Wkeno

Hvordan spille biljard

Biljard, eller pool, ble utviklet fra en 15. århundre croquet-aktig spill som over tid erstattet plenen med et hopp følte bord, klubbe med en kø, og wicket med en rekke fargede baller. Biljard spill er delt inn i to typer: carom biljard, spilt på en pocketless bordet der målet er å sprette køballen av andre baller eller tabellen rails, og pocket biljard, spilles på et bord med lommer hvor målet er å synke de fargede baller i lommene ved å slå dem med køballen. Selv Love Fest og pocket biljard har ulike mål, de begge krever de samme ferdigheter i planlegging og gjennomføring av bildene dine. Instruksjonene nedenfor i hvordan å spille biljard kan brukes til å rette biljard, 8-ball, 9-ball, snooker, eller andre spill som spilles på et biljardbord.

Trinn

Hvordan spille biljard. Se etter din beste sjanse.
Hvordan spille biljard. Se etter din beste sjanse.
 1. 1
  Se etter din beste sjanse. Dette avhenger av objektet av den billiardspill du spiller og hvor kulene ligger på bordet. I carom biljard spill som tillater det, vil du ta bilder som samler ballene sammen slik at du kan score flere ganger ved å sprette dem av hverandre. I pocket biljard spill hvor du får en ny sjanse etter senkingen en ball, vil du plassere deg slik at du kan synke ballen etter ball, hvis du kan.
  • Noen ganger er det beste bildet ditt ikke en scoring shot (offensiv skudd), men å skyte køballen til et sted hvor motstanderen har problemer med å gjøre en scoring skudd (det vil si en defensiv skudd).
 2. 2
  Juster kroppen din med skuddet. Still deg opp med køballen og ballen du ønsker å treffe. Foten som tilsvarer ditt skyting hånd (høyre fot hvis du er høyrehendt, venstre fot hvis du er venstrehendt) bør berøre denne linjen i en 45-graders vinkel. Den andre foten skal være en behagelig avstand fra det og frem av foten som passer din skyting hånd.
 3. 3
  Stå behagelig avstand unna. Dette avhenger av tre ting: din høyde, din rekkevidde, og plasseringen av køballen. Jo lenger unna den hvite kulen er fra din side av bordet, jo lenger du må strekke seg.
  • De fleste biljard spill krever at du holde minst en fot på gulvet når du fotograferer. Hvis du ikke kan gjøre det komfortabelt, kan du enten må ta en annen skudd eller bruke en mekanisk bro å hvile tuppen av køen i når du skyter.
 4. 4
  Plasser deg selv vertikalt med skudd. Haken skal være resten litt over bordet, slik at du sikter langs køen så horisontalt som komfortabel. Hvis du er høy, må du bøye fremover kne eller begge knærne for å komme i posisjon. Du trenger også å bøye seg fremover på hofter.
  • Enten midten av hodet eller dominerende øyet bør stille opp med midten av køen uten å vippe. Noen profesjonelle pool-spillere å vippe hodet, imidlertid.
  • De fleste pocket biljard spillere har stukket hodene 1 til 6 tommer (2,5 til 15 cm) over køen, mens snooker spillere har hodet berører eller nesten berører kø. Jo nærmere du ta med hodet, jo større nøyaktighet, men på et tap rekkevidde for den fram og tilbake slag.
 5. 5
  Ta tak i køen komfortabelt. Din skyting hånd bør gripe baken av køen i en løs, avslappet måte, med tommelen som en støtte og en pekefinger, langfinger og ringfinger gjør den gripende. Håndleddet skal peke rett ned for å hindre den fra å flytte sidelengs når du tar bildet.
  • Din skyting hånd bør generelt gripe køen ca 6 inches (15 cm) til baksiden av pinnen balanse punkt. Hvis du er kort, kan det være lurt å flytte hånden frem av dette punktet, hvis du er høy, kan det være lurt å flytte den lenger bak.
 6. 6
  Plasser fingrene på off-hand rundt spissen for å danne en bro. Dette hindrer at køen beveger seg sidelengs når du skyter. Det er tre viktigste grepene: den lukkede, den åpner, og jernbanebro.
  • I en lukket bro, pakk deg pekefingrene rundt køen og bruke de andre fingrene til å holde hånden. Dette gir mer kontroll over pinnen, spesielt med en kraftig fremover slag.
  • I en åpen bro, danner du en V-fuge med tommel og pekefinger for stikkordet å gli gjennom og bruke de andre fingrene til å holde køen beveger seg sidelengs. Den åpne broen er bedre for mykere skudd og er foretrukket av spillere som har problemer med å gjøre en lukket bro. En variant av den åpne broen, er forhøyet bro, der du heve hånden for å løfte signalet over et hinder ball når slående kø.
  • Bruk rail bridge når signalet ballen er for nær skinnen for deg å slippe hånden din bak det. Legg din køen over rekka og holde sitt tips stødig med av hånden.
 7. 7
  Ta noen praksis slag hvis du trenger dem. Dette vil smidig oppover armen før selve skuddet.
 8. 8
  Se etter det stedet på køballen hvor stikkordet spiss skal koble til. Du kan gjøre dette mens du tar din praksis slag.
  • Oftest vil du ønsker å treffe køballen holdent i sentrum. Noen ganger kan det være lurt å slå ballen til den ene eller andre å formidle sidespin, eller "English", til det å få ballen reise til den ene siden. Av og til kan det være lurt å treffe køballen under midten for å få den til å klatre over en ball som du ikke vil flytte og slå en ball du vil flytte.
 9. 9
  Skyte. Bevege armen jevnt tilbake, så fremover i en pendelbevegelse. Resten av kroppen din bør forbli stille du strøk gjennom den hvite kulen, la den hvite kommer til å hvile naturlig.

Tips

 • Hold skyting arm parallell til linjen av skuddet og vinkelrett på bordet mens du skyter. Noen profesjonelle spillere ikke gjør dette, men de har funnet måter å kompensere for sin angrepsvinkel.
 • Hvordan den hvite kulen treffer en annen ball kan bestemme retningen den andre ballen reiser. Denne effekten kalles "kaste", og kan være forårsaket enten av hvilken vinkel cue ballen treffer den andre ballen, hvor mye engelsk ble formidlet til den hvite kulen, eller begge deler. Biljard spillere som har praktisert og studert effekten av sine skudd gjøre bruk av dette når de spille biljard.
 • Mer avanserte biljard spillere gjør bruk av spark og bank skudd for å sprette enten køballen eller en gjenstand ball (en ball truffet av køballen) ved en av skinnene for å slå flere baller eller senke den. Noen biljardbord er merket med diamanter på sidene for å tjene som guider for sikter slike skudd.