Wkeno

Hvordan forhindre håravfall

Håravfall har flere årsaker, blant annet kosthold, mineralmangel, medisiner, stress, forurensning, og genetikk. iført hjelmer og caps kan også øke hårtap. Opptil en tredel av befolkningen lider av hårtap, og av at tredje, tusenvis er kvinner. Uansett hva årsaken til hårtap som kan være bekymringsfullt deg, er det viktig å forstå hva som er hårtap, hvordan håret vokser, og hva du kan gjøre før hårtap selv blir et problem for deg. I denne artikkelen vil du finne ut alle tre svar, samt noen korte råd om hva du skal gjøre hvis håravfall ikke blir et problem for deg.

Trinn

Hvordan forhindre håravfall. Forstå hvorfor hårtap skjer.
Hvordan forhindre håravfall. Forstå hvorfor hårtap skjer.
 1. 1
  Forstå hvorfor hårtap skjer. Håravfall (alopecia) foregår hovedsakelig på hodet, men det kan også skje på andre deler av kroppen. Det kan skje i alle aldre og vil påvirke anslagsvis 30 til 40 prosent av enhver populasjon. Det er ikke alltid lett å identifisere årsaken bak hårtap i den enkelte sak, men de generelt kjente årsakene bak hårtap kan variere fra genetikk og aldring for sykdommer og stress og. Selv fødsel kan utløse hårtap for noen kvinner. Det finnes flere typer hårtap, som følger:
  • Androgen alopeci: Dette er den vanligste formen for håravfall og er også referert til som mannlig-mønster eller kvinne-mønster baldness. Hormoner og genetikk ser ut til å spille hovedrollen her. Hann-mønster skallethet er arvelig, fra begge sider av familien, og kan til og med hoppe over generasjoner. Det har en tendens til å oppstå på kronen og ved tinningene og når disse lappene delta sammen, er toppen av hår igjen helt skallet. Statistikk viser at denne typen hårtap rammer 30 prosent av menn i alderen 30, 50 prosent av menn i alderen 50 og 70 prosent av menn i alderen 70 år. For kvinner tynner ut håret først på frontområdet og kronen, og beveger seg ned langs sidene av hodet, mens baksiden av hodet blir liggende tett med hår. Dette er arvelig og har en tendens til å påvirke kvinner stort sett etter overgangsalderen.
  • Giftig alopecia: Denne typen hårtap synes å forekomme etter fysisk eller følelsesmessig stress. Ting som sykdom, kan hodebunnen infeksjoner, plutselig tap av vekt,, narkotika og graviditet / fødsel føre til denne typen hårtap. Sykdommer som lupus, diabetes og stoffskiftesykdommer kan få til en slik hårtap, som can kjemoterapi, hjertesykdom narkotika, og strålebehandling. Hårtap som oppstår som følge av en psykisk eller fysisk kan oppstå noen 2 til 3 måneder etter hendelsen som utløste stress.
  • Alopecia areata: Dette er faktisk en hudsykdom som fører til håret på de berørte hudområdene til å falle ut. Det er vanligvis hodebunnen eller skjegget og er antatt å ha autoimmune årsaker. Denne typen hårtap synes å være mest vanlig hos unge mennesker. Håret vokser vanligvis tilbake.
  • Alopecia universalis eller totalis: All kroppshår er tapt, fra overalt, inkludert øyebryn og øyevipper. Hårsekkene blir ikke ødelagt, manglende evne til å vokse håret tilbake er psykologisk og får håret til å vokse tilbake igjen er ikke lett.
  • Trichotillomania: Dette er hårtap på grunn av hår trekke, en vane eller tilstand som kan korrigeres med behandling.
  • Arrdannelse alopecia: Dette er hårtap som oppstår på stedet av arr eller skadede områder som brannskader eller hudkreft.
 2. 2
  Husk hvordan håret vokser. Det er sannsynlig at du allerede har lest statistikken over hvordan håret vokser, men det er verdt å bli minnet. Rundt 90 prosent av håret ditt er å følge en to til seks år vekstfase, mens de resterende 10 prosent er i en 2-3 måneders hvile fase. Etter den hviler, kaster det, og vi kan tape alt 80-150 hår om dagen, avhengig av vår hårtype og genetisk bakgrunn. Som for øyenbryn hår, pleier vi å holde dem for bare 10 uker! Og vekstraten for hår har en tendens til å være ca 1 cm (like under 1/2 en tomme) per måned.
 3. 3
  Ta vare på håret ditt. Det finnes ingen garantier for at du kan forebygge håravfall som er genetisk programmert eller håravfall forårsaket av faktorer som ikke er innenfor din kontroll. Men du kan gjøre det beste ved håret ditt i alle ledd for å gi det størst sjanse for å bo i topp stand og ikke forlate hodet raskere enn det må. Det er en rekke ting du kan gjøre for å ta godt vare på håret ditt:
  • Ikke utsett håret til hyppige, konstant oppvarming og tørking prosedyrer. Heat svekker håret proteiner, uansett gimmicker lovende mykhet og glans, og konstant oppvarming og tørking kan føre til skjørhet og skjørhet som forårsaker hårtap som ikke ville ha skjedd ellers. Minimer bruken av hårføner, varme curlers, varme børster, hår rettetang, hår festene, og kjemiske behandlinger og håret vil vare lenger. Og se hvor du setter disse oppvarmede verktøy; brent hodebunn kan permanent skade hårsekkene! Til syvende og sist, er naturlig tørking best for deg håret, så tar sikte på å tørke det naturlig oftere enn tørke den med varme.
