Wkeno

Hvordan leve med svulmende plater

Svulmende plater oppstår når små runde puter mellom ryggvirvel plater alder og forringes. Vanligvis platen blir svak og flater, slik at det å stikke fra ryggsøylen. Nesten alle vil oppleve svulmende av plater i løpet av livet fordi det er en del av aldringsprosessen. Mange ganger de svulmende plater ikke forårsaker smerte, andre ganger de presse på nerverøttene i ryggen og forårsake akutte smerter i rygg, hofter, ben eller armer. For folk flest, kan en akutt plate bule helbrede seg selv over tid. Takle smerte mens du søker behandling kan være svært vanskelig. Denne artikkelen vil hjelpe deg å lære å leve med svulmende plater.

Trinn

Hvordan leve med svulmende plater. Utvikle et forhold med en lege.
Hvordan leve med svulmende plater. Utvikle et forhold med en lege.
 1. 1
  Utvikle et forhold med en lege. Hvis du vet at du har svulmende plater, da har du sannsynligvis allerede gjennomført noen tester, som en MRI, som viser tilstanden din. Et godt forhold med en pålitelig fastlege (GP) eller en ryggrad klinikk lege som kjenner din tilstand kan hjelpe deg til raskt å behandle symptomer som de oppstår.
  • Det er mange svulmende plater behandlinger, inkludert anti-inflammatoriske medisiner, fysioterapi, steroid injeksjoner, og i ekstreme tilfeller, kirurgi. Hver tilbake er forskjellig, slik at hver lege vil følge annen vei i henhold til din smerte, mobilitet, alder og andre symptomer.
 2. 2
  Forbedre kroppen mekanikk, for eksempel kroppsholdning. Oppsøk en henvisning til en fysioterapeut som kan hjelpe deg med å forbedre måten du beveger deg, slik at du reduserer mengden stress på kroppen din. Dette kan inkludere å redusere eller eliminere bøying, løfting, vridning og muligens sitter.
  • En av de viktigste elementene i kroppen mekanikk er sovestilling. Sove på ryggen med knærne støttet opp, eller på siden med en pute mellom bena letter presset på korsryggen og plater. Hvis du har en bule til en side av ryggraden, sove på motsatt side av ryggen for å redusere presset på bule.
 3. 3
  Engasjere seg i regelmessig low-impact trening, som anbefalt av lege eller fysioterapeut. Rotere plater blir matet gjennom bevegelse, snarere enn blodkar. Turgåing, kan svømming, sykling på en tilbakelent sykkel eller gjør modifisert yoga hjelpe deg til å forbedre sirkulasjonen og healing.
 4. 4
  Lag en isometrisk treningsprogram som styrker kjernemuskulaturen. Buk, rygg, Gluteal og beinmuskulaturen all støtte ryggen. En spinal stabilisering, pilates eller yoga rutine øker støtten fra musklene, som vanligvis letter svulmende plate smerte.
  • Sørg for å endre vanlig yoga eller pilates rutiner for å eliminere vridning, lute eller bøyer seg. Disse aktivitetene kan forverre bule. Hvis du tar yoga eller pilates klasser, spør læreren å gi skade-vennlige alternativer.
 5. 5
  Administrere din vekt. Overvektige mennesker er utsatt for mer ryggsmerter, fordi det er lagt vekt på hver plate. Det kan være vanskelig å kontrollere vekten mens du er i smerte, så sjekk med din lege eller ernæringsfysiolog om å finne en vei til vekttap.
 6. 6
  Endre din arbeidsplass. Sitter og bøyde sted en stor mengde stress på ryggen. Din fysioterapeut kan gi råd med en korsryggstøtte stol eller en modifisert skrivebord der du kan sitte og stå.
 7. 7
  Invester i en støttende seng og puter. Mange sover på ujevne, myke senger som kan øke presset på ryggvirvlene og korsryggen. En fast seng kan redusere smerte og hjelpe deg å få en god natts søvn, en essensiell komponent til helbredelsesprosessen.
 8. 8
  Oppsøke et støtteapparat av venner og familie, spesielt hvis du har kroniske smerter fra svulmende plate. Kronisk smerte kan føre til depresjon og stress, som hemme kroppens evne til å helbrede. Planlegg regelmessige samtaler og samhandling med mennesker som gjør deg glad.
  • Ditt lokale sykehus eller klinikk kan tilby smerte støttegrupper. Snakke med andre mennesker som forstår hva du går gjennom kan lette frustrasjon og ensomhet forårsaket av kronisk smerte.
 9. 9
  Utvikle en stress-relief rutine. Prøv aktiviteter som massasje, akupunktur, bad, turgåing, meditasjon eller yoga, for å hjelpe deg å håndtere både de fysiske og psykiske manifestasjoner av stress etter skade.

Tips

 • Helbredelse av en akutt Bulgaria plate tar ofte mellom seks måneder til et par år. Svulmende plater på grunn av aldring kan ikke være i stand til å helbrede naturlig.
 • Se etter en fysioterapeut som også er opplært i ergoterapi. Ergoterapeuter hjelpe deg å endre hvordan du jobber og bevege seg under din daglige rutine, på en måte som er gunstig for ryggen.
 • En svulmende platen er litt annerledes enn en herniated plate. En skiveprolaps refererer til en sprekk i det ytre lag av platen, noe som tillater den indre, mykere materiale for å lekke ut. Dette er også noen ganger kalt en sklei eller sprukket plate.
 • Dersom du opplever depresjon på grunn av kroniske smerter, bør du kontakte lege umiddelbart. Han kan anbefale en psykologisk behandling for smerter, for eksempel kognitiv atferdsterapi, biofeedback eller avslapping trening.

Advarsler

 • Søker ikke lengre sengeleie etter en svulmende plate. Selv om det kan være nødvendig rett etter en skade, har legene funnet at atrofi som følge av sengeleie kan hemme kroppens evne til å helbrede. Beveg deg rundt og gjenoppta trening så snart du kan.