Wkeno

Hvordan unngå følelsen døsig etter lunsj

Etter å ha spist en deilig lunsj, mange av oss har en tendens til å falle inn i en liten ettermiddag sløvhet. Det er derfor folk i Spania ofte ta siesta. Å slå et tilfelle av ettermiddagen nedgangen (eller ettermiddag apati syndrom som dette innlegget-lunsj dip kalles), er det viktig å ta hensyn til hva du spiser, så vel som å sørge for at du gir deg selv tilstrekkelig omsorg samlet. Opprettholde ettermiddag energi er egentlig en kombinasjon av faktorer fra god mat til tilstrekkelig søvn. I denne artikkelen vil du finne flere praktiske middel for å overvinne tretthet etter lunsj og finne mer energi utover dagen.

Trinn

Hvordan unngå følelsen døsig etter lunsj. Forstå hva det er som sannsynligvis gjør at du føler deg søvnig etter lunsj.
Hvordan unngå følelsen døsig etter lunsj. Forstå hva det er som sannsynligvis gjør at du føler deg søvnig etter lunsj.

Spis en sunn frokost

 1. 1
  Spis en god frokost. Aldri hoppe over dette måltidet, det setter energi standarden for resten av dagen. Lage sunn mat valg som fullkorn brød og kornprodukter, frukt og yoghurt, for å gi deg vedvarende energi om morgenen. Å spise frokost hjelper deg til å føle seg mindre fristet til å ty til usunn mat valg ved lunsjtid og øker din fysiske og mentale velvære hele dagen. En Cardiff University studie viste at regelmessig inntak av frokostblandinger kan redusere stresshormonet kortisol, noe som gir en annen god grunn til å starte dagen med sunn mat.

Hvorfor er du trøtt etter lunsj?

 1. 1
  Forstå hva det er som sannsynligvis gjør at du føler deg søvnig etter lunsj. Det er tre hovedårsaker til søvnighet etter lunsj:
  • Maten du har spist er viderekobling blodet for fordøyelsen. Mens naturlig, avhengig av hva du spiser, kan denne prosessen øke energinivået, eller det kan føre til treghet. Følgende trinn vil forklare i detalj hvilke matvarer å velge for lunsj og hva du skal unngå. Spesielt sukkerholdige matvarer øker blodsukkeret mer enn normalt, forårsaker bukspyttkjertelen til å frigi insulin. I sin tur utløser insulin tryptofan, som blir omdannet til serotonin i hjernen, et signalstoff som gjør at du føler deg søvnig.
  • Du har ikke fått nok søvn. Mangel på tilstrekkelig søvn påvirker både fordøyelsessystemet effektivitet og energinivået.
  • Du er uskikket, eller har du en sykdom. Hvis du ikke er fysisk plass, hvis du unngå trening, eller hvis du har en medisinsk tilstand eller sykdom, kan din ettermiddag energinivået bli påvirket negativt. Noen ganger kan dette rettes opp ved å komme i form, men du må snakke med legen din om eventuelle underliggende problemer.

Pass på hva du spiser ved lunsjtid

 1. 1
  Pass på hva du spiser. Innholdet i lunsjen vil ha en stor innvirkning på din ettermiddagens energinivå. Følgende forslag kan hjelpe deg å redusere post-lunsj slumping.
 2. 2
  Unngå fast food. De fleste fast food er junk food, pakket full av fett, sukker, salter, konserveringsmidler, og smaksforsterkere. Det smaker godt på stedet og det føles som en energi boost, men det har fylt deg med kalorier som mangler næringsstoffer, og er en veldig usunn drivstoff for kroppen din. Hurtigmat vil tilbringe resten av ettermiddagen la deg ned med et dunk, og det er ingen som kommer opp igjen.
 3. 3
  Unngå sukker og mel. Så deilig som boller, croissanter, muffins og kaker, samt en pasta måltid, disse er alle energi slump-indusere i forkledning. Gabe Mirkin, MD, anbefaler å unngå kaker, pasta og bakevarer hvis du ønsker å holde seg våken, som sin høye mel og sukker innhold vil bringe på tretthet. Velge over behandlet eller matvarer er en garantert sunnere måte å føle seg bedre etter lunsj.
 4. 4
  Spise low-carb, høy-protein mat til lunsj. Du vil føle deg mer våken. Post-lunsj døsighet fra en kropp oversvømmet med insulin for å behandle denne carb-rik lunsj du nettopp spiste kan forebygges ved å spise nøye. Kristie Leong, MD, anbefaler å unngå poteter, hvit ris, pasta og eventuelle sukkerholdige matvarer (for eksempel godteri og desserter), fordi disse forårsaker en rask økning i insulin nivåer, noe som også øker serotoninnivået i hjernen din. Siden serotonin er forbundet med søvn, står det til grunn at du vil snart være følelsen døsig. I stedet favorisere følgende typer mat:
  • Low-carb vegetabilske valg inkluderer: Spirer, grønne bønner, salat, sennep greener, radicchio, bok choy, sjø grønnsaker, kål, sopp, reddiker, selleri, avokado, agurk, brokkoli, blomkål, paprika, sommer squash, squash, bambus skudd, løk, tomater, artisjokker, gulrøtter, vannkastanjer, gresskar, etc.
  • Lav-fett valg inkluderer: bønner, nøtter, soya, og hele korn.
 5. 5
  Spis mindre. Et stort måltid tar mer innsats for å fordøye. Som et resultat, er blodet viderekoblet til å fordøye måltidet, noe som resulterer i mindre oksygen og næring nå hjernen under fordøyelsesprosessen.
 6. 6
  Hopp vin eller øl med lunsj. Med mindre det er en spesiell anledning, og på ettermiddagen er allerede en avskrivning (de sjeldne ettermiddager når sjefen sier at du kan alle vandre av hjem tidlig fordi i morgen er en feiring ferie), unngå å ha alkohol med lunsj. Alkohol er en beroligende og enda ett glass vil gi deg følelsen trøtt for resten av dagen.