  • Sakte ned på. Aldri farge håret oftere enn 6-8 uker og prøv for semi-dekning snarere enn full farging. Når det kommer til å gå grå, det er mye snillere mot håret ditt til å la det gråne enn å farge det. Mens det er mange velmenende kommentarer om ikke trenger å se eldre ut enn du er, har dette ageist "skjønnhet før helse" skrå verdien av å ha håret i det hele tatt!
  • Vær forsiktig med hvordan du style håret. Noen stiler som krever stram trekking og strikk, klipp, etc. kan være en årsak til hårtap hvis det gjøres på en daglig basis. For eksempel kan stramme hestehaler, pyntebånd tett, mais-rader, og seler, føre til betydelig håravfall når det gjøres daglig. Svingete hår fast på, spesielt oppvarmet valser, er også ansvarlig for å forårsake mer hår tap. Det medisinske navnet for tap av hår på grunn av frisyrer som er for stramt er kjent som "traction alopecia" og det er helt forebygges som en årsak i seg selv!
  • Unngå lagdeling kutt som mister mye av håret ditt. Hvis du allerede opplever hårtap, ikke fremskynde den opp ved å ha frisøren fjerne mer hår!
 4. 4
  Vask håret regelmessig med mild sjampo og være forsiktig med håret ditt. Hårvask kan danne en del av å forebygge hårtap som det kan holde håret og hodebunnen ren (forebygge sjansene for infeksjoner, etc. som kan føre til hårtap), og forutsatt at du bruker en mild shampoo, vil rent hår gir inntrykk av mer volum enn skittent hår, som pleier å sitte flatere og mer skiltes enn rent hår.
  • Unngå å børste vått hår. Dette løsner mye hår som kan fortsatt være økende! Hvis du må gre vått hår, kan du bruke et svært bredt-tannet kam. Også unngå å børste håret for ofte da dette kan skade håret og øke tap. Bruk fingrene til å angre floker, ikke en kam eller børste.
  • Unngå å gni håret grundig med et håndkle etter vask det. Dette kan også føre til at håret brekker. Klapp den tørr forsiktig i stedet.
  • Protein forbedret sjampo og balsam er et øye-trick, ikke et hår løsning. De gjør håret mykere og tykkere midlertidig fordi de fyller i hullene på håret. Men har de ikke reparere skadet hår, så håret som kommer til å falle ut av dårlig omsorg eller andre grunner, vil fortsatt falle ut. Shampoo øker ikke hårmengde heller.
  • Når håret er tørket, kan du bruke en myk bust pensel til å børste det.
 5. 5
  Få stress under kontroll. Stress skader alle av kroppen din, og håret er intet unntak. Tap av hår kan være en av kroppens viktigste signaler som du utføre overdreven ting og at det er på tide å trekke tilbake.
  • Sørg for å få nok søvn, gjeninnfører av god helse.
  • Tren regelmessig. Godt som en stress reduksjon strategi, oppfordrer fysisk aktivitet også bedre sirkulasjon, også for hodebunnen din.
 6. 6
  Spis deg vei til toppform hår. Ernæringsmessige tiltak for å forebygge hårtap er enkle sunn fornuft tilnærminger til å holde deg, ditt hår og hodebunnen sunn og er gunstig for helsen all round - en sunn kropp er mer sannsynlig å ha sunt hår enn en usunn en. Det er mulig at hårtap kan bremses av et sunt kosthold fylt med grønnsaker og frukt. Følgende ernæringsmessige behov som kan være hentet tilstrekkelig fra et sunt kosthold i de fleste tilfeller kan være til hjelp med å forebygge eller minimere hårtap:
  • Jern: Dette er et viktig mineral, kjent som heme jern i animalske matvarer kilder og ikke-heme jern i planteriket. Gode ​​kilder til jern i kosten er: lever, oksekjøtt, svinekjøtt, fisk, grønne blader, befestet korn, bønner og. Vegetariske kvinner kan oppleve en mangel på nok jern mer enn andre mennesker.
  • Protein: Protein er viktig for sterke hår, men det er protein fra kosten, ikke fra en sjampo, saker det! En mangel på proteiner kan føre til tap av hår og tilstrekkelig protein kan bidra til å gi aminosyrene som styrker hår. Gode ​​kilder til protein er: Sjømat, hvitt kjøtt fjærfe, melk, ost, yoghurt,, bønner, Indrefilet av svin, soya, magert kjøtt, og protein barer. Veganere, meieri-fri forbrukere, og andre kan få god ikke-animalsk protein fra tempeh, tofu, wholewheat brød, peanøttsmør, brun ris, linser, quinoa, nøtter, seitan, bønner, brokkoli, poteter, etc.
  • Vitamin C: Vitamin C matvarer hjelpe i god absorpsjon av jern. Forsøke å kombinere den jernkilde med et vitamin C-kilde samtidig. Gode ​​kilder til vitamin C er: Sitrusfrukter, grønne bladgrønnsaker, salat, bakte poteter, tomater, etc.
  • Omega-3 fettsyrer: Disse fettsyrene holde håret sunt og ha en rolle i å forebygge håret fra å bli tørt og sprøtt. Gode ​​kilder er: tunfisk, laks, makrell, flaxseeds og valnøtter.
  • Biotin: Dette er et B-vitamin viktig for sunt hår. Gode ​​kilder til biotin inkluderer: ølgjær, bulgur hvete, linser, solsikkefrø, soyabønner og valnøtter.
  • Sink: Sink er viktig for håret næring også. Gode ​​kilder er: østers, magert kjøtt, peanøttsmør, og gresskarfrø.
 7. 7
  Unngå mat eller spise vaner som kan hemme hårveksten eller oppmuntre til hårtap. Det er noen ting du ikke bør gjøre eller spise for å unngå skynder hårtap. Følgende ting kan skade håret og få til hårtap, enten midlertidig eller permanent, avhengig av din genetiske make-up:
