Wkeno

Hvordan hjelpe kurere din paranoia

Paranoia: en psykisk lidelse preget av vrangforestillinger om forfølgelse eller grandeur

Trinn

Hvordan hjelpe kurere din paranoia. Ikke prøv å medisinere seg selv.
Hvordan hjelpe kurere din paranoia. Ikke prøv å medisinere seg selv.
 1. 1
  Se en psykiater. Dette er kanskje det viktigste punktet av alle. En psykiater kan hjelpe å finne årsaken til paranoia. Du kan prøve å hjelpe deg selv, men du har en bedre sjanse til å behandle paranoia hvis du ser en medisinsk faglig.
 2. 2
  Erkjenne problemet. Du kan ikke løse problemet hvis du ikke innrømme at du har en. Husk at paranoia er mest vanlig hos personer som har psykiske problemer (for eksempel depresjon) og folk som bruker street-narkotika (kokain, heroin, ecstasy osv.).
 3. 3
  «Ingenting skjer. Hvis du føler at folk er "ser" deg, gjør et notat som forteller deg selv at du vet at du er paranoid og lese (eller husker) det i tider med nød.
 4. 4
  Stole på noen. Prøv å opprettholde et tillitsfullt forhold til noen som du definitivt vet du kan stole på. Dette kan bli deg mor eller andre familiemedlemmer eller det kan være din beste venn. Hvis du føler at du ikke kan stole på noen av disse menneskene snakke med legen din. Legene har spesiell opplæring for å lytte til dine problemer og, når det er hensiktsmessig, henvise deg til en psykiater.
 5. 5
  Ikke prøv å medisinere seg selv. Dette vil bare gjøre situasjonen verre, spesielt hvis de medisinene du tar er ulovlig (f.eks kokain, heroin osv.). Slike legemidler er kjent for å forårsake og høyne symptomer på paranoia.
 6. 6
  Stopp. Når du har øyeblikk av ekstrem paranoia og begynner å få litt panikk, bare stoppe. Konsentrer deg om pusten din og tenk på avslappende ting, glade minner kanskje. Hvis disse ikke, prøv mid nivå hoderegning.. for eksempel tenke deg selv 13 x 4, og finne ut av det, så en annen.. osv..
 7. 7
  Hold en dagbok. Noen ganger paranoia kan stoppe deg fra å stole folk du har kjent hele livet. Og du kan føle en masse følelser om at: skyldfølelse, sinne og bitterhet. Når du virkelig trenger et utløp for følelsene dine, og du kan ikke snakke med noen, skrive dem i en dagbok. Diaries er en fin måte å slippe ut følelsene dine i en rolig måte, og så lenge du holder din dagbok skjult, vil dine hemmeligheter alltid være trygg.
 8. 8
  Tenke på andre. Prøv ikke å bli sint på folk som du tror er mot deg. (Snakker om deg, konspirerer mot deg). Husk: Hvis du har fullført trinn én, vet du at du har et problem. Prøv ikke å bli sint på folk som prøver å hjelpe deg, spesielt familiemedlemmer.
 9. 9
  Huske. Prøv å huske gode ting som hjelper deg med å føle seg lykkelig, som familie og venner, ditt forhold, eller din tro.

Tips

 • Hold deg unna narkotika og alkohol. Du kan føle at det hjelper. Det gjør ikke det. Det gjør bare din paranoia verre.
 • Bare fordi du lider av paranoia, betyr det ikke at du 'sinnsyk'. Når du begynner å merke selv, synker selvtilliten virkelig noe som ikke hjelper din generelle problemet. Du er en person med noen vanskeligheter. Det er alt.
 • Trene og spise sunt.
 • Husk at uansett hva som skjer, vil det være greit til slutt.
 • Lær hvordan du mediterer, slik at du kan slappe av når de paranoide tanker treffer deg.
 • Lære å leve med det. Paranoia er en langvarig sykdom som kan ta år å behandle, og selv da, du fortsatt ikke kan garantere at du vil være paranoia-fri for resten av livet. Hvis ja, lære å håndtere det. Du vil være i stand til å leve livet litt enklere.
 • Huske på folk for det meste er bra. Og de er ikke konspirere mot deg.

Advarsler

 • Hvis du begynner å ha vrangforestillinger oppfatninger (for eksempel at CIA ser på deg), søke hjelp umiddelbart.
 • Ikke holde alle dine følelser for deg selv. Det vil bare gjøre det verre. Hvis du flaske opp dine følelser, til slutt vil de alle kommer ut på en gang. Snakk med noen du stoler på.
 • Prøv å holde dine mistanker om mennesker mellom deg selv og din psykiater. Også ikke skade dem på grunn av hva du mistenker dem for å gjøre.