Wkeno

Hvordan man skal håndtere et medikament avhengige familiemedlem eller elsket en

Når familiemedlemmer eller kjære misbruker rusmidler, påvirker det alle de kjenner. Deres avhengighet kan ha følelsesmessige, psykologiske, økonomiske og miljømessige effekter på folk som bryr seg om dem mest. Følg rådene nedenfor for å takle en narkoman familiemedlem eller elsket én.

Trinn

Hvordan man skal håndtere et medikament avhengige familiemedlem eller elsket en. Søk på nettet etter informasjon om din kjære en form for avhengighet.
Hvordan man skal håndtere et medikament avhengige familiemedlem eller elsket en. Søk på nettet etter informasjon om din kjære en form for avhengighet.

Utdanne deg selv om avhengighet

 1. 1
  Søk på nettet etter informasjon om din kjære en form for avhengighet. Den optimale plan for avhengighet forvaltning og rehabilitering kan variere avhengig av stoffet som din kjære en er avhengig av.
  • Prioriter å lese informasjon fra nettsteder med et medisinsk eller vitenskapelig skjevhet eller pålitelige nettsteder som regjeringen eller universitet sponset informasjon. Det er mye informasjon på nettet, men ikke alt du leser om narkotikaavhengighet er faktisk sant eller realistisk.
  • Lære om egenskapene til din kjæres narkotika og avhengighet kan hjelpe deg å forstå hva du kan forvente fra narkomane og hvordan du best kan håndtere situasjonen.
 2. 2
  Se opp for organisasjoner som Al-Anon, Alateen og nar-Anon som tilbyr 12 trinn programmer for familier og venner av alkoholikere og narkomane. De tilbyr støtte for å håndtere den rusavhengige og dele med folk i lignende situasjoner til du vil raskt hjelpe deg til å forstå realitetene i avhengighet og utvinning. Disse programmene vil også hjelpe deg å gjenopprette fra de følelsesmessige virkningene av et forhold med en aktiv rusavhengig.

Søk profesjonell og spesialisthjelp

 1. 1
  Se inn lokale detox klinikker og rehabiliteringssentre. Spør helsepersonell eller søk på nettet for lokale helsetjenester og innleggelse barnehager som er i stand til å behandle mindreårige eller villige narkomane.
  • Mange narkomane har andre forhold - som for eksempel en udiagnostisert mental helse problem - som bidrar til sin avhengighet, så å finne en detox senter eller sykehus som kan ta opp alle aspekter av helse for din kjære kan utgjøre forskjellen mellom midlertidig og permanent utvinning.
 2. 2
  Søke etter lokale anonyme støttegrupper. I tillegg til avrusning og rehabilitering, din kjære kan trenge å delta på gruppe eller selvstendig terapi.
  • Mange organisasjoner eksisterer med regelmessige (ofte daglig) møter for å fremme rusfrie levende og en støtte nettverk av individer som har erobret sin avhengighet.
  • Disse gruppene ofte tilbyr anonym støtte og følge den 12-trinns program opprinnelig utviklet for Anonyme Alkoholikere.
 3. 3
  Snakk med en profesjonell terapeut eller rådgiver. I tillegg til å lære om ressurser for din avhengige kjære en, kan det være svært nyttig for deg og andre familiemedlemmer å snakke med en terapeut eller familierådgiver.
  • Å leve med et medikament avhengige kjær kan forårsake betydelig stress på andre medlemmer av husstanden. Familieterapi kan være av enorm hjelp til forvirrede eller stresset foreldre, barn eller romantiske partnere.
  • Mange skoler har rådgivere tilgjengelig for å hjelpe foreldre avtale med rusmiddelavhengige barn.
 4. 4
  Oppmuntre din kjære til å søke hjelp. Ikke overse narkotikabruk av din kjære. I stedet, erkjenner avhengighet og den belastningen det er å sette på familien eller forhold. Respektfullt spørre eller oppmuntre din kjære til å delta på en lege besøk, terapitime, anonym støttegruppe økt, eller avgiftning klinikken.

