Wkeno

Hvordan takle når noen ikke respekterer et tidsfordriv du er lidenskapelig om

Du har en spesiell interesse - de fleste av oss gjør. Men noen hobbyer eller interesser er mer allment deltok i enn andre, og ingen mer så enn de som blir sett på som "geek" tidsfordriv. Noen ganger finner vi at andre bare ikke "få" hva vi er i - noen ganger til det punktet hvor de faktisk latterliggjøre oss for å nyte det.

Drew Barrymore har blitt sitert, "Fly din geek flagget høyt. Hvis noen ikke får deg, gå videre." Det er virkelig god råd. Å være geek gjør deg ikke persona non grata. Å være en dust som starter kamper vil, selv og mens noen ganger din egen lidenskap og forsvar kanskje boble over, det er aldri et behov for å starte kamper i løpet lidenskap. I stedet ligger løsningen i bare går videre til noen som får det. Så, når clueless folk avvise tidsfordriv du er helt lidenskapelig om, her er hva du skal gjøre med det.

For å få til artikkelen, la oss late som du elsker Star Trek og nyt kle seg som en Klingon og går til science fiction-konvensjoner og andre Klingon sammenkomster.

Trinn

Hvordan takle når noen ikke respekterer et tidsfordriv du er lidenskapelig om. Ikke ta det til hjerte, la det gå.
Hvordan takle når noen ikke respekterer et tidsfordriv du er lidenskapelig om. Ikke ta det til hjerte, la det gå.
 1. 1
  Undersøke atferd. Noen ganger er vi vår egen verste fiende når det gjelder å snakke om ting vi elsker:
  • Er du tar over samtalen med snakk om hobbyen din, ikke la noen andre snakke om sine interesser?
  • Er du altfor defensiv om det, slik at en enkel kommentar som "Wow, jeg kan ikke se meg selv noen gang gjør det," for å sende deg på en lang rant om hvor vidunderlig Klingon cosplay? - Denne personen fortalte deg han / hun ikke har noen interesse for faget, men du har nå tvunget dem til å lytte til din lange tirade på nettopp det. I mellomtiden, de er glass over og venter på deg til å slutte å snakke slik at de kan snakke om noe de er interessert i. Noen ganger er det bare ikke om deg, slipp den. I stedet for den rant, svare til "Kan ikke se meg selv..." bemerkning med "Ah, det er en skam, fordi jeg har så mye moro, og det er mange flotte mennesker jeg ser når jeg går til slike ting. Så hva liker du å gjøre?" Du vil være mye mer populært.
  • Er du feilaktig insisterende? Mange ganger inviterer vi andre til å delta sammen med oss ​​i håp om å vise dem at det ikke er den dumme aktiviteten de tror det er, men det er ofte et forgjeves forsøk. Hvis de har sagt "nei" en gang, la "nei" stå. Eller hvis de har sagt noe sånt som: "Vi får se", husk at dette ofte er en måte å si "nei" uten å si "nei". Når de prøver å la deg ned lett, kan vedvarende antagonize dem, og deres frustrasjon at de ikke kan få deg til å slutte å skyve kan få bedre av dem, forårsaker dem til å gjøre avvisende eller uhøflig kommentarer.
 2. 2
  Ikke ta det til hjerte, la det gå. Forutsatt at du ikke har provosert uhøflighet, er det ikke nødvendig å ta på hver bemerkning. Så Trek ikke flyter andres båt - hva så? Det handler ikke om deg, så ikke ta det personlig - non-Trekkies/Trekkers rett og slett ikke se attraksjon noe mer enn det du ser attraksjonen i et idrettsarrangement, for eksempel, så det forvirrer dem at du liker den så mye.
 3. 3
  Trekke en analogi. Hvis noen mener ditt nerdete tidsfordriv er dumt i forhold til mer konvensjonelle seg som følgende idretter, sammenlign det med de mer kreative, engasjerte deler av disse aktivitetene: å være en make-tro Klingon er litt som å være en make-tro fotball spiller eller trener med fantasy football.
 4. 4
  Ikke insistere på at de ser det vakre i din hobby. Sjansen er jo mer du insisterer på at det er flott, jo mer insisterende de vil bli at de aldri vil få hvorfor du ville bruke så mye og krefter på det. Det vil bli en selvforsterkende, økende argument, så bare skuldertrekk og si: "Vel, jeg tror det er gøy." og la det gå på det.
  • Hvis noen mener ditt tidsfordriv er ubrukelig, minne dem om at poenget med et tidsfordriv er å midlertidig underholde og avlede fra de av dag-til-dag liv, arbeid og enda mer-alvorlige avocations. Litt moro kan også øke produktiviteten ved å hindre utbrenthet.
 5. 5
  Forbli rolig. Selv midt i en Klingon er hjertet av en kriger, og det siste du trenger er å komme inn i en kamp over dette - det er din hobby, det er hva du liker å gjøre (det er her det helt handler om deg) - så hva om den fyren der ikke får det? Du trenger ikke ham, hans velsignelse, sin godkjenning, eller hans deltakelse for å nyte det.
 6. 6
  Beholde. Ikke krangle - hvis noen ikke får det, igjen, hva så? Gjør det faktum at en annen ikke deler din interesse du liker det mindre? I begynnelsen kan du tror det - du kan tillate at personens hån å overføre til deg, tainting din glede av hobbyen din. Men tenk om det rolig og: Hvis den fyren ikke var å gjøre narr av deg, vil du nyte det? Av kurset du vil! Så det spiller egentlig ingen rolle om noen andre gjør narr av deg - det beste forsvaret er å delta i, merkelig som det virker. Innrømme, "Det er riktig, jeg er en totalt om det," tar vinden ut av antagonist seilene.
 7. 7
  Reassert rolig at det er din idé moro og ingen er å tvinge dem til å nyte det som du gjør. Bare å si: "Vel, kanskje du synes det er dumt, men jeg har en flott tid å gjøre det, og har møtt noen fantastiske mennesker som har blitt gode venner rundt det vi føler at vi kommer til å ha Halloween hele året -., Og ingen forteller du kle opp og bli med oss ​​- vi kan bare leve og la leve, ikke sant "? Du høres mye mer fornuftig og rasjonell når du tar den høye veien enn noen dum @ $ $ som stadig nedvurderer ting andre folk virkelig liker.
 8. 8
  Minn dem på at de også har en hobby - Og kanskje ikke alle til stede er like lidenskapelig opptatt av det som de er. Dette er spesielt nyttig med sportsinteresserte. Forhåpentligvis har denne sports fan malt hans eller hennes ansikt, slitt en jersey, viftet et flagg, etc. på et spill, og også eier noen minner, kanskje et spill ball eller et signert bilde. Pek på de tingene og si: "Så når du male ansiktet grønt og bære en skive ost på hodet, og ha et team jersey og gå til et spill der 1000 andre folk er kledd opp som deg, hvordan er det forskjellig fra meg å sette på en skilpadde-head, sminke og rustninger, og går til en konvensjon der 1000 andre folk er kledd opp som meg? Hvordan er spillet ball forskjellig fra bat'leth min? De er begge. Vi bare heie på forskjellige lag, dude. "
 9. 9
  Endre emnet. Hvis de nedsettende bemerkninger fortsette, eller denne personen rett og slett ikke vil være enige om å være uenige, prøv å endre faget og diskutere noe mer universell, eller i det minste mer ufarlige, som filmer du har alle nylig har sett, eller bøker du liker. Som et ekstra trinn, prøv å ikke gjøre denne diskusjonen om noe du har sett eller hatt - i stedet, kan du prøve å trekke noen andre ut og spør om hva de likte i den filmen eller boken, spesielt hvis det er i en helt annen sjanger fra sci -fi. Dette retter oppmerksomheten vekk fra deg, og det bøyer den oppfatningen at du er bare en besettende freak som vil ta over enhver sosial situasjon å snakke om ting som er viktige for deg.
 10. 10
  Ta ham eller henne til side og snakke privat. Ikke utsett hele partiet eller samle til uenighet ditt. Hvis følelsene dine er, prøve å ta den andre personen til side og sa noe sånt som: "Hei, jeg vet at du ikke får min avhengighet til Trek, men virkelig, jeg har selv prøvd å endre emnet og du fortsatt ragging det. Det begynner å bli forstyrrende for meg. Kan vi bare slippe dette? " Det kan fungere. Men se "Advarsler" nedenfor.
 11. 11
  Forlate. Det høres ekstremt, men la oss innse det, det er bedre enn å faktisk komme inn i en kamp, ​​og du var ikke å ha en god tid hvertfall. Kom deg ut av det, gå hjem og sette din skilpadde hodet på og geek ut. Du vil føle deg bedre. Og alle som følte at harasser var ute av linjen vil privateide sympatisere med deg - det er svært sannsynlig at de vil ta kontakt med deg senere for å fortelle deg at de trodde det var galt og fyren (eller jenta) var en dust å være så fornærmende.

