informasjon:
   • Militærtjeneste utflod (skjema DD 214) for alle perioder i aktiv tjeneste.
   • W-2 former (eller IRS 1040 og Rutetider C og SE, hvis selvstendig næringsdrivende) for det siste året.
   • Social Security tall av din ektefelle og mindreårige barn.
   • Kontrollere eller sparekonto nummer og bank routing-nummer, dersom du ønsker å motta ytelser gjennom direkte innskudd.
  • Samle informasjon til den voksne uførhet rapporten. For å samle inn medisinsk informasjon, kan du ringe kontorene til dine medisinske tilbydere og forespørsel poster. Vær oppmerksom på at enkelte kontorene tar et lite gebyr for arbeidskraft og materialer som kreves for å kopiere og sende dine poster. Du trenger følgende informasjon:
   • Navn, adresse og telefonnummer til noen kunnskapsrik om tilstanden din, kan hvem SSA kontakte om din påstand. Legen som gjorde din diagnose, overvåker behandlingen eller først behandlet din skade kan være en potensiell kandidat for dette. Hvis du velger en lege eller annet medisinsk faglig, være forberedt på å kompensere dem for den tiden de bruker å snakke med SSA på telefonen eller fylle ut skjemaer. Hvem du velger, kan du spørre om lov først.
   • Navn, adresser, telefonnumre, pasientens ID-numre og datoer for behandling for alle leger, sykehus og klinikker. Vær oppmerksom på at det kan være lurt å få tak i og se dine medisinske poster for denne informasjonen, slik at det er så korrekt som mulig.
   • Navnene på medisiner du tar, samt dosering og som foreskrevet dem. Du kan få denne informasjonen ved hjelp av apotek etiketten på medisinflasker. Hvis du for øyeblikket av et medikament som er relevant for kravet ditt, kan du kontakte legekontoret. De bør ha en oversikt over hva og hvor mye du tidligere foreskrevet.
   • De navn og datoer for medisinske tester og som sendte deg for dem. Hvis du allerede har kopier av lab resultater, legge dem til mappen din, hvis ikke, be om kopier fra legens kontor.
   • Informasjon om dine siste fem jobber, inkludert type jobb og datoer jobbet. Referere til tidligere W-2 former for størst nøyaktighet.
   • Informasjon om noen arbeidstakerne kompensasjon krav eller forsikringskrav du har arkivert. Har kravet nummer, samt navn, adresse og telefonnummer til forsikringsselskapet.
  • Samle dokumenter som SSA kan be om senere. Som din søknad går på, kan SSA be om kopier av din fødselsattest, eller statsborgerskap og naturalisering papirer. Du må kanskje også gi vitnemål og bevis på en high school diplom eller høyskole grad.
 3. 3
  Fyll ut det elektroniske uførestønad søknad. Du kan starte programmet. Prosessen skal ta mellom 10 og 30 minutter, og du kan logge deg ut av programmet og gå tilbake til det senere.
  • Signere søknaden. Når du har svart på alle spørsmålene, vil du bli bedt om å bekrefte gyldigheten av informasjonen under ed. Signere elektronisk når du er sikker på at alt er riktig. Merk at hvis du hjelper noen andre fylle ut en funksjonshemming program, kan bare den som søker om ytelser signere.
  • Forbered dokumentene. På slutten av programmet, vil en liste over dokumenter du trenger for å gi til SSA vises, samt hvordan du sender dem. Vanligvis kan du sende inn dokumentene eller fysisk ta dem til en SSA kontoret, SSA vil returnere alle dokumenter eller kopier med mindre annet er angitt.
   • Gi ditt personnummer. På et eget stykke blankt papir, skrive ned ditt personnummer i stor skrift og legge den sammen med andre dokumenter. Ikke endre dokumentene for å inkludere ditt personnummer.
