Wkeno

Hvordan kampestein

Buldring er en av de billigste, utfordrende og spennende sport man kan gjøre. Alt du trenger for å starte er et par sko, noen kritt, og en stor stein.

Trinn

Hvordan kampestein. Kjøp et par gode klatring sko fra en lokal utendørs sportsbutikk.
Hvordan kampestein. Kjøp et par gode klatring sko fra en lokal utendørs sportsbutikk.
 1. 1
  Kjøp et par gode klatring sko fra en lokal utendørs sportsbutikk. Spør en kunnskapsrik ekspeditør for å hjelpe deg, gode tilpassede sko er ekstremt viktig så spør noen som vet hva de gjør. Et par av disse kan variere fra 30€ til 150€. Som en tommelfingerregel bør de være veldig tettsittende. Nesten for tettsittende. Som du avanserer du vil ha dem strammere og strammere for å gi deg selv mer toe kontroll mens klatring. Grab deg noen Climbers kritt (magnesiumkarbonat) på vei ut. Dette vil hjelpe deg tørke svette på hendene når du klatrer, og holde deg fra å skli. Du kan få alle forskjellige typer og farger, men du egentlig bare trenger å holde seg til det som er billigst for akkurat nå. Det er vanligvis ca 5€ 0,50 til 2,00 for en blokk.
 2. 2
  Finn deg en god rock å klatre. De beste stedene å lære er vanligvis statlige parker, innendørs treningssentre eller sider av bygninger. Det er godt å finne en stein eller en vegg hvor du kan lande trygt og ikke blir skadet. De fleste boulderers bruke crash pads og "spot" hverandre - venter på å fange eller arrestere en annen klatrere faller på et vanskelig punkt i en stigning. Selv en kort fall på en skjult stein eller kanten kan forårsake alvorlig skade - ikke risikere det, sjekke landing området grundig, og ta riktige forholdsregler.
 3. 3
  Husk at "buildering '- Klatring på siden av bygningene er ulovlig... ikke bli fanget! Flertallet av buldring nettsteder er open access - noen steder krever tillatelse, eller betalt til grunneiere, så den beste måten å fortsette er å sjekke med din lokale klatring klubb, eller parken myndighet eller grunneier.
 4. 4
  Gjør et "problem". Dette er vanligvis en utfordrende rute for deg å klatre eller krysse over steinen. Du kan begrense visse holds / tær holder å bruke for å gjøre problemet mer vanskelig. Noen ganger kan du se kritt merkene fra andre klatrere som har gjort sine egne problemer. Generelt buldring ikke innebærer å gå svært høy (vanligvis ikke mer enn 15 meter opp...) - men har en tendens til å innebære vanskelige dynamiske (styrke basert) trekk og vanskeligere lasterom.
 5. 5
  Klatre problem!

Tips

 • Hold det gøy! Miks det opp, prøve nye ting, klatre med ulike mennesker - variasjon er bra.
 • Hvis du får feil og ønsker å forbedre din klatring titt inn treningsmetoder - fra teknikk og balanse øvelser for å finger / arm / core core styrke trening - proffene trene hardt, og enda litt ekstra styrke og teknikk kan ta deg til et annet nivå.
 • Prøv å la steinen som du finner den: uten kritt. Det absorberer fuktigheten i luften og gjøre stedet virkelig glassaktig. Bruk en gammel tannbørste til å rengjøre den av før du avslutter stedet.
 • Innendørs Treningssentre er en flott måte å møte mennesker og komme inn i sporten. Folk flest er villig til å vise deg noen av de finere metoder for bevegelse. (Flaging, typer lasterom etc.) Mange treningssentre tilbyr også rimelige klasser som buldring / klatring introer.
 • Få noen venner til å komme sammen. Alle klatrer annerledes! Det er nyttig og morsomt å være i stand til å snakke gjennom en stigning mens du hviler - det er utrolig hva slags ting folk vil tenke på når de klatrer.
 • Noen butikker selger "crash pads" laget for buldring. Disse er sterkt anbefalt å lage din klatreerfaring tryggere hvis du faller. * Få noen til å oppdage deg mens du klatrer er viktig, spesielt hvis du er en nybegynner klatrer eller planlegger du å klatre nær grensen. Få noen du stoler på til å beskytte / bremse / styre høsten. God kommunikasjon og oppmerksomhet er et must.

Advarsler

 • Klatring er en farlig sport! Du kan skade deg selv eller bli drept, så bruk sunn fornuft.