Tips

 • Vi alle liker forskjellige ting, og akkurat som du ikke kan forstå i det hele tatt hvorfor broren din beste venn samler baseball og basketball kort, kan han ikke forstå ditt ønske om å se på Star Trek eller kle seg som en Klingon og vedta en Klingon persona flere ganger per år. Bare akseptere at "ulike slag for ulike folk" er visdom for alderen, og vive la forskjellen!
 • Du kan ikke fortelle noen at de ikke føler at måten de føler. Med andre ord, du føler du er beriket av hobbyen din, og ikke mengden av fornærmende deg om det vil gjøre at du føler at du liker det mindre - det bare gjør deg som fornærmende person mindre. Av samme token, snu deg rundt for å angripe den andre personens hobby gjør ham ikke føler seg mindre involvert i hans eller mer vennlig mot deg, så motstå fristelsen til å slynge mothaker og prøve å få enda.
 • Ikke prøv å overtale andre til å like din hobby mer enn én eller to ganger. Det er hyggelig å informere dem om tidsfordriv, og hvis de er interessert i å forfølge emnet, kan du snakke om det litt mer. Hvis de avviser den tidlig med å si: «Aldri hadde en interesse i at ting", er det en god sjanse de vil aldri bli noe mer interessert. Ingenting setter fornærmelser i bevegelse som utholdenhet - hvis de ikke har noen interesse i det annet enn å gjøre narr av det, slipper det.
 • Det er flott å nyte en nerdete tidsfordriv, men ikke overdriv. Være åpne for vennlige forslag til armen ut eller.

Advarsler

 • Noen ganger kan en dust er bare en idiot. Utrolig, men du er villig til å bli enige om å være uenige, er det noen ganger umulig å få en av disse til å slippe det - særlig hvis de har drukket. Ta noen side kan ha den utilsiktede effekten av å gjøre dem føler det er en call-out til en kamp eller kan føre dem til å lokke deg enda mer. Vær forsiktig.