Iscenesette en intervensjon

 1. 1
  Be om hjelp fra en profesjonell. Intervensjoner bør planlegges og ledes av en fagperson for den beste muligheten for suksess. En mislykket intervensjon risikerer din kjære blir enda mer forpliktet til sin avhengighet.
 2. 2
  Planlegg intervensjonen. Bestemme hvem som skal være til stede, som vil lede økten, hvordan du vil involvere den rusavhengige og hvilke aktiviteter du vil gjøre i løpet av intervensjonen. Mange av tiltakene er ledet av en trenet narkotika terapeut eller familierådgiver og har familiemedlemmer, venner, prester medlemmer eller lærere, og andre innflytelsesrike mennesker fra den rusavhengige liv til stede. Ta alle disse alternativene i betraktning når de skal planlegge en intervensjon som passer til din kjære en situasjon.
 3. 3
  Møt din kjære om hans eller hennes rusmisbruk. Noen tiltak innebære en rekke personlige forespørsler fra kjære å bønnfalle den rusavhengige å gå inn detox terapi og rehabilitering, mens andre involverer leser brev til den rusavhengige høyt eller dele personlige følelser om vanskeligheten av å se en du er glad lider av avhengighet. Vær forberedt på hva du vil gjøre, avhengig av din kjæres respons.

Utholdende men sette grenser

 1. 1
  Tilby din emosjonell støtte, men ikke aktivere avhengighet. Ikke gi penger til din kjære til å la ham eller henne til å fortsette å kjøpe narkotika eller alkohol, men minne din kjære at du er klar og villig til å hjelpe ham eller henne å finne hjelp.
 2. 2
  Utvikle effektiv kommunikasjon ferdigheter. Mange vanskelige forhold kan falle i kommunikasjon hjulsporene som gjør det vanskeligere for begge parter til å uttrykke seg effektivt.
  • Vurdere å lese en selvhjelpsbok eller snakke med en rådgiver om den riktige måten å løse en elsket en som lider av avhengighet.
  • Lære å kommunisere bedre kan gjøre deg i stand til å fokusere på samtaler som gjør fremgang mot å søke hjelp i stedet for spiral i negativitet, kritikk, trusler eller rope kamper.
 3. 3
  Tilby å delta terapi med din avhengige kjære. Hvis du mistenker at din kjære er ikke villige til å delta terapi eller støttegrupper alene, gjør det klart at du er villig til å tilby support ved å delta økter eller avgiftning behandling med ham eller henne.
 4. 4
  Kjenn dine begrensninger og ikke godta uakseptabel atferd. Vær forberedt på å opprettholde personlig sikkerhet ved å kutte bånd hvis den rusavhengige atferd garanterer det. Atferd som kan lede deg til å vurdere om du trenger å skille deg selv og andre familiemedlemmer du bryr deg fra situasjonen inkluderer:
  • Hvis din familiemedlem eller elsket en er voldelig eller fornærmende mot deg eller andre familiemedlemmer eller kjære
  • fare for hjem eller familie med risikofylt atferd (som bruker narkotika i nærheten av barn eller gjennomføre stoffet avtaler på eiendommen),
  • sette familiens økonomiske stabiliteten i fare (ved å tappe bankkontoen eller selge ting fra hjemmet for å betale for vane)
  • Om nødvendig, bør du vurdere alternativer som rapporterer den rusavhengige ulovlig atferd til sivile myndigheter, innrømmet en mindre til en en in-pasient rusmisbruk program, flytting uten å annonsere den nye plasseringen, eller krevende at den rusavhengige forlate hjemmet og ikke tilbake før edru.

Tips

 • Å vite grensene for din egen evne til å hjelpe din kjære kan være avgjørende for å bevare din egen helse og lykke. Selv om det kan være lettere å skille deg fra en partner enn å forlate en forelder eller barn opplever narkotikaavhengighet, uten å sikre din egen sikkerhet at du ikke kan hjelpe din kjære. Sette grenser for din egen involvering i din kjæres verden av narkotikamisbruk kan være avgjørende for ditt liv og lykke.
 • Narkotikaavhengighet er svært vanskelig å overvinne uten profesjonell medisinsk eller terapeutisk hjelp. Familiemedlemmer og kjære av narkomane ofte nytte individ eller gruppe terapi for å håndtere stress som følger med en slik vanskelig forhold.
 • Intervensjoner kan lykkes i å oppmuntre kjære til å søke hjelp for sin avhengighet. De kan være spesielt kraftige metoder for å overbevise narkomane av virkningen narkotikabruken har på alle mennesker de bryr seg om.
 • Prøv å gi sterke og postive familiebånd. Det burde være opplagt og konsistent foreldrenes overvåking av barnas aktiviteter samt klare og konsistent atferdsregler-forsterket innen familien. Foreldrene må være tett og konstruktivt involvert i livene til barna.

Advarsler

 • Selv når det gjøres riktig, ikke alle tiltak er vellykket. Når iscenesatt upassende, kan intervensjoner gjøre den rusavhengige føler seg truet eller mindre villig til å søke hjelp.