Wkeno

Hvordan fortelle tid uten en klokke

For mange mennesker, er avgjørende for hverdagen. Hvis du er i et ukjent miljø uten noen form for klokke, men kan finne ut tiden være et spørsmål om sikkerhet og overlevelse. Uten en klokke eller klokke, kan finne det nøyaktige tidspunktet ikke være mulig, men du kan finne den omtrentlige tid ved hjelp av solen, månen eller stjerner.

Trinn

Hvordan fortelle tid uten en klokke. Legg merke til posisjonen av solen.
Hvordan fortelle tid uten en klokke. Legg merke til posisjonen av solen.

Solens stilling

 1. 1
  Legg merke til posisjonen av solen. Hvis du er på den nordlige halvkule, står i sør, hvis du er på den sørlige halvkule, ansikt nord. (. Hvis du ikke har et kompass, bruk) Med andre ord, se på ekvator - som er linjen solen vanligvis følger i himmelen. Det stiger alltid i øst (som er til venstre hvis du står overfor sør, til høyre hvis du er vendt mot nord) og går ned i vest.
  • Hvis solen er i nøyaktig midt på himmelen, det er akkurat middag. Et kallenavn for dette er "High Noon" fordi solen er på sitt høyeste på middag og tiden vil være 24:00, men dette tar ikke sommertid, og at du er i midten av tidssonen. For eksempel, i Salt Lake City, Utah (USA), "High Noon" er faktisk på 1:30 i sommer, fordi det er en time lagt til av sommertid og annen tretti minutter ekstra fordi byen er den tiden avstand (vest) bort fra midten av den tidssone.
  • Hvis solen er ikke nøyaktig i sentrum, må du gjøre mer å finne. Hvis det er morgen, vil solen være i den østlige delen av himmelen. Hvis det er ettermiddag, solen vil være i den vestre halve. Du kan bruke fraksjoner å dele himmelen i timer, og finne den omtrentlige tiden.
 2. 2
  Anslå antall timer mellom soloppgang og solnedgang. Dette varierer avhengig av sesong og plassering. Vinterdager er kortere enn sommeren seg: ca ti og fjorten timer, henholdsvis. Vår og høst dager pleier å være omtrent tolv timer lang, spesielt nær vårjevndøgn (slutten av mars eller slutten av september).
 3. 3
  Dele solens bane inn i segmenter. Hvis du leter mot ekvator, kan du forestille solen etter en imaginær bue fra øst til vest, som begynner og slutter på horisonten, selv om det er skjult. Visualisere dele det bue inn i like deler, antall segmenter bør tilsvare det antall timer på dagen. Hvis du vet at det er tolv timer i en dag, vil du dele buen i tolv like deler, seks på den østlige halvdelen og seks på den vestlige halvdelen.
  • Hvis du har problemer med å visualisere himmelen i segmenter, kan du bruke hånden eller knyttneven til "måle" segmenter. Går hånd over hånd, telle antall nevene fra den ene enden av buen til senit (det høyeste punktet på himmelen). Ta dette tallet som halvparten av en dag. For eksempel, hvis du telte ni nevene, og du vet det er 12 timer lang, ville ni nevene være lik seks timer. For å finne ut hvor mye tid hver neve representerer, dele antall timer med antall knyttnever. En knyttneve, vil da tilsvare 6 delt på 9 - eller om lag 2/3 timer (40 minutter). Dette er din timer per knyttneve.
 4. 4
  Bestem hvilket segment solen er in. Starter i øst, telle hvor mange segmenter det er før du kommer til det segmentet som solen er i. Det vil fortelle deg hvor mange dagtid timer har gått. Segmentene at solen ikke har rørt enda indikerer hvor mange dagtid er igjen. Hvis du vet tidspunktet for High Noon, soloppgang eller solnedgang i ditt område, så du kan omtrentlige gjeldende klokkeslett.
  • Bruke Salt Lake City eksempel gitt tidligere, la oss si det er fjorten segmenter (fordi det er sommer), og solen er på den niende segmentet (fra øst). Den åttende segment (rett etter det høyeste punktet) begynner på 01:30. Den niende segmentet begynner en time etter det, så hvis solen er i det niende segment, er det sannsynligvis 2:30-3:30. Hvis solen var i sjette segment, vil tiden være 11:30-12:30. Med praksis, vil du være i stand til å anslå tid uten bevisst å dele himmelen.
  • Hvis du brukte nevene metoden, telle antall nevene fra den østlige enden av buen for solen. Multipliser at antall ganger timer per knyttneve måling. La oss si at du telte tre never fra øst til vest. Tre timer ganger førti minutter tilsvarer 120 minutter, eller to timer. Så det har gått to timer siden soloppgang. Hvis du vet tidspunktet for soloppgang i ditt område og sesong, kan du omtrentlig hva klokka er.

