Wkeno

Hvordan unngå multi tasking

Multitasking; bytte frem og tilbake mellom aktiviteter av varierende kompleksitet, har blitt både en arbeidsplass og hushold slagord av årtusenet. I motsetning til generasjoner før, er 24/7 livsstil for oss - som å bruke hånden telefonen mens du kjører og mister kontroll over bilen, økt angst, en følelse av å føle seg overveldet av ulike krav, fysisk-mental utbrenthet og depresjon.


Du jobber med to prosjekter på en gang, mens sjefen har plassert to nye krav på skrivebordet. Du er på telefonen mens tre nye e-poster kommer i. Du prøver å komme seg ut døren på tid slik at du kan plukke opp noen dagligvarer på vei hjem til middag. Din Blackberry kommer av og så er din mobiltelefon. Kollegaen din stopper ved en anmodning om informasjon og Google Reader er fylt med 100 + meldinger å lese. Du sjonglerer oppgavene med en hastighet verdig Ringling Bros Gratulerer, multi-tasker.


I denne alderen av øyeblikkelig teknologi, blir vi bombardert med en overbelastning av informasjon og krav i vår tid. Selv har et system utviklet for raske beslutninger og for å holde alle kravene i livet ditt i orden kan ikke hindre oss fra å bli så overveldet med ting å gjøre at systemet vårt begynner å falle fra hverandre.

Denne artikkelen er hvordan å ikke multi-oppgave - en guide til å jobbe så enkelt som mulig av hensyn til å bevare din mentale helse og holde kroppslige helse intakt.

Trinn

Hvordan unngå multi tasking. Få tydelig på hvorfor det er en dårlig ting å multi-oppgave.
Hvordan unngå multi tasking. Få tydelig på hvorfor det er en dårlig ting å multi-oppgave.
 1. 1
  Få tydelig på hvorfor det er en dårlig ting å multi-oppgave.
  • Multifunksjonsbruk er mindre effektiv, på grunn av behovet for å skifte gir for hver ny oppgave og deretter tilbake igjen.
  • Multifunksjonsbruk er mer komplisert, og dermed mer utsatt for stress og feil.
  • Multi-tasking kan være gal, og i dette allerede kaotisk verden, trenger vi å tøyle i terror og finne en liten oase av sunn fornuft og rolig.
 2. 2
  Begynne å unngå multi-tasking. De gjenværende trinnene viser hvordan å stoppe multi-tasking og begynne å nærme seg oppgaver i en zen-aktig måte som vil gi en mye roligere arbeidsmetode.
 3. 3
  Sette opp egne to-do lister for ulike sammenhenger. Dette betyr å ha oppgavelister knyttet til slike ting som samtaler, datamaskin, ærend, hjem, venter-på, etc., avhengig av situasjonen.
 4. 4
  Bruk en fange verktøyet. En fange verktøyet, for eksempel en bærbar PC, kan brukes for umiddelbar notater om hva som må gjøres.
 5. 5
  Har en fysisk og e-post-innboksen. Sørg for å ha så få i-bokser som mulig, slik at alle innkommende ting er samlet på ett sted. I utgangspunktet har en i-boks for papir ting, og en for digital.
 6. 6
  Planlegg dagen din i blokker. Har åpne blokker i mellom for presserende ting som kommer opp. Du kan prøve én time blokker, eller en halv-timers blokker, avhengig av hva som fungerer for deg. Eller prøv denne: 40 minutters blokker, med 20 minutter i mellom dem for diverse oppgaver.
 7. 7
  Først i morgen, jobbe på din viktigste oppgave. Ikke gjør noe annet før dette er gjort. Gi deg selv en kort pause, og deretter starte på neste viktigste oppgave. Hvis du kan få 2-3 av disse gjort i morgen, resten av dagen saus.
 8. 8
  Når du jobber med en oppgave i en tid blokk, slå av alle andre distraksjoner. Steng av e-post og internett hvis det er mulig. Slå av mobiltelefonen din. Prøv ikke å svare telefonen hvis det er mulig. Fokuser på at en oppgave, og prøve å få det gjort uten å tenke andre ting.
 9. 9
  Hvis du føler trang til å sjekke e-posten eller bytte til en annen oppgave, stoppe deg. Pust dypt. Re-fokus selv. Komme tilbake til oppgaven. Hvis andre ting kommer inn mens du jobber, sette dem i in-box, eller ta et notat av dem i din fangst system. Komme tilbake til oppgaven.
 10. 10
  Nå og da, når du har fullført oppgaven, behandle dine notater og in-box. Legg oppgavene til oppgavelister og re-finne tidsplanen om nødvendig. Behandle e-post og andre i-bokser med jevne og forhåndsbestemt intervaller.
 11. 11
  Ta dype åndedrag, strekke seg, og ta pauser nå og da. Nyte livet. Gå utenfor, og setter pris på naturen. Hold deg tilregnelig.

Tips

 • Det er tider når et avbrudd er så presserende at du ikke kan sette den av før du er ferdig med oppgaven. I så fall kan du prøve å notere hvor du er (skrive ned notater hvis du har tid) med oppgaven, og legge alle dokumenter eller notater for denne oppgaven sammen og bortsett (kanskje i en "handling"-mappen eller prosjekt mappe). Deretter, når du kommer tilbake til den oppgaven, kan du trekke ut mappen og se på notatene dine for å se der du slapp.

Ting du trenger

 • Lister