Wkeno

Hvordan ta vare på øynene dine

Kosthold og regelmessig vedlikehold er to viktige faktorer i å ta vare på øynene dine. Eye øvelser kan gjenopprette synet. Øynene er vinduet til verden. Det er viktig at du tar vare på dem.

Trinn

Hvordan ta vare på øynene dine. Unngå å bruke kontaktlinser i mer enn 19 timer.
Hvordan ta vare på øynene dine. Unngå å bruke kontaktlinser i mer enn 19 timer.
 1. 1
  Spis mye frukt og grønnsaker! Gulrøtter, lastet med beta karoten er spesielt nyttig i å opprettholde sunne øyne. Det er fordi betakaroten er en antioksidant som reduserer risikoen for macula degenerasjon.
  • Brokkoli, paprika, og rosenkål er også stor for øynene, som inneholder massevis av vitamin C. Ok, de er ikke de største smaker grønnsaker i verden (eller kanskje du elsker dem, i så fall bra for deg!) Så dyppe dem i hummus eller andre yummy yoghurt sprer å gjøre dem spiselig.
  • Vill laks og sardiner er også sunne alternativer for øynene dine. Det er fordi de inneholder omega-3 fettsyrer, som er de gode fettstoffer for kroppen din. Disse omega-3 fettsyrer beskytter små blodårer i øynene.
  • Søtpoteter og spinat avrunder sunne alternativer for å opprettholde gode øyne. Begge inneholder betakaroten, og spinat inneholder mye vitamin C, lutein og zeaxanthin. Gjør de søte spuds inn hjemme-frites med litt olivenolje, og lage spinat inn i en velsmakende side eller en deilig dukkert.
 2. 2
  Unngå å bruke kontaktlinser i mer enn 19 timer. Dette kan føre til permanent syn skader samt ekstremt ubehag i øynene. Ikke ha briller for lenge heller. Spesielt 3-D briller!
  • Aldri sove med linsene i mindre spesifikt bedt om det. Øynene dine trenger regelmessige forsyninger av oksygen, og linser blokkere flyt av oksygen til øynene, spesielt under søvn. Så leger anbefaler en normal periode med pause for øynene i løpet av natten.
  • Unngå iført kontaktlinser når du svømmer. Linsene kan lett gli av dine ideer når de kommer i kontakt med overflaten av vannet. Hvis du er iført briller, må dine kontaktlinser brukes mens du svømmer.
 3. 3
  Bruk allergen-reduserende sparsomt. Ved hjelp av et allergen-reduserende øyedråper i løpet av allergi sesongen for å "få den røde ut 'og lindre kløe kan bidra på en begrenset måte, men kronisk daglig bruk kan faktisk gjøre problemet verre.
  • Allergen-reduserende øyedråper arbeid ved å hemme blodtilførselen til hornhinnen, og dermed frata det av oksygen. Så mens øynene dine ikke føler betent og kløende lenger, de er faktisk ikke får noe oksygen fra blodet. Det er ikke ideelt.
  • Ved hjelp av rødhet-lindrende øyedråper kronisk vil føre til mer rødhet i øynene. Kroppen blir så vant til kjemikalier i øyedråper at de ikke lenger fungerer effektivt.
  • Les etikettene av øyedråper nøye, mange dråper kan ikke brukes mens iført kontakter.
 4. 4
  Bruk agurk på øyelokkene. Trykk kalde agurk skiver forsiktig mot øyelokkene 10 minutter før du går å sove om natten for å hindre.
  • Agurker inneholder asorbic syre og caffeic syre, som hindrer vann oppbevaring. Disse forbindelsene bidra til å forklare hvorfor agurker er brukt over hele verden til å behandle betennelse og eksem.
  • Grønn te-pose kan også bidra til å forhindre poser hvis de brukes på øynene. Bløtlegg te-pose i kaldt vann i noen minutter og legg dem over øynene i 15-20 minutter. Tanniner i te skal bidra til å redusere betennelse.
 5. 5
  Bruk UV-beskyttende solbriller. Få polariserte linser, ikke bare mørkere linser. Linsene som bare gjør verden mørkere vil bare gjøre elevene Utvid og ikke gjør noe for å stoppe UV-stråler.
