Wkeno

Hvordan man skal håndtere alvorlig klinisk depresjon

Klinisk depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand. Det er ikke et tilfelle av "the blues", er det ikke bare å være trist noen ganger. Klinisk depresjon er den usynlige byrden av sorg som aldri går bort for de som bærer den. Noen ganger er det mottakelig for behandling, og noen ganger er det bare noe som aldri vil bli løst, og må aksepteres.

Denne artikkelen er et utgangspunkt for hvordan å finne verktøy, hjelpere, medisiner, og alt annet som kan hjelpe.

Trinn

Hvordan man skal håndtere alvorlig klinisk depresjon. Se deg rundt din biologiske familie.
Hvordan man skal håndtere alvorlig klinisk depresjon. Se deg rundt din biologiske familie.
 1. 1
  Kjenn din fiende. Et godt sted å starte i alle forsøk på å løse et problem på Internett. Det er en utrolig mengde ressurser flyter rundt på Internett, og jo mer du kan lære om depresjon vil, på en eller annen måte, hjelpe deg. Kunnskap er makt, og vet hva som gjør livet ditt helvete er halve kampen.
 2. 2
  Men nå er det krig. Som alle som er berørt av klinisk depresjon vet, kan det være en livslang ildprøve. Aksepter at din sliter med depresjon kan være en livslang oppgave, gjør dette før, heller enn senere, kan spare deg litt ekstra frustrasjon hvis du finner ut at din depresjon er motstandsdyktige mot behandling.
 3. 3
  Se deg rundt din biologiske familie. Er det andre deprimerte mennesker? Se dem og se hva de gjør som synes å fungere. Dette er spesielt viktig hvis noen i familien din også lider av avhengighet eller alkoholisme, fordi Deprimerte mennesker er statistisk mer utsatt for disse problemene. Hvis du kan finne noen ledetråder fra familien din, kan det være på tide å søke terapi.
 4. 4
  Intervju terapeuter. Hvis du velger å få hjelp av en terapeut, må du velge en som er kvalifisert til å arbeide med deprimerte mennesker, og hvem du får sammen med. Retten terapeut kan ikke løse alle dine problemer umiddelbart, men de kan hjelpe deg å lære å hjelpe deg selv, foreskrive medisiner, og gi støtte gjennom tøffe tider. En god terapeut er verdt sin vekt i fred-of-mind og gull.
 5. 5
  Når du vet din terapeut, diskutere medisinering. Finn ut om terapeuten mener medisinen ville hjelpe deg. Spør etter navn på psykiatere at terapeuten vet har vært nyttig for mennesker med din type historie. Hvis terapeuten sier at alt du trenger er vitaminer, spør dem hvorfor. Hvis de ikke har noen grunn til å tro at du er sterkt mangelfull i hjelpeorganisasjoner vitaminer, eller kan ikke gi deg en rimelig forklaring, finne en ny terapeut. Hvis du finner en terapeut som passer deg, holde det gående så lenge det fungerer for deg. Finn ut om du kan ringe mellom besøkene hvis noe uventet skjer. "Ja" er det rette svaret på dette spørsmålet.
 6. 6
  Intervjue de foreslåtte psykiaterne. Godta at alle psykiatere ikke er skapt like. Spør din psykiater om hva slags behandlinger han ofte foreslår til folk i din situasjon. Spør om psykiater bruker de samme medisiner på alle. Hvis svaret er ja, finn en annen krympe. Være nysgjerrige på hvilke medisiner de bruker, om de vil foreskrive mer enn ett medikament, og hvordan de bestemme seg dosejustering. Hvis noe ikke kan være tilstrekkelig forklart for deg, finne en annen psykiater.
 7. 7
  Finne eller be om henvisninger til terapigrupper. Hvis terapigrupper er noe du ikke er klar for, eller bare ikke noe for deg, i det minste finne (eller gjøre hvis du må) en god venn til å hjelpe deg.
 8. 8
  Bedre ennå, gjøre noen venner. Hvis du må rive deg en ny en til å komme ut og være sosial, gjøre det. Det vil være verdt det i det lange løp. Hvis du virkelig er deprimert, noen ganger venner er de eneste som kan redde deg.
 9. 9
  Hvis du mister viljen til å leve for deg selv leve for andre, spesielt dine venner. Venner er spesielt viktig hvis familien ikke er støttende. Hvis du føler deg enda verre enn vanlig, kan det å ha en venn å lytte og støtte deg, selv ved bare å være der, redde livet ditt.
 10. 10
  Hvis du noen gang føler genuint suicidal og ikke stoler på din impulskontroll, gjerne ringe en hotline, ring 9-1-1, eller bare presentere deg selv til nærmeste legevakten med en forklaring på hvordan du føler deg.
 11. 11
  Noen ganger er klinisk depresjon motstandsdyktig mot hvilken behandling du kaster på den. Hvis virkelig ingenting fungerer, så noen ganger det eneste logiske valget er å akseptere at du er nødt til å kjempe med denne lidelsen for resten av livet ditt og å få mest mulig ut av det.
 12. 12
  Hvis ingenting botemidler din depresjon, er det beste du kan gjøre for å prøve å finne ut hva som letter det litt, og gå med det. Hvis du trenger å være egoistisk hver gang på en stund for å holde fra å synke noe lavere, være egoistisk. Gjør alt letter smerten for en bit (trener, koble fra alle dine elektronikk, skriver bitende brev til verden, spise sjokolade, spille dart med et bilde av sjefen din), så lenge det ikke ender opp med å gjøre din depresjon verre som en konsekvens.