Hva gjør man etter lunsj

 1. 1
  Dempe koffein inntak etter lunsj. Selv om koffein er kjent for sin evne til å forbedre vår årvåkenhet, kan det bli snakk om avtagende avkastning hvis du trenger å holde øke dosen fordi effekten har minsket over tid. Trenger å opp koffein er usunt fordi du lett kan ende opp med å ha for mye koffein, krasje raskt etter at den slites av hver gang, og til slutt risikerer du å utvikle en koffein avhengighet. Bytte til koffeinfri eller ikke-koffeinholdige drikker for å komme deg gjennom ettermiddagen. Vann er et utmerket valg, som det er også viktig å holde godt hydrert hele dagen. Som en ekstra bonus, det gir deg en unnskyldning for å rusle til vannet kjøligere nå og da.
 2. 2
  Spis sunt om ettermiddagen snacks. God snacks å nå for ettermiddagen er de som ikke vil tømme energi, men vil øke den. Det betyr å unngå fristelsen til drivstoff selv på en sjokolade bar og velger i stedet et stykke frukt eller fullkorn kjeks.
 3. 3
  Utøve. Etter å ha spist, er det en god idé å komme seg ut og gjøre litt lett trening. Ta en tur for et par kvartaler, gjøre noen grunnleggende, bruke trappene i stedet for heisen, eller gjøre noen hopping knekt i toalettet - uansett hva du kan tenke på som passer med timeplanen din og plassering. Lett trening etter å ha spist vil bidra til å få blodet flyter, og vil bidra til å avverge tretthet.

Ytterligere informasjon

 1. 1
  Sove tilstrekkelig. Søvn er viktig for god funksjon. Hvis du ikke får nok søvn om natten, er det fornuftig at du vil begynne å gå tom for energi ved midten av ettermiddagen. Sørg for å få nok søvn. Unngå å spise mat som gir deg gjennom natten, og hvis du lider av behovet for å stå opp og gå på do i løpet av natten, lette opp på drikking væsker nær bedtime.
 2. 2
  Se legen din. Hvis du lider av overdreven tretthet etter å ha spist lunsj, selv om du tar de tiltak som foreslås ovenfor, er det viktig å oppsøke lege for en full sjekk. Det er medisinske tilstander som kan føre til tretthet, herunder jern eller andre næringsstoffer mangler, insulinresistens eller diabetes, hypoglykemi, eller andre medisinske problemer. Diagnostisering og behandling er noe bare legen kan gjøre.
 3. 3
  Legg merke til hva vaner gjør deg søvnig i en "mat / humør dagbok". Skriv ned når du føler deg døsig, hva du spiste, om du hadde utøvd eller ikke, hvor godt du sov natten før, og eventuelle andre faktorer som kan være involvert. Gjør dette over en uke, og på slutten av uken, analysere dataene du har tatt opp. Se etter mønstre, slik at du kan lære å unngå vaner som forårsaker døsighet problemer for deg.

Tips

 • Det er viktig å gi deg selv en avslappet, hyggelig atmosfære for å spise lunsj. Prøv å forlate kontoret eller arbeidsrom og få litt frisk luft og nye severdigheter. Dette handler om nærende din ånd så mye som magen, og vil bidra til å forbedre ettermiddag entusiasme og produktivitet.
 • Tyrkia inneholder tryptofan, som kan gjøre deg søvnig. Men vil du ha å spise en stor mengde av det å gjøre deg veldig trøtt. (Så mange mennesker er sliten etter Thanksgiving måltid på grunn av volumet av maten.) En kalkun smørbrød bør være greit.
 • Mens sportsdrikke kan gi deg en første løft, ikke stole på dem for en vanlig kilde til energi. Ikke bare er litt høy i koffein og sukker, verken som er sunt i store doser, men stole på dem er ikke en erstatning for god ernæring.
 • Spør dine barn og tenåringer om deres energinivå etter lunsj. Hvis de (eller deres lærere) rapporterer energi nedgang etter lunsj, er det nok på tide å revurdere hva som skjer i matboksen sin, eller å se på måltidene de kjøper. God ernæring for barn er av største betydning. Ta en titt på Pack vegetarisk skolemat og Pakk en matboks.
 • Selv om du bare har ti minutter å spise noe, sørg for at den er næringsrik. Hvis du blir bedt om å en restaurant, velg lettere mat.
 • Selv om dette ikke kan være mulig med fremdriftsplan, kan du planlegger å ha en kort 15 minutters lur etter lunsj og det vil bidra til å hindre deg fra følelsen døsig for resten av dagen, og kan øke produktiviteten.

Advarsler

 • Kronisk tretthet immunologiske lidelser som fibromyalgi kan gjøre dette etter måltidet lur en nødvendighet. Dersom disse tiltakene ikke fungerer, og du har fibromyalgi, vurdere å fortelle sjefen din at en post-lunsj lur er en funksjonshemming tilpasning. Hvis du kan ta en lur på jobben og føle deg uthvilt, det er en praktisk løsning på problemet - mye mer effektivt enn å prøve å fungere mens halvsøvne.
 • Konsultere lege før du gjør noen store beslutninger om kosthold eller helse.

Ting du trenger

 • Mat / humør dagbok
 • Liste over sunn mat valg
 • Liste over sunn mat spisesteder hvis du ikke ønsker å lage dine egne lunsjer
 • Vann
 • Koffeinfri eller ikke-koffeinholdige drikke valg
 • Øvelse plan