  • Unngå svært lav-kalori flytende dietter. Samt tappe din i en stor måte, kan slike dietter føre til hårtap.
  • Unngå å spise rå eggehvite. Ikke bare kan disse havnen bakterier som kan skade deg, rå eggehviter inneholder et stoff som binder biotin. Dette hindrer dets absorpsjon.
 8. 8
  Vurdere kosttilskudd. Snakk med din lege først, men du kan gjerne vurdere å bruke kosttilskudd for å hindre hårtap. Typene å spørre om er blant annet biotin, inositol, jern, vitamin C, og så Palmetto. Sistnevnte, så Palmetto, er et naturlegemiddel som brukes mot prostataforstørrelse og noen eksperter mener det kan bidra til å stimulere hårvekst hos menn.
 9. 9
  Test håret for tynt hvis du er bekymret. Testing hvorvidt du lider av hårtap kan gjøres ved hjelp av det som er kjent som "slepebåt test". Ta en liten haug av hår, ca 20-30 hår, og hold den mellom tommel og pekefinger. Trekk sakte men bestemt, hvis mer enn seks hårene kommer ut på samme tid, kan det hende du har et hår tap problemet. Men dette er ikke det siste ordet, og du bør ikke få panikk, i stedet bør du oppsøke lege eller en trichologist umiddelbart hvis du tror du mister mer hår enn normalt, å huske at vi mister mye hår hver dag naturlig.
  • Legen har evnen til å ta relevante hår tester, for eksempel å teste eller jern mangler, og å ta hud biopsier der dette er relevant. Legen vil også spørre deg om eventuelle medisiner du har tatt.
 10. 10
  Tenk behandlinger hvis du har hårtap bekreftet. Mens denne artikkelen er opptatt av forebygging av håravfall, kan behandlinger brukes til å arrestere hårtap avhengig av din bakgrunn og personlige behov, og kan spille en rolle i hårtap minimering for en tid. Din første forsvarslinje er nøyaktig diagnose, fordi midlertidig hårtap vanligvis rettsmidler selv, eller kan bli hjulpet med spesifikk terapi eller behandling. For pågående hårtap, behandlinger du kanskje har lyst til å vurdere omfatter:
  • Medisiner. Noen medisiner kan bremse eller hindre hårtap. For både menn og kvinner, Minoxidil (Rogaine) kan brukes, eller for kun menn kan Finasteride (Propecia) fås gjennom legen din. Minoxidil sprøytes på hodebunnen to ganger daglig og arrestasjoner håravfall og kan også føre til gjenvekst i noen få menn. Finasterid er tatt som et oralt legemiddel. I begge tilfeller tar det omtrent et år for å se om de er effektive for deg som enkeltperson. Finasteride fungerer i om lag 60 prosent av menn som tar det. Det anbefales sterkt at du undersøker mulige bivirkninger før du tar Finasteride. Nyere studier har knyttet Finasteride til potensielt irreversible seksuell dysfunksjon. Det er ikke anbefalt for de som prøver å unnfange et barn, da det kan påvirke fosteret negativt.
  • . Dette kan fungere for noen kvinner. Du trenger imidlertid å diskutere ins og outs av HRT med legen din.
  • Spør legen din om steroid kremer, kortikosteroider, eller puva (en lys / narkotika kombinasjonsbehandling) i tilfelle av alopecia areata. Irritasjon kan noen ganger stimulere hårvekst også, for eksempel bruk av irriterende kjemikalier foreskrevet av lege.
  • Få en hårtransplantasjon. Mikro-transplantasjoner er vanligvis utføres for hann-mønster baldness. Denne består av små transplantasjon av et eller to hår på en gang, og det synes meget naturlig.
  • Prøv håret restaurering kirurgi. Dette er den transplantasjon eller omfordeling av hår. Håret er fjernet fra det tette område av håret og plassert i de områdene hvor håret er brutt. Siden hårsekken går med det, vokser inn i alderdommen, går grå og er permanent. Micro-transplantasjon kirurgi tar en stripe fra baksiden av hodet som deretter sydd, det gror slik at det er nesten usynlige og deretter transplantert. Det er også mulig å ta en skalp delen, fjerne en del av hodebunnen og putt den inn slik at den skallede området fjernes og hår-bærende områder er sydd sammen for å gjøre unna med skallet flekk. Dette kan bare fungere på et lite område der det har vært et arr skjønt. Hair restaurering kirurgi er vanligvis gjort på menn, ikke kvinner.
  • Vurdere laserbehandling. Prøv laser terapi, som kan stimulere hårveksten ved å øke blodtilførselen til hårsekkene. Noen hudleger og mange hår-tap sentre tilbyr in-house økter, eller du kan kjøpe en laser kam eller børste som du bruker hjemme.
  • Vekking sovende hårsekker. Når hårsekkene gå sovende, du begynner å miste håret. De sovende follicles ikke lenger opprette hår, så da nok av folliklene i et bestemt område stengt ned, vil håret ditt ser tynnere. Hva er en sovende hårsekken? Er det: liten bittesmå hår synlig i hodebunnen, men ikke vokser, ingen synlige hår på huden, men eksisterende under huden, håret som kun er synlig med et mikroskop. Noen teknikken kan aktivere sovende hårsekker.
  • Ser nyheter på stamceller eller genterapi med hensyn til hårtap. Forskning pågår, og det er sannsynlig at en baldness kur vil være eventuell men for nå, er det under forskning.

