Wkeno

Hvordan skrive til noen som har blitt diagnostisert med kreft

Det er vanskelig å skrive til noen med kreft, spesielt hvis du er usikker på dine følelser selv. Hvis mottakeren er en kjær, kan du føle deg forvirret, såret eller redd. I livet, kan man ikke unngå smerte. Du kan bidra til å gjøre det virke mindre smertefull gjennom din oppriktige støtte.

Trinn

Hvordan skrive til noen som har blitt diagnostisert med kreft. Velg genuin bekymring over sympati.
Hvordan skrive til noen som har blitt diagnostisert med kreft. Velg genuin bekymring over sympati.
 1. 1
  Utdanne deg selv. Før skriving, lære hva du kan om sykdommens natur, og spesielt om pasientens individuelle forhold fra hans eller hennes familie eller venner. Men ikke gi medisinske råd: legens har tatt vare på det allerede.
 2. 2
  Velg genuin bekymring over sympati. De trenger å vite at du støtter og omsorg for dem, ikke at du synes synd på dem. Det viktigste å gjøre når du skriver dette brevet er å sørge for at de forstår at du er der for dem og omsorg for dem. Du bør ikke skriver for å si hvordan du føler om sin diagnose.
 3. 3
  Være oppriktig, men taktfull. Kreft kan være terminal, kan administreres, eller kureres. I alle fall bør du være forsiktig med å nærme seg pasienten som om du anser dem for å være dødssyk. Ikke nærme seg dem med en "endelig farvel" tone i brevet.
  • Det er flere og flere kreft overlevende historier enn tidligere. Mange alternative healing terapi tilby løsninger som har jobbet for noen patients.Visit disse nettstedene for å lese noen slike historier. Du vil føle deg mer håpefull og det vil gjenspeile i tonen. Du kan selv kort foreslå noen slike behandlinger eller nettsteder hvor pasienten kan Les mer. En kreftpasient er på jakt etter den minste fnugg av håp, så noe som gir muligheter for helbredelse i de dystre dager etter diagnose, ville være velkommen.
  • Men ikke stress terapi eller nettsteder å besøke er skrivingen din. Det er greit å nevne det kort, men ikke bo på temaet kreft: snakke om de tingene du vanligvis ville også. Minne dem om at livet går videre.
 4. 4
  Hvis pasienten er en troende og du er for, si at du vil be for dem. Det er en sykdom som kommer ut av ingenting, og ingen vet hvordan det syke slutt. Med andre ord bare Gud har svarene, og det ville være en trøst for personen å vite at det finnes folk påkalle Ham.
  • Skriv i brevet som du har tenkt å ha din gudshus dedikere en tjeneste til dem, eller noe slikt, og deretter følge gjennom selv om du vil ha tjenesten være for en anonym lidende;. Å bevare sitt privatliv, de vil føler oppbygget av den større mengde bønner om at de vil motta.
 5. 5
  Viktigst, husk at det er liv både under og etter kreft. Kreftpasienter ikke alltid ønsker å tenke eller snakke om sykdommen. Gjør et poeng å skrive om de vanlige tingene du ville snakke eller skrive om.
 6. Vær forsiktig med å gi noen råd utenfor din egen erfaring. Hvis du ønsker å tilby positive ord, velge dem nøye, dele tanker og ideer som er oppløftende og gir styrke. Igjen er det din personlige støtte som vil være mest nyttig.
Les brevet før du sender den. Sett deg selv i den andre personens plass og sørge for at brevet er noe du ikke ville tankene mottar.

Tips

 • Snakk fra hjertet ditt. Selv om sykdommen er terminalen, kan du likevel snakke hva som er i ditt hjerte. Etter hospice ble brakt inn, jeg bare sendte et kort som sa "Håper du tar ting lett, og er omgitt av varmen av alle oss som elsker deg."
 • Hold den generelle tonen i brevet ditt positivt, ikke negativt. Re-lese dine ord og lukke på en positiv tone.
 • Hold tone ligner på hvordan du kan skrive til en person som lider av en alvorlig, men vanlig sykdom. Kreft kan ikke være vanlig forkjølelse, men det er ikke uvanlig!
 • Nevn noen lignende saker du vet om som hadde et positivt utfall. Dette gir et glimt av håp.

Advarsler

 • Ikke skriv ett brev og forsvinne. Sanne støtte kommer med fortsatt handling, ikke bare noen få ord.
 • Vil ikke kommentere om ting som du tror de kunne eller burde ha gjort annerledes for å forhindre sykdom. Selv om det er sant, det er ikke støttende.
 • Siden personen er sannsynlige under mye fysisk og følelsesmessig stress, kan du få noen form for reaksjon. Du trenger ikke være skuffet selv om reaksjonen virker uvennlig.
 • Ikke fortell pasienten at de "må" tenke positive tanker for å bli bedre. Sier dette setter en utålelig byrde for pasienten, og det er ikke engang sant.