Wkeno

Hvordan vite om du har hatt et hjerteinfarkt

Over 1,2 millioner hjerteinfarkt oppstår per år i Europa, og nesten halvparten av alle personer som opplever et hjerteinfarkt dør fra arrangementet. Ved å kjenne symptomene på et hjerteinfarkt og ber om nødhjelp hvis du tror du opplever et hjerteinfarkt, kan du redusere sannsynligheten for å bukke under for et angrep. Følg trinnene nedenfor for å finne ut om du har lidd et hjerteinfarkt.

Trinn

Hvordan vite om du har hatt et hjerteinfarkt. Alle brystsmerter bør undersøkes av helsepersonell, men enkelte "klassiske" symptomer er mest sannsynlig å indikere et hjerteinfarkt oppstår.
Hvordan vite om du har hatt et hjerteinfarkt. Alle brystsmerter bør undersøkes av helsepersonell, men enkelte "klassiske" symptomer er mest sannsynlig å indikere et hjerteinfarkt oppstår.

Klassiske symptomer

 1. 1
  Alle brystsmerter bør undersøkes av helsepersonell, men enkelte "klassiske" symptomer er mest sannsynlig å indikere et hjerteinfarkt oppstår. Selv om brystsmerter og relaterte symptomer er ofte mer alvorlige og hyppige symptomer på hjerteinfarkt hos menn, kvinner også ofte oppleve ubehag i brystet under et hjerteinfarkt.
 2. 2
  Ikke overse ny eller skiftende brystsmerter. Brystsmerter av hjerteinfarkt kan ligne halsbrann, klemme, fylde, ubehagelig trykk eller smerte som kan bo lenger enn noen få minutter eller gå bort og komme tilbake.
 3. 3
  I tillegg, ikke avfeie kjedelig brystsmerter. Brystsmerter forårsaket av hjerteinfarkt kan variere fra mild til alvorlig, og ofte oppstår i midten eller venstre side av brystet.

Overkroppen symptomer

 1. 1
  Vær oppmerksom på rygg, nakke, kjeve, arm, skulder og ubehag i magen. Ubehag, smerte eller trøtthet i disse områdene av kroppen kan også indikere et hjerteinfarkt har forekommet, spesielt når de oppstår med andre symptomer.
 2. 2
  Ikke overse kvalme, oppkast, svimmelhet eller ørhet. Disse symptomene kan følge et hjerteinfarkt, og kan være en god indikasjon på at en plutselig endring i hjertet helse har oppstått.
 3. 3
  Be om hjelp hvis du opplever kortpustethet. Mange mennesker lider av kortpustethet eller opplevelsen av å være "air sulten" under eller like før et hjerteinfarkt.
 4. 4
  Vær på vakt hvis du opplever hjerte flagrer eller uforklarlig angst. Klam svette, hjertebank, følelse av svakhet eller tretthet, og overdreven tretthet etter trening kan alle indikere et hjerteinfarkt har oppstått eller pågår.

Ber om tester for å bekrefte et hjerteinfarkt

 1. 1
  Be om en EKG eller en blod enzym test. For personer som mistenker at de har hatt hjerteinfarkt, har opplevd en i fortiden, eller tror deres nåværende symptomer kan tyde på et hjerteinfarkt, ber om en test kan være livreddende.
 2. 2
  Hold styr på symptomer som utvikler seg sakte. Noen hjerteinfarkt symptomer foregå over timer eller dager, så ikke alle hjerteinfarkt vil være en dramatisk og kortvarig opplevelse. Hvis du har vedvarende hjerteinfarkt symptomer, kan det oppstå en rekke små hjerteinfarkt eller i ferd med å oppleve en.
 3. 3
  Oppmuntre til en lege for å sjekke hjertet ved hvert besøk. Kvinner er underdiagnostisert for hjerteproblemer og hjerteinfarkt, til tross for at de opplever lignende hjerteinfarkt symptomer til menn. Hvert besøk til en helsearbeider bør inneholde en overfladisk undersøkelse av hjerterytme, og enkeltpersoner bekymret hjerteinfarkt bør be om ytterligere evaluering, særlig hvis de har opplevd noen potensielle hjerteinfarkt symptomer.

Tips

 • Informere venner og familiemedlemmer av de mindre vanlige hjerteinfarkt symptomer for å forhindre udiagnostiserte eller uadressert hjerteinfarkt.

Advarsler

 • Hvis du tror du er for tiden opplever hjerteinfarkt symptomer, ringe legevakt umiddelbart. Ikke prøv å kjøre selv til sykehuset.