Tips

 • Foretrekker mild shampoo og balsam over en annen type, det er mildere på håret ditt, og vil resultere i bedre generelle tilstand. Like, unngå sterke såper, spesielt de som inneholder deodorant, da disse skader hodebunnen.
 • Sykdommer og tar antibiotika kan føre til hårtap, så holder deg i god fysisk form gjør det mulig å motvirke effekten at disse har på håret.
 • Cøliaki kan føre til hårtap, snakke med legen din om dette er en bekymring.
 • Bære en parykk for midlertidig hårtap helt til håret er gjenopprettet.
 • Hvis du har vært gravid, ikke få panikk hvis du får postpartum alopecia. Hårtap som følge av graviditet kan være skremmende, men det er en naturlig følge av hormonelle endringer virket ved graviditet som forandret håret kvalitet og jevn tykkelse. Tapet er et tegn på hormonnivået tilbake til det normale igjen. Hår tapt på grunn av postpartum alopecia regrows vanligvis i løpet av få måneder.
 • Flass-sjampoer som inneholder sink har vist seg å fremme hårvekst beskjeden.

Advarsler

 • I 4000 f.Kr. Egypt, gned menn en blanding av olje, datoer, og bakken deler av dyr på sine skallet skalp i håp om det ville gjøre håret vokse. Likevel kan gni eller stimulere hodebunnen være en gammel-timer behandling, men det forhindrer ikke hårtap, uansett hvor mye teoretisering tyder på noe annet! Faktisk tyder på at folk omtrent tørke hodebunnen med et håndkle, kraftig gni hodebunnen, og med en hard børste, kan faktisk føre til hårtap å øke!
 • Røyking har vært knyttet til hårtap. Slutte!
 • Hvis du slutter å bruke Rogaine eller ta Propecia, vil du miste alt håret du ville ha tapt hadde du aldri brukt dem i første omgang.

Ting du trenger

 • Sunt kosthold
 • Myk børste
 • Mild shampoo
 • Tilstrekkelig søvn
 • Fysisk trening