Wkeno

Hvordan fortelle forskjellen mellom frykt og intuisjon

Noen frykten er i stand til å få deg til å fornedre deg selv eller å feiltolke fare, ikke all frykt er realistisk eller fordelaktig. Samtidig kan forvirrende urealistiske frykt med intuisjon føre til en ekstrem viljestyrke å gjøre deg tro at noe negativt er i ferd med å passere i livet ditt. Gjør du det er å forvirre både frykt og intuisjon, og dette kan lede deg til å foreta valg og beslutninger som begrenser heller enn å utvide ditt liv. Et rikt liv er en av balanse og like, vil din frykt og intuisjon tjene deg godt når balansert også.

Trinn

Hvordan fortelle forskjellen mellom frykt og intuisjon. Vurdere egenskapene til frykt.
Hvordan fortelle forskjellen mellom frykt og intuisjon. Vurdere egenskapene til frykt.
 1. 1
  Vurdere egenskapene til frykt. Frykt kan være reell, for eksempel når du møter en overhengende hund angrep, eller å se en bil suser mot vår egen som vi kjører, eller når vi er i ferd med å fra et fly. I disse tilfellene tar unnvikende eller forsiktig handling basert på vår frykt for hva som er i ferd med å skje er både reell og fornuftig og er det vi kan kalle en "beskyttende" frykt, og disse er sunne og normal frykt. På den annen side, kan frykt også være urealistisk og usunt, forkortelsen for noe som er "False Evidence, utkommer Real", for eksempel når vi forestille ting som kan skje dersom visse omstendigheter skulle komme til å være, uansett hvor vill våre viktigste interesser eller hvordan strukket mulighetene. I dette tilfellet handler det om å la angst, bekymring, og catastrophization ta plassen til klartenkt tenkning og. Når man sammenligner intuisjon og frykt, er den første følelse av reell frykt ikke hva denne artikkelen handler om. Snarere er det fokus på innbilte frykt, den antagelsen om at noe galt er i ferd med å skje for grunner som er knapt fathomable.
 2. 2
  Reflekter over hva du forstår av intuisjon. Det er ikke lett å definere, men er det mulig å nå din egen forståelse av intuisjon som en indre veiledning, en "vet", eller et internt kompass. I motsetning til frykt, har intuisjon positive konnotasjoner i at det hjelper oss å gjøre vår vei gjennom livet ved å trekke på erfaringer som kan være begravd dypt i vår. Slike vilkår som "gut feeling", "instinkt", "anelse", og "bare en følelse" brukes ofte for å beskrive hvordan vår intuisjon påvirker våre handlinger og beslutninger. Imidlertid er det svært viktig å innse at intuisjon er mer enn bare å svare på en instinktiv nivå, det er instinkt pluss kognitiv behandling. Det er ingen rett eller galt svar på hvordan du definerer intuisjon, den beste tilnærmingen er å bare sette seg ned og skrive en strøm av hva det betyr for deg.
 3. 3
  Forstå hva som skjer når du feil frykt for intuisjon. Frykt er en negativ følelse som uttrykker seg gjennom fysiske reaksjoner (slik som fight or flight, svette, føler en adrenalin rush, etc.). Intuisjon er en positiv sett med følelser eller veiledning at hvis enset, kan føre til bedre forhold for oss. Frykt er en følelse som får oss til å ønske å flykte, skjule, og ikke møte motgående negative happening, mens intuisjon handler om å gi akt de mulige farene, men å ha styrke, spenst, og midlene til å fokusere våre handlinger og holdninger, slik som å møte og håndtere negative forekomst. Som sådan, når du feil frykt for intuisjon, du er effektivt å fortelle deg at noe galt er i ferd med å skje, men at du er maktesløs til å gjøre noe konstruktivt med det annet enn, slite, eller be, og dermed deaktivere din intuisjon og din evne til å presse forbi frykt. Dette er et forsøk på å enten sidelinjen intuisjon eller for å endre dens positive virkning inn i en negativ en.
  • Et annet problem med forvirrende frykt og intuisjon er at i stedet for å leve i nuet (som intuisjon gjør), du bor i et verst mulig fremtid (hvor irrasjonell frykt ligger). Hvis du ikke fokuserer på nåtiden, så du ikke blir intuitiv.
 4. 4
  Ta lager av hva som gjør deg redd. Som med å reflektere over hva du forstår å bety av intuisjon, skrive ned din frykt kan hjelpe deg å begynne å ta bedre varsel av dem som frykt og ikke som intuitive innsikt. Bare få tid til å sitte ned med en notisblokk og penn og skrive ned frykten som nå truende store i livet ditt. De kan være slike ting som: frykt for å miste jobben, frykt for å miste noen du er glad, frykt for skade, frykt for barnas sikkerhet, frykt for aldring, frykt for fremtiden, osv. Skriv ned alle frykt som oppstår til deg. Noen av frykt vil være rasjonelt, for eksempel en frykt for å miste jobben hvis sjefen din sier at det vil bli permitteringer neste uke. Andre frykter vil være irrasjonelle, som fryktet at en bro vil kollapse på deg hvis du kjører under det, bare fordi du leser om en slik hendelse skjer et annet sted.
  • Vær skeptisk av langvarige frykt, som frykt for høyder, insekter, fremmede, etc. Denne frykten er fobier født av en bestemt erfaring og er svært smale øyeblikk i det siste regissere dine tanker, ikke din intuisjon. Mens disse fobier tar utgangspunkt i "beskyttende" frykt, de kan ofte ende opp over-beskytte deg til det punktet for å hindre vekst, og lykke.
  • av noe som skjer i fremtiden har en tendens til å være nøytral når hentet fra intuisjon. De kan ikke bli tvunget og om de har en god eller dårlig resultat ikke er farget av din egen indre tenkning. Ikke alle opplever forutanelser og faktisk, de som blokkere muligheten om en kynisk holdning til dem, generelt har svært liten sjanse for å gjøre det. Men forutanelser avvike fra frykt i at de ikke er basert på dine subjektive, bevisste eller ubevisste preferanser eller bekymringer.
 5. 5
  Lær å se forskjellen mellom irrasjonell frykt og legitime intuisjoner. Gjennom denne artikkelen du har fått indikatorer på hvordan du gjør dette. For eksempel, er du opptatt av nåtiden eller er du bekymre seg for fremtiden? Er du krisemaksimere eller filosofere? Her er noen viktige elementer av forskjellene mellom opplever intuisjon versus en irrasjonell frykt:
  • En pålitelig intuisjon formidler informasjon nøytralt, unemotionally
  • En pålitelig intuisjon føles riktig i tarmen
  • En pålitelig intuisjon har en medfølende, bekrefter tone
  • En pålitelig intuisjon gir skarpe, klare inntrykk som "sett" først, deretter følte
  • En pålitelig intuisjon formidler en frittliggende følelse, ligner på å være i et teater å se en film
  • En irrasjonell frykt er sterkt følelsesmessig ladet
  • En irrasjonell frykt har grusom, nedverdigende eller vrangforestillinger innhold (enten mot deg selv eller mot andre, kanskje begge)
  • En irrasjonell frykt formidler ingen gut-sentrert bekreftelse eller on-target følelse
  • En irrasjonell frykt gjenspeiler siste psykologiske sår som ikke har blitt helbredet
  • En irrasjonell frykt avtar være sentrert og ha lyd perspektiv.
 6. 6
  Ta nødvendige skritt for å ense beskyttende frykt og forvandle irrasjonell frykt med mot. Til tider kan du forutse reell fare, men oftere er uproduktive frykt misinforming deg. Derfor, som en generell regel, trene deg opp til å stille spørsmål frykt knyttet til, vi er alle verdige til det ekstraordinære. For eksempel, det er rett å stille spørsmål ved frykt for at du er for følelsesmessig skadet til å elske, selv alvorlig såret kan åpne opp sine hjerter igjen, men de trenger for å ta et valg å være åpen og å bestemme seg for ikke å fortsette å være overbeskyttende av seg selv. Sanne intuisjon vil aldri sette deg ned eller støtte destruktive holdninger og atferd, av alle skiltene, er dette den mest talende.

