Wkeno

Hvordan takle nyrestein

Det er få smerter (om noen) som kommer nær den smerten oppleves med en nyrestein. Hvis du har vært uheldig nok til å bli diagnostisert med denne tilstanden, så forstår du at det å finne lindring mens den lille steinen beveger virker utenkelig. Pacing krypende, curling opp i en fosterstilling, hjelper ingenting. Her er noen metoder som kan bidra til å gjøre situasjonen mer utholdelig.

Trinn

Hvordan takle nyrestein. Drikk væske.
Hvordan takle nyrestein. Drikk væske.
 1. 1
  Drikk væske. The National Institute of Health anbefaler at en person som lider av en nyrestein bør drikke 2-3 liter vann om dagen. Hvis du føler deg kvalm, prøve å ta små slurker så ofte du kan. Dette vil bidra til å skylle nyrene samt oppmuntre den lille masse til å flytte.
 2. 2
  Påfør varme. Få en varmepute og sted på siden (e) opplever smerte. I tillegg kan du prøve å komme inn i en varm dusj, slik at vannet å spraye det på den elendige området. Disse gir midlertidig lindring, som de er metoder for distraksjon for kroppen din.
  • Varmen gjør at sinnet og kroppen til å fokusere på en ekstra stimulans, tar full fokus av nyre smerte. Varmen ikke bare distraherer tankene, men også slapper konkurransegrunnlaget, hovne muskler rundt nyrene. Dette gjør at noen av muskelspenninger å lette opp, og dermed gjør det lettere for stein for å jobbe seg nedover.
 3. 3
  Se over disk. Advil eller en annen medisiner som inneholder Ibuprofen vil hjelpe til med betennelse forårsaket av steinen (og kan brukes i tillegg til narkotika foreskrevet av legen din). Imidlertid kan disse ikke tas hvis du er gravid.
 4. 4
  Stol på kjære. Har noen gni ryggen eller trykk på deres hånd eller knyttneve godt inn i smertefulle nyre. Ligger flatt på magen med en pute under bekkenet kan hjelpe. Ikke vær redd for å be om hjelp. Dette vil også gi din kjære en en følelse av å være nyttig. Selv om du opplever ekstraordinær smerte, er din familie og venner opplever smerten av å ikke kunne gjøre noe for å hjelpe deg.
 5. 5
  Rope eller skrike. Det er ingen skam i vocalizing din smerte. De fleste voksne menn som har opplevd nyrestein vil fortelle deg det er ikke verre smerter, og noen kvinner selv plassere smerten over fødsel. Å la frustrasjoner ut gjør deg ikke en pyse i denne situasjonen!

Tips

 • Husk, oppstår smerten når flyten av urin blir blokkert av steinen - ikke når den er i bevegelse. Hvis du føler ekstreme smerter, drikke mer vann. Hvis dette ikke hjelper, søke profesjonell hjelp.
 • Å drikke alkohol er aldri en god idé for å bidra til å skylle en nyrestein. Fordi alkohol er en sukkerholdig vanndrivende, vil dette føre til at du tisser oftere, og dermed bli dehydrert. De høye sukker innholdet i brennevin også øke risikoen for å utvikle en infeksjon.
 • Begrense eller helt eliminere diuretika som svart te, kaffe og brus. Disse vil bare føre til at kroppen blir dehydrert. Drikker bare vann og fruktjuice er den trygge veien å gå.
 • Hvis du er gravid og har en nyrestein, alltid søke legehjelp. Du vil bli sjekket for å sikre at barnet ikke lider på noen måte, og vil bli gitt medisiner for å lindre smerten.
 • Nyrestein dannet av kalsium oxalate er vanligvis et resultat av å spise høy oxalate matvarer, for eksempel sjokolade, bær (inkludert tyttebær), mørke grønne blader (for eksempel spinat) og hvete eller kli matvarer. Hvis du spiser disse matvarene på regelmessig basis, er det en sjanse for at du har en oksalat stein. Ikke drikk berry juice eller ta vitamin C-tilskudd! Spise eller drikke matvarer som har Vitamin C inntreffer er naturligvis greit. Eple og appelsin juice er fine, men holde seg borte fra tranebærjuice. En nyrestein er ikke som en urinveisinfeksjon (UVI), og tranebærjuice kan gjøre mer skade enn godt.

Advarsler

 • Den beste kur for denne tilstanden er gjennom livsstilsendringer. Se eksterne lenker og besøke NIH artikkel om forebygging for mer informasjon.
 • Noen nyrestein vil aldri passere eller en infeksjon kan stille i. Hvis steinen ikke går innen rimelig tid, eller du får feber eller frysninger, søke profesjonell hjelp.