Lese månen

 1. 1
  Finn månen. Hvis månen er full, stopper her og følg instruksjonene for å fortelle tid basert på sol posisjon. Hvis det er en ny måne (dvs. at du ikke kan se månen) denne teknikken ikke vil fungere.
 2. 2
  Forestille månen er en sirkel delt i vertikale striper. Antallet vertikale striper er lik antall timer i natt, med den første timen på høyre kant, og den siste timen på venstre kant. Som omtalt tidligere, kan antall nattlige timer varierer etter sesong og plassering. La oss anta tolv timer, AM begynner på 18:00 og slutter klokka 6, for nå.
 3. 3
  Les månen fra høyre til venstre, etter en imaginær horisontal halv linje. Se etter hvor den linjen skjærer grensen mellom lys og mørke. Legg merke til hvilket stripe som krysset er i. Hvis som du leser fra høyre mot venstre, går månen fra lys til mørk, forteller at stripe hvor skjæringspunktet ligger du når månen vil sette i vest (Månen). Hvis overgangen er fra mørk til lys, så kan du bestemme når månen vil stige i øst (månen).
  • I dette tilfellet, er skjæringen på 20:00, og overgangen fra høyre mot venstre er fra lys til mørk. Dette forteller oss at månen vil sette i vest til 20:00.
  • Denne månen satt til ca 7-8 timer etter solnedgang. Hvis solnedgang er på 19:00, kan du forvente Månen 2-3 AM.
  • Hvis månen er bare en liten sliver til høyre, setter det innen en time eller to siden natten begynte. Hvis du ser det, er du sannsynligvis i løpet av den første timen eller to på natta, ettersom månen ikke har satt ennå.
  • Hvis månen er bare en liten sliver til venstre, stiger den innen en time eller to før daggry. Hvis du se månen i denne fasen, kan du forvente natten til å være over i løpet av en eller to timer.
 4. 4
  Observere månens posisjon på himmelen. Fordel månens bane i segmenter, som beskrevet for solen ovenfor. Ved anvendelsen av dette eksempelet, la oss anta tolv like segmenter i tolv timer i natt.
  • Hvis du vet månens gang, anslå hvor mange timer (segmenter) det allerede gått siden den steg opp i øst. Legg disse timene til moonrise tid å få din nåværende tidspunkt. Hvis du vet månen steg på 21:00, for eksempel, og det er rett i midten av en 12-timers banen, betyr at det er fullført seks timer siden den steg på 21:00. 6 timer etter 21:00 er 3 PM.
  • Hvis du kjenner Månen tid, anslå hvor mange timer (segmenter) det må gå før det går ned i vest. La oss si at du vet at månen vil sette på 2 AM i vest. Hvis månen er plassert ca to segmenter bort fra den vestre enden av buen, betyr at den har to timer før den setter. To timer før Månen (2 AM) er 12 AM (midnatt).

Nord-stjerners klokke

 1. 1
  Finn Big Dipper konstellasjonen. Du vil bare være i stand til å gjøre dette på den nordlige halvkule, og hvis himmelen er klar. På sommeren vil det Big Dipper være nærmere horisonten.
 2. 2
  Bestem rå tid. De to pekere i Big Dipper (de to stjernene lengst vekk fra håndtaket) er i tråd med Polarstjernen (Polaris). Denne linje er som en klokke hånd, med Polaris på midten av klokken, mens du ser North, er 12 på toppen av klokken, og 6 er på bunnen. Når du forestille deg denne klokken, er hvilken tid det? La oss si at "hånd" faller på 2:30. Dette er den rå tid.
 3. 3
  Legg en time for hver måned etter 7. mars. Likeledes, trekke en time for hver måned før 7. mars. Hvis det er 7. mai to måneder etter 7. mars så du vil legge til to timer igjen til rå tid, noe som gjør det 4:30. For å være mer presis, legge til eller trekke to minutter for hver dag etter eller før den 7., henholdsvis. Hvis det er 2. februar er det en måned og fem dager før 7. mars så du skulle trekke en time og ti minutter fra 02:30 (gjør det 1:20).
  • Grunnen til at vi fokuserer 7. mars er fordi stjernen klokke alltid leser 12:00 ved midnatt på denne datoen, så dette er vår "base"-datoen, og vi må "stille klokken" for noen annen dato.
 4. 4
  Dobbelt så lang tid.
 5. 5
  Trekk fra tiden fra 24.. Dersom tiden fra det foregående trinnet er mer enn 24, og deretter trekker den fra 48. Vi gjør dette fordi klokken faktisk går bakover (mot klokken), og dette subtraksjon korrigerer for det. Resultatet vil være den virkelige tid, gitt i militær tid. Det betyr at hvis din Resultatet er mer enn 12, kan du.
 6. 6
  Korrigere for sommertid og tidssone variasjon. Hvis sommertid er i kraft, legg en time. Hvis du bor nær den vestre kanten av din tidssone, legg en halv time. Likeledes, hvis du bor på den østlige delen av din tidssone, trekke fra en halv time. Nå vet du tid!

Tips

 • Ikke glem å korrigere for sommertid.
 • Hold styr på tiden solen går ned under horisonten. Deretter kan du fortelle hva klokka er ved hjelp av hånden din. Start på horisonten og legger hånden flatt mot himmelen. Sett den andre hånden over den første. Hold gjør dette til du kommer til enden av solen. Hver hånd er en time. Trekk fra hendene fra den tiden solen går ned og det er time.
 • Ikke stress ut om eksakte tall. På grunn av lengde-og breddegrader, kan tallene ikke være nøyaktig uansett. Bare bruke dette som et hendig estimering verktøy når du er på tur eller ut i hagen din.
 • Du kan også bestemme hva klokka er ved å se på plasseringen av månen.
 • Hvis du har tid og materialer, kan du bygge en midlertidig solur med å fortelle tid.
 • Fortelle tid basert på posisjonen til solen blir vanskeligere hvis du er i et område der forskjellen mellom dagslys og nattlige timer kan være dramatisk, for eksempel hvis solen ikke går ned i det hele tatt for en del av sommeren. Skandinaver og stammer i Europas brukt "dag merker" - de er knyttet til posisjonen til solen i forhold til en fast landemerke med en viss tid på dagen.

Advarsler

 • Ikke bruk denne metoden hvis du ikke har råd til å være for sent, for eksempel å få til et møte eller et fly.
 • Ikke se direkte mot solen, som det er svært farlig for øynene.