Wkeno

Hvordan vite forskjellen mellom bakterier og virus

Tro det eller ei, bakterier og virus er to svært forskjellige ting! Her er en how-to artikkel om hvordan å vite forskjellen mellom et virus og bakterier.

Trinn

Hvordan vite forskjellen mellom bakterier og virus. Se på strukturen av bakterier og virus.
Hvordan vite forskjellen mellom bakterier og virus. Se på strukturen av bakterier og virus.
 1. 1
  Se på strukturen av bakterier og virus. Et virus er ikke en celle og har ikke noen cellulære deler. Et virus har ingen intern cellulær struktur, uten cellevegg, eller cellemembranen. Virus bestå bare av et proteinbelegg som holder en kveilet streng av nukleinsyre. Bakterier, på den annen side, er blinket kansel-lert (unicellulære) organismer. Bakterier er prokaryote celler som betyr at de ikke har en cellekjerne. I motsetning til andre celler, trenger bakterier ikke har vakuoler, Golgi-apparatet, endoplasmatiske reticula, eller andre organeller inne i cellene. Bakterier bestå av ribosomer, nucleoid (DNA), et cellevegg, cytoplasma, og en flageller.
 2. 2
  Vet hvordan de formere seg. Bakterier og virus formere seg i svært ulike måter. Bakterier er encellede organismer og reprodusere aseksuelt, akkurat som andre celler. Asexual reproduksjon betyr at de bare trenger seg å reprodusere og de ​​formerer seg ved å dele seg i to celler og lage en eksakt kopi av seg selv. Bakterier bruker binær fisjon til å reprodusere, en annen form for aseksuell reproduksjon. Virus ikke vokse gjennom celledeling fordi de er acellular (som betyr "Ingen Cells"), så bruker de en helt annen metode for å multiplisere. Virus stole på andre celler for å formere, avhengig av hvilken form viruset er, vil en viss celle ta viruset inn og begynne å lage kopier av viruset. Når virus er klar til å "leve" utenfor cellen, vil de bryter gjennom cellen og finner andre celler for å gjenta prosessen multiplikasjon.
 3. 3
  Tenk på hva de gjør i kroppen. Virus er ansett parasitter fordi de ikke kan "overleve" uten en levende celle. Virus bare har ett formål eller mål: å formere seg. Virus ikke gjør noe bra for organismen vert. Bakterier, på den annen side, kan gjøre dårlige ting til kroppen, som forårsaker sykdom, og de kan gjøre godt for kroppen, som bidrar til å gjøre vitaminene, avhengig av hvilken type bakterier er de. Vi kunne ikke engang overleve hvis vi ikke har visse typer bakterier i kroppen vår! Sykdomsfremkallende bakterier er bakterier som forårsaker infeksjonssykdommer. Eksempler på Sykdomsfremkallende bakterier er Mycobacterium tuberculosis, Streptococcus, Salmonella. Menneskelige bakterieflora er bakterier som stadig lever i menneskekroppen og gjøre gode ting for kroppen vår. Et godt eksempel på gode bakterier er tarmfloraen. Tarmfloraen er en betegnelse på de mange bakterier som lever i vår fordøyelseskanalen og som utfører en rekke nyttige funksjoner.
 4. 4
  Se på hvordan vi kan bli kvitt dem eller de sykdommer de forårsaker. En sykdom forårsaket av bakterier og en sykdom forårsaket av et virus er to meget forskjellige ting. For å bli kvitt en smittsom sykdom, må man ta antibiotika for å drepe bakterier og for å kurere den smittsomme sykdommen. Men du kan ikke kurere en sykdom forårsaket av et virus. Det er virkelig ikke noen medisin du kan ta for å bli kvitt et virus uten å skade vertens celler også. Du kan ta medisin for å gjøre symptomene på en sykdom forårsaket av et virus mer utholdelig, som hoste medisin for eksempel. Hostesaft gjør ikke viruset forsvinne, gjør det bare symptomene forsvinne eller mer utholdelig. For å gjøre en virus gå bort, må du stole på din immunsystem til å bekjempe viruset. Du kan også få vaksiner for å hindre deg fra lidelse virkningene av et virus.

Tips

 • Virus er regnet mellom "levende" og "nonliving". De anses å leve fordi de kan utvikle seg og ha gener, men vurderes nonliving fordi de ikke følger de fleste av kravene for livet; Virus kan ikke forbrenne næringsstoffer, produsere og skille ut avfallsstoffer, eller flytte rundt på egenhånd, og, de har ingen celler.
 • Virus er parasitter. De kan bare gjengi inne i en vert celle.
 • Antibiotikaresistens blir stadig mer vanlig på grunn av bruk av antibiotika til behandling av bakterielle infeksjoner.
 • Bakterier ikke bare eksistere sammen med oss ​​hele tiden, men gjør fantastiske og hjelpsomme ting som gjør vitaminer, bryte ned noen søppel, og selv vedlikeholde vår atmosfære og lage oksygen.
 • Enkelte typer av bakterier er blitt funnet å leve i temperaturer over kokepunktet og i kulde under frysepunktet.
 • Det er omtrent ti ganger så mange bakterielle celler som humane celler i kroppen, med et stort antall bakterier på huden og i mage-tarmkanalen.
 • Bakterier var de tidligste former for liv på jorden, og ved å utvikle fotosyntese, kan ha spilt en rolle i å forme vår planet til en som kunne støtte de større livsformer vi kjenner i dag.

Advarsler

 • Ikke bruk antibiotika for å behandle en virusinfeksjon.