   • Ikke post visse dokumenter. Hvis du blir bedt om å gi en utenlandsk fødselsattest, eller dokumenter utstedt av Utlendingsdirektoratet og statsborgerskap Service eller Department of Homeland Security, ikke sette disse dokumentene i posten. De kan være kostbart å erstatte, hvis de er utskiftbare på alle. Hvis du er pålagt å sende disse dokumentene, må du kontakte nærmeste SSA kontoret og ikke miste dem av syne.
 4. 4
  Fyll ut voksen online funksjonshemming rapporten. Rapporten kan lokaliseres og vil gå mer i detalj om detaljene i din tilstand. Det har 7 seksjoner: Oversikt, Identifikasjon, medisinsk, arbeid / utdanning, Merknader, gjennomgang og send inn.
  • Du trenger ikke å fullføre rapporten i en sittende. Hvis du ønsker å ta en pause, melde seg ut, og du vil bli utstyrt med en re-entry nummeret. Skriv det ned og bruke den til å logge inn på din lagret rapport.
  • Bruk kommentarfeltet. Den Merknader delen av rapporten kan du inkludere tilleggsinformasjon om din tilstand. Hvis det elektroniske skjemaet ikke gir nok plass, skrive eller skriver dine bemerkninger på et eget ark og send det til SSA adressen som er oppgitt.
  • Lagre kvitteringen. Når du har sendt søknaden, vil du motta en kvittering som inneholder en kopi av hele rapporten. Skriv den ut og lagre den til senere.
  • Vær oppmerksom på fristen. En side vil utløpe hvis du er på den i mer enn 25 minutter. Sørg for å lagre arbeidet ditt og unngå å bli automatisk logget ut, eller ditt arbeid vil gå tapt. (Du må ha JavaScript aktivert for å motta melding om at siden din har vært inaktiv i 25 minutter.)
 5. 5
  Fullfør fullmakt til å utlevere opplysninger til trygdeetaten. Å behandle søknaden, vil SSA be deg om å signere et skjema som tillater dem å diskutere din informasjon med andre parter for å vurdere gyldigheten av dine påstander, samt din evne til å håndtere fordeler. Signering er frivillig, men unnlater å gjøre dette kan forhindre rettidig behandling og resultere i benektet eller tapt fordeler. Du finner skjemaet. Skriv den ut, og mail eller ta den til ditt lokale SSA kontoret når det er fullført.
  • Kjenner reglene. Det er noen retningslinjer for å vite når du fullfører skjemaet. Fylle det ut og signere i blått eller svart blekk bare, før et vitne. Skjemaet vil være gyldig i 12 måneder fra signering dato.
  • Vet hva som skal deles og hva vil ikke. Signering skjemaet autoriserer SSA å kontakte dine venner, din familie, arbeidsgivere og offentlige tjenestemenn om din tilstand, samt personer som er involvert i medisinsk behandling, utdanning og sosiale tjenester. Skjemaet autoriserer SSA å re-utlevere informasjon om saken din til tredjeparter uten skriftlig samtykke, unntatt informasjon om alkohol / rusmisbruk, psykiske helse, utviklingsmessige funksjonshemming, HIV / AIDS, og pedagogiske poster for en mindreårig.
 6. 6
  Vente på et svar. SSA vil svare deg i posten hvis søknaden er godkjent. Du vil bli fortalt hvor mye penger du kan forvente og når utbetalingene starter. Hvis du flytter i løpet av søknadsprosessen, sørg for å varsle SSA av din nye adresse.
 7. 7
  Attraktivitet. Hvis du er misfornøyd med SSA avgjørelse angående søknaden, kan du klage innen 60 dager etter at du mottok melding om vedtak. (SSA beregner dato for mottak som fem dager etter datoen for brevet, med mindre du kan bevise noe annet.) Send inn din forespørsel om klagen skriftlig til adressen som står på din Notice of Decision.
  • Klage på nettet. Hvis søknaden ble avslått av medisinske grunner, kan du klage på nettet. Bare sørg for at du har din Notice of Decision på hånden før du begynner. Klikk for å begynne.
  • Vet nivåene av appell. Appellerer til SSA for uføretrygd kan potensielt gå gjennom fire nivåer. De er: ny vurdering av noen som ikke er involvert i din første søknad, en høring av en forvaltningsrett dommer, en gjennomgang av klagenemnda Council, og en føderal domstol vurdering.