Tips

 • Ikke vær redd for å spørre en venn eller familiemedlem for å få hjelp med noen av trinnene. Noen ganger er det vanskelig å komme i gang når du er deprimert, og det er ingen skam i å ha en venn få ballen rulle.
 • Selv om du tar reseptbelagte legemidler som allerede er - ikke tror at pillene vil gjøre alt jobben for deg. Det er mange andre metoder for å bekjempe depresjon som er verdt å prøve.
 • Hos noen kvinner kan depresjon være forårsaket (eller forverret) ved lave hormonnivåer, oftest. Progesteron bidrar til å holde nivåer fra å falle for lavt, og lavt serotonin kan føre til depresjon. Leger kan teste for lavt progesteron og foreskrive det (selv om mange leger er uvitende om koblingen med depresjon), men det har vært flere studier knytter supplerende østrogen og progesteron med økt risiko for visse typer kreft og andre alvorlige bivirkninger, disse produktene skal ikke brukes uten å diskutere risiko og fordeler med legen din. Indikasjoner på at en depresjon kan være progesteron relatert er: symptomene blir verre i de to ukene før mensen, under perimenopause / overgangsalder, eller etter fødselen. Angst-depresjon er mest sett, noen ganger ledsaget av alvorlige humørsvingninger og søvnløshet, og noen kvinner kan få mer hodepine / migrene.

Advarsler

 • Hvis du velger å bruke medisiner som en måte å hjelpe din depresjon, vil ulike legemidler påvirker deg annerledes. Noen kan forverres depresjon, hvis dette skjer kontakte lege eller terapeut umiddelbart.
 • ALDRI stoppe et medikament cold turkey. Dette vil gi abstinenssymptomer (skjelving, varme og kalde blinker, etc) og vil forverres depresjon. Selv om legen eller apoteket forteller deg at antidepressive medisiner ikke er vanedannende, kan alle anti-depressiva føre til seponering syndrom. Seponering syndrom kan være alvorlige og ødeleggende, så bare endre din resept eller avta av en medisin under omsorg av en psykiater.
 • Depresjon forårsakes av en kjemisk ubalanse kan være arvelig. Hvis du har barn, sørg for å holde et øye med dem og se etter tegn på tidlig depresjon. Hvis de fortsetter å forverres over tid, konfrontere dem og fortelle dem historien din. Min mor reddet livet mitt ved å gjøre dette.