Wkeno

Hvordan utvikle din følelse av tid

Er du en av dem som, når du blir spurt hvor lenge siden noe skjedde eller hvor lenge noe tok, du gir et grovt anslag som er langt borte? Eller er du kronisk sent fordi du er overbevist om at din eller tar 15 minutter når det i virkeligheten, tar det 25 eller 30? Har du en tallerken i 50 minutter i stedet for 30 (som oppskriften instruert), fordi du "mistet oversikten over tid"? Noen mennesker er bedre i stand til å dømme bestått av tid enn andre, men heldigvis er dette en evne som kan utvikles med følgende øvelser.

Trinn

Hvordan utvikle din følelse av tid. Hold alle dine klokker så korrekt som du kan lage dem.
Hvordan utvikle din følelse av tid. Hold alle dine klokker så korrekt som du kan lage dem.
 1. 1
  Hold alle dine klokker så korrekt som du kan lage dem. Husk å sjekke de på datamaskinen, bil og mobiltelefon. Når du går inn i et nytt miljø, sjekk noen klokker og merk hvorvidt de matche din. Mens du trener deg selv, ha en klokke, eller bære en telefon eller en annen klokke med deg hele tiden. Jo mer nøyaktig du klokker, jo bedre vil du være i stand til å finjustere din følelse av tid.
 2. 2
  Stabilisere døgnrytmen. Mennesker har en naturlig intern klokke som regulerer biologiske prosesser. Hvis denne rytmen forstyrret, ikke bare vil du ha problemer med å bedømme tid, men det kan også ha negative effekter på helse og produktivitet. For å holde døgnrytmen optimalisert, utvikle en rutine der du spiser, sover, og utsetter deg for naturlig lys på omtrent samme tid hver dag.
 3. 3
  Hver gang du tenker på det, antar til deg selv hva klokka er. Sjekk en klokke eller se. Gjør et poeng av å korrigere deg selv. Tenke eller si til deg selv noe sånt som "Jeg trodde det var 10:20, men det er faktisk 10:34. Jeg var 14 minutter sakte." Dette er din tid forstand gap.
  • Du kan gjøre det til en vane å gjøre dette hver gang du møter en viss landemerke eller objekt, for eksempel et stoppskilt, lyskryss, eller speil.
  • Det kan være lurt å prøve å gjette den tiden da du våkner, hvis du ikke våkner til en alarm.
 4. 4
  Når du får en sjanse, sjekk en klokke, og gjøre oppmerksom på den tiden. Gå om det vanlige livet, forsøker å gjette når det har vært en time. Sjekk en klokke på gjetning din, og gjøre oppmerksom på din tid forstand gap. Som du blir bedre, varierer tidsintervallene du prøver å gjette.
 5. 5
  Når du starter en oppgave med en definert begynnelse og slutt (leser et kapittel i en bok, kjøring til en venns hus, tar en dusj) gjette hvor lang tid det vil ta deg. Når du er ferdig, gjett hvor lang tid det faktisk tok deg. Sjekk tiden. Hvor langt unna var din første gjetning? Hvor langt unna var din andre gjette?
 6. 6
  Når du starter en oppgave som har en bestemt tidsramme (som når matlaging), sette en tidtaker til den øvre enden av skalaen gitt. For eksempel, hvis du er til å lage mat havregryn i 3-5 minutter, sette en timer i 5 minutter. Tildele deg oppgaven med å gjette når tre eller fire minutter har gått. Hvis du gjør en feil, vil timeren spare deg fra å ha brent havregryn. Men med praksis, vil du utvikle en følelse for hvor lenge å forlate havregryn matlaging, så mange kokker lærer å gjøre med ulike retter de koker ofte.
 7. 7
  Registrere fremgang i en tid forstand journal. Når du observerer en tid forstand gap, skriv det ned. Du legger kanskje merke et mønster, slik at du har en tendens til å være ca 15 minutter langsom på morgenen, og 30 minutter rask på ettermiddagen. Eller, som folk flest, vil tiden synes å passere sakte når du gjør noe ensformig eller kjedelig, og går fort når du holder opptatt eller ha det gøy. Som du fortsetter passer dine gjetninger med virkeligheten, vil din følelse av tid merkbart bedre.

Tips

 • Det kan bidra til å få en klokke eller se hvilke lydsignaler eller klokkespill hver time. Dette vil bidra til attune kroppen din til "rytme" av dagen.
 • Hvis du har tilgang til termometre i løpet av dagen, kan du bruke noen av disse tipsene for å lære å måle temperaturen i tillegg ved å estimere temperaturen før du sjekke termometeret. Hvis du går på jobb, se om ruten din kan ta deg forbi en bank termometer tegn, og gjøre gjette like før du kommer til skiltet. Advarsel: disse termometrene er noen ganger ikke veldig nøyaktig.
 • Noen barn som vokser opp i en ustrukturert husholdning (i hvilke aktiviteter som er ikke på noen måte forbundet med tid) kan ha problemer med å tilpasse seg skolen, hvor mange aktiviteter er planlagt (som å ha fargestifter tatt bort fordi fargelegging tid er over, eller ikke fullføre en teste fordi tiden er ute). Tilbyr barna en følelse av tid og sekvens (som "Fullfør rensingen rommet ditt slik at du kan spille med broren din når han kommer hjem kl 02:30") kan hjelpe.

Advarsler

 • Å være veldig presis om tid ("Jeg vil være hos deg i 8 1/2 minutter") kan gjøre deg virke pripne. La dine venner få vite hvorfor du blir så masete.
 • Sentralstimulerende midler (inkludert koffein ) kan føre til at du overvurderer tidsintervaller, mens beroligende midler kan gjøre det motsatte.
 • Nikotin suget kan føre til at du oppfatter tid som passerer saktere enn det egentlig er.
 • Personer med Parkinsons sykdom, Huntingtons sykdom, Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD), eller schizofreni ofte sliter med tiden oppfatning. Hvis du vil vise noen andre symptomer på disse tilstandene, se en lege.