Wkeno

Hvordan leve med en eldre person

Å leve med den eldre personen har unike belønninger og kan ha utfordringer for alle de berørte om dem. Vær tålmodig så vel som forståelse. De kan godt foretrekker å være selvforsynt, og vil sikkert misliker å bli beskyttet. Men det er noen anledninger når de ikke kan være i stand til å ta vare på seg selv eller trenger hjelp til å gjøre det. Ved å være deg selv og til dem, å være ærlig om dine egne begrensninger (tid, kompetanse og ressurser), kan du leve lykkelig med en eldre person, og de ​​kan leve lykkelig med deg.

Trinn

Hvordan leve med en eldre person. Definere grenser med alle som deler et boareal med deg, både fysisk og psykisk.
Hvordan leve med en eldre person. Definere grenser med alle som deler et boareal med deg, både fysisk og psykisk.
 1. 1
  Definere grenser med alle som deler et boareal med deg, både fysisk og psykisk. Ikke forstyrre gjennom disse uten tillatelse.
 2. 2
  Lære å akseptere personens beslutninger. De kan ikke være i stand til å plukke opp ting hvis de slippe dem, rydde opp godt etter selv, slik som i kjøkken og bad, og kan ikke være glemsk med å slå av apparater og lys, og låse dørene. Ikke anta at personen er uforsiktig eller bevisst hensynsløs. Tilby å gjøre ting for dem hvis du kan, og vente å se om det du så som en utelatelse var bevisst på sin del. For eksempel kan de foretrekker å la en korridor lys på om natten.
 3. 3
  Skille mellom hva som kan forbedres og hva som ikke kan forbedres i forhold til helse, funksjonelle begrensninger og mobilitet. Ikke fordommer som på grunn av alder denne tilstanden er normal, i dag mange forskere viser at ikke bare kan man opprettholde god helse og funksjon opp til det siste året av livet, men at man kan reversere visse vilkår med fysisk og mental utsette ernæringsmessige kosttilskudd og regelmessig metabolske sjekk. Ageism finnes også i medfølelse og man bør ikke falle i fellen med å tenke "ingenting kan gjøres".
 4. 4
  Vurdere eventuelle medisiner med dem (med deres samtykke). List opp medisiner og legemiddelinteraksjoner advarsler, samt instrukser for å ta medisin som krever enten faste, eller ta med mat, og så videre.
 5. 5
  Se etter endringer i humør eller atferd. Ofte vil en eldre person ikke innrømme at noe plager dem eller at de er i smerte, ikke sove, eller har problemer med å spise, og disse kan være indikasjoner for å søke profesjonell medisinsk hjelp.
 6. 6
  Holde huset organisert, og særlig i en situasjon hvor personen har begrenset mobilitet, bruker en rullator, rullestol eller annen mobilitet assistanse, eller deres syn er dårlig. Diskuter installere mobilitet hjelpemidler hvis du er i stand til og personen kan bruke dem. Dette kan omfatte gripehåndtak på toalett og badekar, en dusj sete, eller en rullestolrampe. En plassbesparende alternativ til en rampe er en elektrisk rullestolheis.
 7. 7
  Vær oppmerksom på at temperaturen i hjemmet. Eldre mennesker kan være svært følsomme for kulde, eller til tider, varme.
 8. 8
  Forstå spesielle behov i kosten, salt inntaket, og lignende. Eldre mennesker er ofte på spesielle dietter, og er fristet akkurat som resten av oss. Sukker og salt er to vanlige matvarer som ofte begrenset.
 9. 9
  Gi personen respekt og privatliv så mye som du kan. De kan trenge hjelp med personlig hygiene, og det er ikke en behagelig ting for noen av dere, men når det er mulig, bør de ha så mye privatliv og personlige plass som det er praktisk å tillate.
 10. 10
  Se opp for svindlere og svindel som utnytter og tære på eldre mennesker. Dette kan omfatte con menn, selgere og folk som opererer under dekke av religiøse organisasjoner. Ikke bli fornærmet hvis dine egne tilbud om hjelp blir gransket.
 11. 11
  Hold nøye registreringer for dem hvis de ikke er i stand til. Dette bør omfatte vite hvor deres familie er, og hvordan du kan kontakte dem, akutt medisinsk informasjon, bank poster, forsikring dokumenter og annen forretningsinformasjon hvis de vil det.
 12. 12
  Hjelpe personen hvis du er i stand til å holde sine grunnleggende grooming presentabel. Ofte eldre mennesker ikke kan trimme finger og tånegler, kam eller børste håret, eller sette på og.
 13. 13
  Ha respekt, høflig og oppmerksom på personens følelser og ideer. Unngå å behandle den personen som et barn. Eldre mennesker har opplevd livet mye dypere enn vi ofte setter pris på. Stille dem spørsmål, lære av sine erfaringer, og oppmuntre dem til å være fornøyd.
 14. 14
  Støtte den eldre personens autonomi til å ta sine egne valg i livet, og ikke erstatte din egen dømmekraft. Hver voksen har kapasitet til å gjøre minst noen, om ikke alle, av hans eller hennes egne avgjørelser, så bidra til å forbedre persons evne til å gjøre, og velger så mye som mulig for seg selv. Ikke anta bare på grunn av høy alder at folk ikke kan administrere sine egne saker, selv om du ikke er enig med dem.
 15. 15
  Forstå eldre person sosioøkonomiske bakgrunn, og de ​​viktige historiske hendelser personen opplevd. Levende gjennom hendelser som kriger, økonomiske depresjoner, katastrofer og politiske omveltninger har en stor innvirkning på en person, spesielt i yngre, formative år.

Tips

 • Når det er mulig å lytte til historiene om en eldre person. Deres livserfaringer kan lære deg noe eller gi deg ny innsikt.
 • Respektere sine forespørsler for mindre porsjonsstørrelser. Det hjelper ikke å fortelle dem til å "spise hva de kan". Bare la dem spise det som er behagelig for dem.
 • Eldre mennesker har ofte ikke reise godt, på grunn av dårlig syn, lav utholdenhet, og inkontinens - det kan alle bli fikset og forbedret.
 • Det er et bredt spekter av produkter på markedet for å hjelpe eldre mennesker takle dagliglivet noen kan være nyttig som store trykte publikasjoner, lydbånd og CD-er, høyttaler telefoner og foten pulsvarmere. Men spør alltid hva som er passende og akseptabel.
 • Jo mer aktiv personen er, ofte bedre deres helse er samlet, så vær oppmerksom på at du kan gjøre for mye for dem, like lett som for lite. Noen eldre person som fortsatt kan gå rimelig bra skal aldri sitte for lenge, som blodpropp og nedsatt sirkulasjon i ekstremiteter kan være skadelig for dem.

Advarsler

 • Sjekk med apoteket hvis personen tar flere medisiner for interaksjoner og bivirkninger.