Wkeno

Hvordan redusere eksponeringen mot pollen


Pollen er årsaken til mange sesongmessige allergier. Det er ikke mulig å helt unngå pollen, men det er noen enkle ting du kan gjøre for å redusere den totale eksponeringen til det og for å bidra til å redusere allergiske reaksjoner. Denne artikkelen gir deg noen metoder for å hjelpe deg.

Trinn

Hvordan redusere eksponeringen mot pollen. Kjenn tider av året når pollen er mest sannsynlig å være et problem.
Hvordan redusere eksponeringen mot pollen. Kjenn tider av året når pollen er mest sannsynlig å være et problem.
 1. 1
  Kjenn tider av året når pollen er mest sannsynlig å være et problem. Pollen teller øker fra midten av våren og gjennom sommeren. Forskjellige trær, gress og blomstrer kan være et irritasjonsmoment på ulike tider av året, slik at kunnskap om det lokale plantelivet er avgjørende. Hvis du bor i den sørlige halvkule, se etter høyere pollen teller under oktober-mars for gress og august til mars for tre pollen. Noen TV-stasjoner nå gi advarsler på pollen teller; bruke denne informasjonen til din fordel.
 2. 2
  Finn ut om du har pollenallergi. Dine og rennende øyne forteller deg ja, men det kan være nyttig å få litt profesjonell bekreftelse på selve typer pollen som forverre din. Du kan ha en prikktest for å avgjøre hvilken gress eller tre pollen eller pollen kan være å bringe på dine allergiske reaksjoner. Dette er en relativt enkel og billig måte for å finne ut, spør din lokale helsepersonell for råd.
 3. 3
  Prøv å holde seg innendørs når vinden er høy. Vind bærer pollen svært lange avstander og svært raskt. Dette betyr at selv om det ikke er noen trær eller gress i ditt lokale område som kan være årsaken til allergi, kan vinden bringe pollen fra langt unna. For eksempel, er Silver Birch pollen svært liten og lett kan transporteres over lange avstander.
 4. 4
  Prøv å holde seg innendørs inntil midt på dagen når pollen som du er allergisk er på sin høyde. Dette vil bidra til å redusere eksponering for pollen i løpet av dagen.
 5. 5
  Hold vinduene lukket og air-condition på. Komme til og fra jobb, skole eller andre steder med bil gir deg en stor boble som kan isolere deg fra utenfor pollen. Dessverre er dette også en ekstra økonomisk kostnad, så bare bruke denne metoden under høyden av pollensesongen. Alternativt kan du ta en ny og effektiv luftfilter lagt til luftinntaket, slik at du kan bruke utenfor luften kan sirkulere rundt bilen.
 6. 6
  Hold gresset lav. Klipp plenen regelmessig for å motvirke veksten av blomster.
 7. 7
  Bruk solbriller som passer godt. Dette kan bidra til å holde pollen fra landing i øynene og irriterende dem.
 8. 8
  Rydde opp i hagen. Hvis hagen din inneholder allergiproblemer gjerningsmennene, vurdere å fjerne, beskjæring eller fjerning av blomster.
 9. 9
  Unngå å gå til steder hvor pollen teller vil være høyere, slik som hager, parker og ovaler. Hvis du har til å delta på et hage bryllup på høyden av pollensesongen, ta anti-histamin produkter som foreskrevet av helsepersonell før du går.
 10. 10
  Alltid skift klær og ta en rask dusj etter kommer hjem på slutten av dagen. Dette vil fjerne pollen fra hud og hår slik at du ikke drar den rundt i huset. Vask slitte klær omgående. Og ikke glem at en katt eller hund vil bringe i pollen på pelsen deres, gjør det til en regel å gi en vanlig pensel og vakuum opp eventuelle partikler fra gulvet i børsting sone.
 11. 11
  Ikke sove med uvasket hår. Pollen i håret vil legge til puten og når du beveger deg i søvne, vil du puster inn pollen. Endre putevar ofte.
  • Hvis du ikke er forgjeves, hjelper en støvmaske på dager når pollen er lav eller moderat.

Tips

 • Det er alltid best å diskutere dine allergier med en helsearbeider heller enn å prøve å medisinere seg selv. Du kan gå glipp av det beste middel hvis du ikke spør.
 • Noen ganger, hvis du er i et soverom som vender mot en hage eller en allergi-produserende treet, kan det hjelpe å bytte soverom med et familiemedlem eller samboer som ikke har slike problemer. Det vil bidra til å redusere eksponeringen når du lar frisk luft inn i rommet ditt.
 • Hvis du er i en jobb som krever konstant kontakt med pollen, for eksempel, en gartner, en park ledsager, en biolog etc., se din helse profesjonell for pågående behandling.

Ting du trenger

 • Pollenallergi vurdering
 • Dusj
 • Evne til å holde seg innendørs under peak pollen perioder
 • Solbriller
 • Medisiner hvis foreskrevet av helsepersonell