Wkeno

Hvordan lage lavendelolje

Lenge elsket for sin herlige duft og skjønnhet, har lavendel også blitt brukt til medisinske, rengjøring og husholdning formål. Eteriske oljer er aldri billig skjønt, og lage din egen lavendel olje er ett alternativ. Mens lavendel-infused olje foreslått her vil ikke være like sant å danne som en skikkelig destillert lavendelolje, vil den hjemmelagde versjonen fortsatt bære en nydelig duft og egenskapene til lavendel vil fortsatt bli formidlet i oljen.

Trinn

Hvordan lage lavendelolje. Hell oljen i glasset og røre i lavendel blomster.
Hvordan lage lavendelolje. Hell oljen i glasset og røre i lavendel blomster.

Bløtlegging lavendel blomster

 1. 1
  Hell oljen i glasset og røre i lavendel blomster. Dekk tett og la blandingen til å steile i 48 timer i en solrik vinduskarm, risting hver 12. time.

Belaste olje

 1. 1
  Legg et stykke musselin over bollen og sil oljen. Samle opp muslin og presse materialet for å trekke ut så mye du kan.

Å øke styrken av oljen

 1. 1
  Sett oljen tilbake ned i glasset og tilsett friske blomster. Plasser i vinduskarmen igjen. Gjenta denne prosessen til du får aroma du ønsker.
 2. 2
  Hvis været er kaldt og kjedelig, kan du plassere glasset i en kjele med kaldt vann. Sakte varme den før vannet blir bare lunkent. Opprettholde denne temperatur i 10 minutter. Ta av glasset. Gjør dette en gang om dagen.

Holde infused lavendel olje

 1. 1
  Etter den siste anstrengelse, kan du helle oljen i en mørk glassflaske. Holdbarheten for lavendel infused olje er 6-12 måneder hvis de oppbevares på et tørt, mørkt og kjølig sted.

Tips

 • Du kan blande lavendel med andre planter som peppermynte eller sitron / appelsinskall.
 • For base olje, bruk en raffinert olje for å tiltrekke seg de essensielle oljer av anlegget. Velg en som har blek farge og mild duft. Olivenolje, tistelolje og lys sesamolje alt fungerer bra. Eller du kan bruke mandelolje for kosmetikk, Saflor eller raps til generelle formål, og olivenolje til matlaging.
 • Bruk trollhassel for en utrolig sterk, rik duft.

Ting du trenger

 • En 600ml wide-necked krukke med tettsittende lokk
 • 300 ml olje (se tips for mer informasjon)
 • Glass bolle
 • Musselin (for å dekke toppen av bollen)
 • Mørk glassflaske med tettsittende lokk eller kork
 • 8 spiseskjeer med lavendel blomst for hver bløtlegging