Tips

 • Hjelpe andre til å skjelne forskjellen mellom deres beskyttende frykt, irrasjonell frykt, og intuisjon. For folk som står fast dypt i irrasjonell frykt, kan det bli en lang reise for å frigjøre seg fra myr og kanskje du kan bli den hjelpende hånd de trenger, spesielt hvis du har hatt å jobbe dette ut selv og kan oppdage fallgruvene.
 • Hvis du er en følelsesmessig empath, svært følsom, en emosjonelt dyp person, eller co-avhengige, kan det være spesielt vanskelig å fastslå hvilke frykten er autentiske, nyttige intuisjoner og som er irrasjonelle. Fordi du har en tendens til å absorbere andres følelser, kan du plukke opp sin frykt og tenke eller anta at deres frykt er din egen. For å unngå dette:
  • Alltid spørre deg selv: "Er frykten mine eller noen andres?" En pålitelig måte å finne ut av er å distansere deg fra kilden. Fysisk flytte minst tjue meter unna. Dersom du opplever lettelse, er det sannsynlig at du er å oppfatte andres frykt. Selv om det er greit å absorbere mot og alle positive følelser fra andre fordi de vil styrke deg, trenger du ikke ønsker å absorbere sin negativitet. Bevege seg bort, og holde slippe unødvendig frykt ved exhaling det før følelsen passerer.
  • Ikke vær så tillitsfull om informasjon eller følelser når de berører på noe som virkelig bekymrer deg eller utløser knappene. For eksempel som en mor, er barnas velferd et hot spot avtrekkeren når du som bedriftseier, er dine ansattes ærlighet en hot spot trigger. I disse tilfellene, er avhengige av å være skeptisk til informasjonen som utløser din frykt og bruke kritisk tenkning å sortere gjennom din frykt, følelser og intuisjon og ikke bare la irrasjonell frykt for å vinne gjennom. Ta en gradvis, vitenskapelig tilnærming til problemet i stedet for å anta en kne-jerk reaksjon.

Advarsler

 • Stress og angst kan hindre deg fra å ta time out. Uten å ta tid ut, vil du finne det vanskelig å gjenoppdage din følelse av selvtillit eller "essensen". Og dette er når frykten kan dominere og ta over fordi du prøver å beskytte deg selv fra å bli utslitt, utbrent, og brukt opp. Få tiden til å forynge slik at du kan gi slipp på frykten, lytte til intuisjonen din riktig, og lage fantastiske personlige funn som ikke vil overflaten uten å ta tid til å slappe av og omgruppere.

Ting du trenger

 • Notisblokk og penn