Wkeno

Hvordan takle panikkanfall

Lever i konstant frykt og lidelse fra panikkanfall? Tror tiden er ute? Les dette, og du kan være i stand til å unngå disse tankene i fremtiden.

Trinn

Hvordan takle panikkanfall. Forstå at panikkanfall er en tanke tilstand.
Hvordan takle panikkanfall. Forstå at panikkanfall er en tanke tilstand.
 1. 1
  Forstå at panikkanfall er en tanke tilstand. Et panikkanfall kan være en veldig skremmende og ubehagelig opplevelse, men det er absolutt ikke farlig. Panikkanfall er en sinnstilstand ikke en sykdom. Bare i noen tilfeller er et panikkanfall et symptom på en annen sykdom.
 2. 2
  Innse at du ikke er alene. Panikklidelse er en angstlidelse som mange andre mennesker aksje.
 3. 3
  Forstå hva panikk er. Panic er bare overflødig adrenalin som går gjennom kroppen din når den er konfrontert med en mulig livstruende situasjon også kan være forårsaket av noe som utløste en hendelse fra fortiden som plasserte deg i en truende situasjon. Panikkanfall er fysiologisk. Følelser av panikk kan være veldig skummelt, men de følelsene du har er kroppen din forteller deg til å slåss eller løpe vekk fra den potensielle faren. De er mekanismer som utviklet seg til å beskytte deg, men nå, i dette øyeblikk, er det ingen reell fare. Lukk øynene et sekund, ta et dypt pust og rasjonalisere dine tanker.
 4. 4
  Gå se en lege. Gå til en profesjonell psykolog om nødvendig. Men vurdere alternativene nøye før du tar narkotika. Medisin kan øke selvmordsraten og kan faktisk gjøre problemet verre. Noen ganger folk har fått høyere doser fordi folk klager over problemet forverres, når det faktisk medisinen var årsaken sine problemer å forverres. Det kan også være vanedannende, og permanent endre hjernens evne til å generere sine egne følelser av velvære uavhengig av narkotika.
 5. 5
  La folk som er nær deg vet at du har et problem. Andre kan bli irritert hvis du handle merkelig hele tiden uten å gi en grunn. De som ikke får panikkanfall noen ganger har vanskelig for å forstå hva de er, de som bryr seg om du vil ha en enklere tid å håndtere problemet ditt hvis de vet hvordan du føler. Prøv å forklare situasjonen så tydelig som mulig, om nødvendig, gå på Internett og skrive ut litt informasjon om panikkanfall for dem å lese. Du kan bli overrasket over hvor støttende de vil være.
 6. 6
  Ikke prøv å unngå de situasjonene hvor panikk skjer. Avhold vil bare "forsterke" din panikk og jo mer du unngå, jo mer panikk unngått situasjonen vil generere. Når angrep kan skje, ikke prøv å bekjempe følelser. I stedet la følelsene av panikk komme og skylle over deg, og de vil passere snart hvis du lar dem. Fokusere på å puste under utfordrende forhold.
 7. 7
  Prøv så mye som mulig for å redusere hastigheten på pusten din ved å søke å slappe av. Dette bør også bidra til å sikre riktig mengde oksygen kommer til hjernen. Som et resultat av dette vil bidra til å bringe angst eller panikk angrep mot slutten raskere.
 8. 8
  Gjør forsøke å gjøre en innsats for å inkludere en daglig øvelse rutine inn i livet ditt. Samt bidra med din generelle helse, vil du oppdage at du kan gripe med panikkanfall mye bedre.
 9. 9
  Har en alvorlig titt på din generelle livsstil. I tillegg til vanlig trening, må du studere kostholdet: Spiser du for mange bearbeidet mat (junk food)? Omfatter kostholdet den nødvendige mengden av grønnsaker og fiber?
 10. 10
  Få litt hvile. Brorparten av oss trenger en god 7-8 timers søvn for å føle seg uthvilt. Dette vil utstyre oss så mye bedre for de påkjenninger i hverdagen.
 11. 11
  Reseptbelagte medisiner: Reseptbelagte medisiner som trisykliske antidepressiva, betablokkere, benzodiazepiner, monoaminoksidasehemmere (MAO-hemmere) og selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) kan redusere sannsynligheten for panikkanfall episoder. Sjekk med legen din for å se om en av disse typer medisiner kan være riktig for deg.

Tips

 • Når du føler deg bedre, hjelpe noen andre få hjelp. Det er så mange skremte folk der ute i alle aldre, så fortell dem din historie. Du virkelig kan hjelpe andre ved å snakke og dele erfaringer.
 • Avslapning. Avslapping kan gjøre underverker for et panikkanfall pasient. Tilbringe tid med seg selv og tenke på deg selv først denne gangen, og ikke på noen andre kunne fremskynde utvinning og beskytter deg fra videre sykdom. Lære å slutte å tenke på worst case scenarier. Det er alltid greit å erkjenne at den nåværende omstendigheter stinker, men for å sette ting i perspektiv og minne deg selv det er bare en kortvarig blip kan være en stor hjelp.
 • Når et panikkanfall starter, flytte rundt. Rydder opp er en av de beste aktivitetene du kan gjøre - det vil gi en følelse av tilfredshet ved å oppnå noe, en følelse av å kontrollere den umiddelbare situasjonen, og det vil også bruke adrenalinet som er fosser inn i systemet ditt. En "fight or flight"-reaksjon når kvalt av å sitte stille kan legge igjen en masse giftstoffer i musklene forårsaker kramper og fysisk smerte. Umiddelbar fysisk aktivitet bruker den opp slik du vil komme seg raskere ved å bruke energien til panikkanfall i fysisk arbeid. Organisere noe gir fysisk den ekstra psykologisk boost av å være i stand til å kontrollere noe. Så dette er en god tid til å rydde skapet og andre former for kraftig dyp rengjøring.
 • Tegnene på at du vil oppleve kan gjøre deg tenke som om du har et hjerteinfarkt. Det er forståelig at syke kan ende opp på sykehus. Men når du har symptomer som brystsmerter, er det alltid bedre å ha dem sjekket ut av en lege.

Advarsler

 • Ikke slå til alkohol eller narkotika for å hjelpe deg å takle. De vil bare hindre din helbredelse og legge til dine problemer. Aksept, profesjonell hjelp og utdanne deg selv er mye mer produktiv.
 • Unngå koffein. Det kan øke angst.