  • Langvarig eksponering for UV-stråler kan skade synet ditt, beskyttelse i ungdommen kan bidra til å hindre tap av syn i senere år. Eksponering for UV-stråler har vært knyttet til grå stær, makuladegenerasjon, pingueculae og pterygia, skadelige betingelser for øynene.
  • Siden øyeskade mot UV stråler bygger seg opp over en levetid, er det viktig å skjerme barn mot skadelige stråler. Sørg for at dine barn slitasje hatter og beskyttende briller når de er ute i sollys over lengre perioder.
  • Pass på å bruke solbriller selv om du er i skyggen. Selv om skyggen reduserer UV og HEV eksponering betydelig, er du fortsatt utsette øynene for UV-stråler som reflekteres av bygninger og andre konstruksjoner.
 6. 6
  Prøv å ikke bruke så mye tid å se på. (Som et spørsmål om faktum, ville nå være et godt tidspunkt å gi øynene dine en pause, siden du ikke gjør noe for viktig.)
  • Mens vitenskapen ennå ikke har bevist at å se på dataskjermer fører til permanent øyeskade, kan det føre til slitne øyne og tørre øyne. Gjenskinn fra dataskjermer fører til muskeltretthet i øynene, enten blir for lyst eller for mørkt.
  • Folk blunker sjeldnere når de ser på en skjerm, forårsaker tørre øyne. Gjøre en bevisst innsats for å blinke hvert 30. sekund når du sitter ned og ser på dataskjermen for å bekjempe tørre øyne.
 7. 7
  Bruk vernebriller når det passer. Pass på å bruke briller eller andre øyet beskyttende slitasje ved arbeid med kjemikalier eller andre steder med skadelige luftbårne partikler.
  • Minimere overføring av skadelige partikler i øyet regionen.
 8. 8
  Utøve dine øyne, og også være sikker på å slappe av dem.
  • Prøv å fokusere øynene på objekter som er nær deg, så objekter som er langt borte. Gjenta denne prosessen flere ganger.
  • Sett deg ned, legg albuene på hoftene, lukk øynene og ta med lukkede øyne ned, hviler dem på håndflatene. Hold håndflatene dekker øynene i 10 sekunder. Åpne øynene og gjenta ved behov.
  • Strekk armen ut og plassere tommelen i haiker posisjon. Fokuser syn på tommelen mens du sakte bringe din utstrakte arm nærmere kroppen, før tommelen er omtrent fem inches fra ansiktet ditt. Zoome sakte tommelen tilbake til sin opprinnelige posisjon, med fokus på det med øynene hele tiden.
 9. 9
  Ikke les i svakt lys. Lesing i svakt lys kan føre til slitne øyne, men vil ikke skade øynene. Hvis øynene dine føler deg sliten, stoppe for en stund og ta en pause.
 10. 10
  Ikke se på et sterkt lys direkte. Aldri fokusere blikket på solen direkte, da det kan skade øynene dine.

Tips

 • Prøv å ta tilstrekkelig med vitamin A! For mye kan gjøre øynene dine røde også.
 • Ikke bare bruke øyedråper være sikker på at de er riktig for deg. Mens øyedråper kan gjøre øynene dine føler seg bedre, har sine medisinske fordeler ikke er helt bevist.
 • Besøk din optometrist hvert år. De kan løse problemer som kan fikses med briller, kontakter eller kirurgi. De vil også sjekke for tørre øyne, problemer med netthinnen din, og selv betingelsene for hele kroppen som diabetes og høyt blodtrykk. Noen forhold har ingen symptomer som glaukom som kan føre til total blindhet hvis venstre ubehandlet.
 • I stedet for å bruke briller eller kontaktlinser, gjør noen undersøkelser på Hvordan vite om LASIK øye kirurgi er for deg å korrigere synet ditt. Det er restriksjoner på hvem som kan eller bør få denne operasjonen, så sørg for at du tar kontakt med lege før du gjør din beslutning.

Advarsler

 • Aldri gni øynene for mye.
 • Se aldri inn i solen direkte eller med et teleskop.
 • Putt aldri skarpe gjenstander i dine øyne.
 • Aldri satt salt i øynene.