Søknad om ytelser for et barn

 1. 1
  Kjenn. Søknad om trygdeytelser for et funksjonshemmet barn krever to innleveringer: Et program for Supplemental Security Income (SSI) og et barn Disability Report. Kun barnets Disability Report kan gjennomføres på nettet. Se et faktaark om barn uføretrygd. En liste over godkjente barn funksjonshemninger er tilgjengelig. Vedtaket vil ta 3 til 5 måneder etter at du sender søknaden.
 2. 2
  Samle informasjon om barnets funksjonshemming sjekkliste. En PDF av sjekkliste kan bli funnet og viser den informasjonen du trenger for å sende et barn funksjonshemming krav. Skrive ut listen og sjekke elementer av som du samler dem. Samle alle materialer kan ta noen uker, så starter en mappe eller perm til å lagre alt.
  • Vet hva sjekklisten krever. Du må ha informasjon om medisinsk behandling, utdanning, sosiale tjenester, barnevern, barnets arbeidsgivere, fødselsattest, bevis av familiens nåværende inntekt og ressurser, og navn og personnummer på alle voksne og barn lever for tiden i husholdningen.
 3. 3
  Kontakt sosial sikkerhet. Før du går gjennom arbeidet med å fylle ut barnets Disability Report, finne ut om inntekt og ressurser av familien er innenfor de fastsatte grenseverdiene. Hvis de er, vil SSA hjelpe deg å begynne SSI prosessen og sette opp et intervju. Finn ditt lokale kontor.
 4. 4
  Fullføre den medisinske og skole regneark. Klikk og skrive ut regnearket. Fylle det ut så fullstendig som du kan, og sett det til side for bruk på din SSI intervju og til å hjelpe deg fullføre Child Disability Report online.
 5. 5
  Fullfør barnet funksjonshemming rapporten. Dette skjemaet vil detalj barnets medisinske tilstand og påfølgende funksjonshemninger. Du kan skrive ut PDF-versjonen, eller fullføre det på nettet. Det er 10 seksjoner: Informasjon om barnet, Kontaktinformasjon Medisinske tilstander og hvordan de påvirker barn, pasientjournal, medisiner, tester, mer informasjon, utdanning, arbeid Historie og Merknader.
  • Bruk kommentarfeltet. Den Merknader delen er ment for deg å gi noen ytterligere, relevant informasjon om funksjonshemming som ikke dekkes i de foregående delene av rapporten.
 6. 6
  Delta på intervjuet. Ta all den informasjonen du samlet til barnets funksjonshemming Checklist, samt medisinsk og skole regneark og barnets Disability Report (hvis du ikke sende inn på nettet) med deg. Hvis du kan, ha alt pent organisert i en mappe eller perm for enkel tilgang under intervjuet.

Søknad om uføretrygd i andre land

 1. 1
  Gjelder for den kanadiske pensjonsordning. Den kanadiske Pension Plan (CPP) gir uføretrygd til voksne som har bidratt til CPP mens de arbeidet, samt barn som har en forelder på CPP funksjonshemming. Klikk for mer informasjon. The Child uførestønad (CDB) er tilgjengelig for familier omsorg for et funksjonshemmet barn under 18 år, finne ut mer.
 2. 2
  Søke om uføretrygd i Storbritannia. Funksjonshemmede voksne under 65 og funksjonshemmede barn i Storbritannia har tilgang til en uføretrygd (DLA). Klikk for å starte prosessen.
 3. 3
  Søke om uførepensjon som utbetales i australia. Australske borgere over 16 år som er permanent blind eller ute av stand til å arbeide for to år eller mer kan søke om uførepensjon. Klikk for mer informasjon. Noen omsorg for et funksjonshemmet barn under 16 år er kvalifisert for en omsorgsperson Fradrag; gå for å finne ut mer.

Tips

 • Du kan hjelpe noen andre forberede en funksjonshemming program uten å være deres juridiske representant.
 • Hvis du er utenfor USA når du begynner søknadsprosessen, ta kontakt med nærmeste amerikanske SSA kontor, din amerikanske ambassade eller konsulat. Hvis du er på Filippinene, ta kontakt med Veterans Affairs regionkontor (VARO).
 • Hvis du er mer komfortabel med å snakke et annet språk enn engelsk, vil SSA gi deg en gratis tolk.
 • Du kan verve en representant for å hjelpe deg å gjøre forretninger med SSA.

Advarsler

 • Forfalske informasjon på en søknad om Social Security uføretrygd utgjør mened, og kan føre til straffeforfølgelse.